By Luke Sholl

Cannabis in China

Het was oké om te roken in het openbaar maar met de internationalisering van Beijing zijn de wetten aan het veranderen; wees dus voorzichtig. Volgens een recent rapport zijn deze wetten evenwel niet van toepassing op buitenlanders. De politie knijpt meestal een oogje dicht als ze zien dat westerlingen iets doen wat lichtelijk illegaal is, zoals het kopen van hasj.

Terwijl recente wetten de stad beschermen tegen harddrugs blijft de wietrokende scene in Beijing ontspannen en enigszins legaal. Maar zo af en toe hoor je wel dat de politie iemand gearresteerd heeft.

De prijs van cannabis in China

Buitenlanders zullen in Beijing gemakkelijke aan hasj kunnen komen, maar de wiet is ook beschikbaar bij bepaalde gelegenheden. In het gebied rond de Sanlitun bar en voor de KFC ten westen van Sanlitun Bar Street hangen West-Afrikaanse verkopers rond. Men kan ook naar de straatbar in Nu Ren Jie om wiet of hasj te scoren. Sommige straatverkopers verkopen pijpen en vloeipapier en zeggen “hasj”. Hoogst waarschijnlijk heeft de dealer een kleine hoeveelheid bij zich. U betaalt ongeveer $ 25 voor anderhalf tot twee gram. De mensen zijn vriendelijk en er kunnen betere deals worden uitonderhandeld. De meeste dealers zijn te vinden rond de hot spots van Beijing, en volgens een rapport is het kopen van hasj waarschijnlijk een van de makkelijkst te verkrijgen dingen naast nep-dvd's.
Haze Berry Feminized Cannabis
Wiet is langzaam aan het verdwijnen uit Beijing en dus het wordt steeds duurder. Wiet kan worden gekocht voor ongeveer RMB 100 – 150 / gram ($ 18- $ 25). Met wat doorzettingsvermogen en het afzoeken van de hot spots is vrij gemakkelijk wiet te scoren.

De kwaliteit van cannabis in China

De cannabiskwaliteit is laag in China en de prijzen weerspiegelen dat. Het grootste deel van markt in Beijing wordt bediend door Afrikaanse dealers. Sommigen zeggen dat hun wiet uit het buitenland komt, maar dat is niet waar. De Afrikaanse wiet die hier te koop is is verschrikkelijk, en de schaars verkrijgbare wiet van niet-Afrikaanse dealers is meestal beter. Deze komt evenmin uit het buitenland maar is zoals gezegd normaal gesproken beter. Goede connecties leveren goede buds op, maar deze zijn wel duurder. Hasj heeft de voorkeur want de hier gevonden wiet is de moeite van de hoge prijs niet waard.

Cannabissoorten uit China

De China White marihuana-soort is gekweekt met Nepalese en Chinese Indica-soorten. China Witte maakt zijn naam waar omdat het bedekt is met trichromen; van een afstandje lijken ze op kleine sneeuwballetjes. De buds van China Witte zijn uitzonderlijk zwaar en groot voor een Indica-plant. Deze plant bezit buitengewone geneeskrachtige eigenschappen die kunnen helpen bij aan anorexia, chronische pijn, gastritis en slapeloosheid. Als het gecultiveerd wordt, bloeit China Witte binnenshuis in 54 – 63 dagen.

Als u berichten over marihuana in de Chinese media ziet betekent dit dat u voorzichtig moet zijn omdat de regering heeft besloten hardhandig op te treden. Heroïne en marihuana werden ingedeeld in dezelfde categorie, en een arrestatie zou deportatie of gevangenisstraf kunnen betekenen.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.