By Luke Sumpter


Arizer brengt populaire en goed presterende vaporizers op de markt die meestal slank en stevig zijn, en heerlijke, zachte rook bieden. Hieronder vergelijken we twee van hun beste vaporizers: de Arizer Air MAX en de Arizer Air II. Eerst vertellen we iets over de verschillen tussen beide, en daarna gaan we wat dieper in op de Air MAX, om je te laten zien waarom die zo'n goede keuze is!

Arizer Air MAX Vaporizer
56_1 Heat Conductie & Convectie
57_2 Size 12.8 x 3 x 3 cm
58_3 Weight 160 gr
59_4 Temperature 122° – 428° F /  50º – 220º C
60_5 Heat Up Time 60 sec
61_6 Chamber Size 0,25 gr
62_7 Control type Handmatig
63_8 Used With Droge Kruiden

Koop Arizer Air MAX Vaporizer

Arizer Air MAX en Arizer Air II: een korte vergelijking

Dus, hoe verhouden de droge kruiden-vaporizers Arizer Air MAX en Arizer Air II zich tot elkaar? Kijk maar eens naar onderstaande karakteristieken:

Arizer Air MAX en Arizer Air II: een korte vergelijking

Arizer Air MAX Arizer Air II
Type hybride (convectie en conductie) hybride (convectie en conductie)
Grootte 12.8cm × 3cm 12.2cm × 2.9cm
Gewicht 160g 126g
Temperatuurbereik 50–220°C 50–220°C
Opwarmingstijd 60 seconden 90 seconden
Gebruik: gedroogde kruiden gedroogde kruiden
Batterijduur tot 2¼ uur 2–3 uur
Temperatuurstijgingen 1°C 1°C
Gebruik tijdens het opladen Ja Ja

Beoordeling Arizer Air MAX

Arizer is een beroemd bedrijf in de wereld van de vaporizers. Dit Canadese merk heeft diverse handheld- en desktop-apparaten ontwikkeld, die er allemaal goed uitzien en goed presteren. Hun nieuwste creatie is de Arizer Air MAX. De slanke en functionele vorm van deze vaporizer is het resultaat van zestien jaar ervaring. De behuizing is een beetje groter en zwaarder dan die van de Arizer Air II. Bovendien heeft hij enkele belangrijke updates gekregen, namelijk: aangepaste gebruiksinstellingen, automatische scherminversie, Dark Mode, een snelle USB-C-oplader en innovatieve keramische verhittingstechnologie, die hem sneller maakt. Kijk voor alle details hieronder.

Wat zit er in de doos?

Bij het openen van de verpakking tref je het volgende aan:

 • 1 26650 batterij
 • 1 USB-C oplader
 • 1 70mm glazen aromabuis
 • 1 14mm matglazen aromabuis
 • 1 PVC reisbuis met dop
 • 1 glazen kruiden-bowl
 • 2 siliconen doppen voor de buis
 • 1 roestvrijstalen filter
 • 4 roestvrijstalen filters
 • Sample van aromatische planten
 • Gebruikershandleiding
Beoordeling Arizer Air MAX

Kwaliteit van de behuizing

In het algemeen heeft de Arizer Air MAX dezelfde hoogwaardige behuizing als de Arizer Air II. Nieuwe snufjes geven het apparaat echter nog meer stevigheid en bieden meer bedieningsgemak. De Air MAX is misschien een beetje groter en weegt wat meer, maar is nog altijd draagbaar en biedt een forsere grip. Hij voelt steviger en ergonomischer aan dan de Air II en lijkt beter tegen een stootje te kunnen. De geanodiseerde aluminium behuizing, het mondstuk van borosilicaatglas, het keramische verwarmingselement en de keramische/roestvrijstalen kamer maken de vaporizer sterk en betrouwbaar, waardoor hij lang meegaat.

Draagbaarheid

Met een lengte van 12,8cm, breedte van 3cm en gewicht van slechts 160g is de Arizer Air MAX net zo draagbaar als zijn voorganger. Of je nu naar je werk gaat, gaat kamperen of wandelen, de vaporizer past gewoon in je broekzak, tas of hand.

Beoordeling Arizer Air MAX

Dampkwaliteit

De Arizer Air MAX beschikt over een hybride verwarmingssysteem van conductie en convectie waarmee je alles uit je wiet kunt halen. Het conductie-element zorgt dat alle terpenen en cannabinoïden in de bowl volledig verdampen. Tegelijkertijd perst het convectie-element hete lucht door je toppen om de waardevolle fytochemische stoffen te benutten. De stalen oven en de glazen buis vormen samen lekkere, zachte damp, die aangenaam voor je keel en longen is. Wil je nog meer uit de ervaring halen, dan komt de bijgeleverde bong-adapter misschien van pas. Het inhaleren van de rook van kruiden, gefilterd via een bong, geeft een extra dimensie aan de smaak en zachtheid.

Temperatuurinstellingen

De Arizer Air MAX biedt dezelfde variabele temperatuurinstellingen als de Air II. Met de keuze uit temperaturen van 50 t/m 220°C kun je een lage temperatuur instellen voor het benutten van de aromatische terpenen en het optimaal proeven van de smaak, en een hogere om alles uit de sterkte van je wiet te halen. Als je gewend bent aan stevig blowen, dan heb je misschien een voorkeur voor hoge temperaturen, maar dat hoeft dus niet. De mogelijkheid om de temperatuur zelf te regelen met marges van 1°C, geeft je volledige controle over het benutten van de gewenste cannabinoïden en terpenen.

Levensduur van de batterij

Zonder een goede batterij kom je met draagbaarheid nergens. Omdat de Airzer Air MAX zo groot is, kun je hem niet alleen stevig vastpakken, maar is er ook plaats voor een grotere en betere batterij. Als je het klepje aan de onderkant losschroeft, tref je daar een vervangbare en oplaadbare 26650 lithium-ionbatterij aan, die goed is voor 2¼ uur vapen. Met de snelle USB-C-lader kun je binnen twee uur de batterij voor 90% opladen. Genoeg voor een spontaan bezoekje aan het strand!

provides up to 2¼ hours of use per charge. Rapid USB-C charging means you can top the battery back up to 90% capacity in only 2 hours—perfect after agreeing to a spontaneous trip to the beach.

Beoordeling Arizer Air MAX

Bedieningsgemak

Bovenaan de lange lijst van indrukwekkende eigenschappen van de Air MAX staat het bedieningsgemak. Je kunt deze vaporizer probleemloos bedienen. Het ontwerp maakt elke stap, van het vullen tot het vapen, heel eenvoudig. De Air MAX beschikt over hetzelfde glazen podsysteem waar de Air II om bekendstaat. Vul hem boven je grinder en je zult niets meer morsen. Ook de bijgeleverde PVC reisbuis kun je thuis vullen voor onderweg, zodat je overal snel een trekje kunt nemen.

De bediening is op je intuïtie afgestemd en heel gemakkelijk. Je hoeft alleen maar de menuknop tegelijk met de plusknop in te drukken om een signaal te horen en bij de temperatuurinstellingen te komen. Vervolgens kun je naar wens de helderheid, het volume en de temperaturen instellen, door nogmaals op de menuknop te drukken. Je hoeft niets te doen om terug te keren naar het temperatuurdisplay, want binnen een paar seconden gebeurt dat automatisch.

Ben je wel toe aan een vapingsessie, stel dan de gewenste temperatuur door middel van de plus- en minknoppen in. Wacht vervolgens 60-90 seconden op het signaal dat je kunt beginnen met inhaleren en geniet.

Hoe de Dark Mode werkt

De Arizer Air MAX beschikt over een prachtig OLED-scherm waarmee je je instellingen kunt bijhouden. Toch kan de helderheid soms hinderlijk zijn, vooral als je niet op wilt vallen! Door het selecteren van de Dark Mode wordt de helderheid drastisch ingeperkt, zodat je zonder fel licht in bed of onderweg ongemerkt kunt vapen.

De Arizer Air Max of de Arizer Air II: welke moet ik kiezen?

Het antwoord op deze vraag hangt helemaal van je persoonlijke voorkeur af. Wij hebben onze keuze echter al gemaakt en gaan voor de Air MAX. Hoewel ze heel dicht bij elkaar liggen, laat de Air MAX de Air II achter zich als het gaat om scherminversie, opwarmingstijd en de optie Dark Mode. Bovendien krijg je er een bong-adapter bij, terwijl je die bij de aankoop van de Air II apart moet aanschaffen. Of je nu graag op de bank wilt vapen of een paar nachtjes gaat kamperen, de draagbare en betrouwbare Air MAX biedt alles wat je maar wenst.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.