By Luke Sholl

BEHANDEL JE VAPORIZER MET LIEFDE

Het gezegde 'goedkoop is duurkoop' gaat zeker op. Echter, ook goedkope vaporizers kunnen langer meegaan als je ze goed onderhoudt. Als je een reden nodig hebt om je vaporizer schoon te maken, denk dan aan het volgende voorbeeld: na het eten, poetsen we onze tanden.

Tandenpoetsen houdt niet alleen onze tanden gezond. Het voorkomt ook dat het voedsel van gisteren de smaak van ons eten van vandaag bederft. Dezelfde redenering is van toepassing op vaporizers. Maak je ze niet correct schoon? Dan vernietig je het karakter, de smaak en daardoor de high van je kruid. Bovendien wordt dit alleen maar erger naarmate je langer wacht met reinigen.

Vaporizers van Royal Queen Seeds

SCHOONMAKEN IS ESSENTIEEL OM DE BESTE PRESTATIES TE BEHOUDEN

We willen dit punt niet uitmelken, maar een gebrek aan reinheid doet de levensduur van een vaporizer aanzienlijk afnemen, ongeacht de kwaliteit. De opbouw van resten laat het apparaat harder werken dan nodig is. Daardoor raakt het verwarmingselement uiteindelijk beschadigd. In het ergste geval kan je vaporizer de geest geven. We willen hier niet te veel over uitweiden. Een schone vaporizer staat gelijk aan een schone damp, punt!

HOE MAAK JE EEN VAPORIZER VOOR DROGE KRUIDEN SCHOON?

Volg deze drie eenvoudige tips voor een snelle, effectieve reiniging. Je vaporizer ziet er vervolgens weer als nieuw uit.

           1. LICHT REINIGEN NA ELK GEBRUIK

De meeste vaporizers worden geleverd met een klein schoonmaakborsteltje. Het lijkt een beetje op een miniatuurversie van een penseel dat wordt gebruikt om glazuur aan te brengen. Is een borstel niet meegeleverd? Dan moet je iets gebruiken wat klein genoeg is voor de randen van de kruidenruimte. De borstel moet ook harde haren hebben. Alleen dan kun je de meeste resten verwijderen.

Leeg als onderdeel van je dagelijkse routine de kruidenruimte na elk gebruik en borstel de resten van je sessie weg. Besteed vooral aandacht aan gaasjes. Residuopbouw heeft hier de grootste invloed op de smaak van de damp. Draai om te beginnen het apparaat om en tik licht op de bovenkant, zodat de resten op tafel vallen. Je beschadigt de vaporizer daarmee niet, maar hardnekkige brokken oude wiet worden wel verwijderd.

Gebruik dezelfde techniek voor het mondstuk. Heeft je vaporizer een verwijderbare batterij, haal die er dan uit en veeg deze lichtjes schoon. Gebruik geen water en was je vaporizer niet onder de kraan af. Dit kan schade aan de elektrische componenten veroorzaken. Je kunt in plaats van een borstel ook pijpenragers of wattenstaafjes gebruiken.

Vaporizer Moeten Schoonmaken Cannabis

            2. GEBRUIK 99% ISOPROPYL ALCOHOL

Over het algemeen kun je het beste isopropyl alcohol gebruiken om een vaporizer schoon te maken. Hiermee beschadig je geen belangrijke onderdelen noch de huid van je handen. Dep een doek of het uiteinde van een wattenstaafje in de alcohol en begin met schoonmaken rond de volgende gebieden:

  • De rand van het kruiden gedeelte
  • Alle gaasjes
  • Het mondstuk

Besteed met name aandacht aan het mondstuk; dit is tenslotte het deel van de vaporizer waarmee je telkens in contact komt.

Bij de meeste apparaten zijn de gaasjes uitneembaar. Als je bijzonder veel opeenhoping van residu hebt, kun je het gaasje verwijderen en in isopropyl alcohol weken. Dompel alleen glas- en staalelementen onder. Zie tip nummer drie voor verder advies. Heeft de vaporizer echter houtafwerkingen, dan moeten deze volledig worden vermeden, want de isopropyl alcohol geeft op houten onderdelen vlekken.

           3. GRONDIG SCHOONMAKEN ALS JE WISSELT VAN SOORT

Om een grondige reiniging uit te voeren, moet je alle verwijderbare delen eruit halen, waarbij je elk onderdeel inwrijft met een in isopropyl alcohol gedrenkt wattenbolletje. Hoewel het mogelijk is om plastic onderdelen 's nachts in een reinigingsoplossing te weken, bestaat het risico op verkleuring of beschadiging. Alle delen waaraan siliconen of rubber is bevestigd, dien je niet te weken. Deze onderdelen moeten met de hand worden schoongemaakt.

Voordat je de kruidenruimte vult, zet je de vaporizer weer in elkaar en laat je hem gedurende 5 minuten op de hoogste temperatuurinstelling staan. Zo verdwijnt de resterende reinigingsoplossing, zodat je geen chemicaliën inademt die je keel kunnen irriteren. Zorg ervoor dat je grondig reinigt als je van soort wisselt, vooral als er sprake is van een groot verschil in smaak. Om alle smaken van een gedroogd kruid ten volle te kunnen waarderen, heb je een schone vaporizer nodig.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.