Veel vaporizers zijn efficiënt, gebruiksvriendelijk en draagbaar, maar van weinig wordt beweerd dat ze machtig zijn. Bij de MIGHTY Vaporizer van Storz & Bickel is dat wel het geval. Maar is het apparaat echt zo machtig als het bedrijf beweert?

Storz & Bickel weten wat macht is. Zo hebben ze de beroemde Volcano Vaporizer geproduceerd. Deze heeft al vele lounges en huizen van serieuze wietliefhebbers bestookt. De MIGHTY Vaporizer is vergeleken met de Volcano. En als het apparaat zich daaraan kan meten, verdient het zeker de naam de "machtige".

HOE HET WERKT

De MIGHTY Vaporizer is eenvoudig in gebruik: open de bovenkant en vul de bowl met wiet. Fijngemalen cannabis produceert een dichte damp, die tegen het einde bitter kan worden. Ongemalen wiet levert echter een lichtere, meer consistente nevel op. De MIGHTY Vaporizer wordt geleverd met een vulhulpstuk. Dat is handig om de bowl gelijkmatig te vullen als je je vingers liever niet gebruikt. De bowl is behoorlijk groot en er kan gemakkelijk een kwart gram in.

Vervolgens zet je hem aan en begint de opwarming. De MIGHTY heeft een geheugensysteem dat je vorige temperatuurinstelling registreert. Het kan twee minuten duren voordat het apparaat is opgewarmd. Sommigen beschouwen dit als een nadeel van het systeem. Zodra de vaporizer de juiste temperatuur heeft bereikt, gaat hij trillen.

De MIGHTY biedt een zeer nauwkeurige temperatuurregeling dankzij het LED display. De psychoactieve effecten van wiet variëren afhankelijk van de temperatuur. Wil je dus de effecten van je wiet precies kunnen sturen, hetzij als medische gebruiker of als kenner? Dan is dit een groot pluspunt.

Vervolgens neem je een trekje. Daarbij komt een ander nadeel van de MIGHTY Vaporizer om de hoek kijken. Hij schakelt automatisch na twee minuten uit. Dat kan vervelend zijn als je een uitgebreide sessie doet. Het apparaat trilt echter wanneer dit gebeurt. Je kunt dus wel gewoon doorgaan als je oplet.

De krachtige Mighty verdamper en zijn accessoires.

MIGHTY Vaporizer

MIGHTY Vaporizer

Conduction / Convection Conduction & Convection
Dimensions 140 x 80 x 30 mm2
Weight 230 gr
Temperature 40°C - 210°C /
104°F - 410°F
Time 2 MIN
Weight 1,4 CM3
Control Control
Content Drip, Liquid Pad

Buy MIGHTY Vaporizer

ONDERHOUD

De MIGHTY Vaporizer wordt geleverd met een reinigingsborstel, waarmee je het apparaat na gebruik schoon dient te maken. Dit terwijl de vaporizer nog heet is. Voor optimaal onderhoud zou je daarom elke 15 tot 20 keer de koeleenheid grondig moeten schoonmaken. Wattenstaafjes en alcohol komen hierbij goed van pas. De gehele schoonmaakbeurt duurt niet langer dan tien minuten.

VOORDELEN

De MIGHTY Vaporizer heeft een echt indrukwekkende levensduur wat betreft de batterij. Wanneer deze volledig is opgeladen, kun je het apparaat zeker negentig minuten zonder problemen gebruiken. Je kunt hem ook tijdens het opladen gebruiken, wat een groot pluspunt is. Het apparaat is daarbij gemakkelijk en intuïtief in gebruik, zeer duurzaam, het bereikt hoge temperaturen en produceert een rijke smaak en krachtige wietdamp. Ook is het extreem veilig, met certificering voor zowel veiligheid als medisch gebruik. Het apparaat is zelfs gecertificeerd als medisch product in Canada, Europa en Israël. De verkoopprijs is ook redelijk. De MIGHTY kost €299,-; een goede prijs voor een draagbare, hoogwaardige vaporizer.

Mighty Vaporizer met Led Display

NADELEN

De langzame opwarmtijd en de automatische uitschakeling zijn een nadeel. Het kan vervelend zijn als je erachter komt dat je vaporizer koud is en dat je een paar minuten moet wachten voordat hij weer warm wordt.

Sommige gebruikers melden dat het plastic rond de koeleenheid kan barsten bij langdurig gebruik. Storz & Bickel biedt echter een volledige garantie van twee jaar. En de meeste gebruikers melden dat het apparaat veel langer dan dat als nieuw blijft werken.

Een ander nadeel zou het ontwerp kunnen zijn. De MIGHTY is omvangrijk en zwaar voor een draagbare vaporizer. Daarbij heeft het een uiterlijk dat alleen een moeder zou kunnen waarderen. Maar het wordt dan ook niet de DAINTY (sierlijke) Vaporizer genoemd. Misschien moet een product dat MIGHTY heet ook wel een beetje een beest zijn!

Mighty Vaporizer Door Royal Queen Seeds

EINDOORDEEL

De MIGHTY is inderdaad een machtig product! Als je op zoek bent naar een flinke draagbare vaporizer met geweldige prestaties, dan bevalt deze je zeker. Wil je de MIGHTY Vaporizer online kopen, zorg dan dat je dit doet bij een betrouwbare leverancier. Het apparaat is zo machtig dat het goedkoop nagemaakt wordt. Verkopers op sites als Craigslist en eBay doen daarbij voorkomen dat het om de echte gaat.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.