By Adam Parsons

Het verhaal van Storz & Bickel begon in 1996, het jaar waarin dit Duitse bedrijf zijn eerste vape-technologie ontwikkelde. De vaping-revolutie kreeg echter pas in 2000 een gezicht, met de lancering van de baanbrekende desktop-vaporizer Volcano. Binnen een paar jaar werd het bedrijf een toonaangevende producent van hoogwaardige vaporizers. En tegenwoordig zijn er slechts enkele bedrijven die zichzelf vakgenoot of concurrent mogen noemen.

Na 20 jaar en talloze baanbrekende producten en technische verbeteringen later, is de Volcano nog altijd een van de populairste desktop-vaporizers. Dit betekent echter niet dat het team van Storz & Bickel niet hard heeft gewerkt aan een reeks nieuwe producten. Deze vaporizers kosten wellicht iets meer dan hun rivalen. Daarvoor krijg je echter wel de beste dampkwaliteit en uitstekend gebruiksgemak. Of voor jou de Volcano, Crafty+ of Mighty het meest geschikt is, hangt af van hoe en waar je je vaporizer wilt gebruiken.

TYPESIZEWEIGHT
CRAFTY+ Conduction & Convection 11 x 5,7 x 3,3 cm 135 gr
MIGHTY Conduction & Convection 14 x 8 x 3 cm 230 gr
VOLCANO
(CL)
Convection 26 x 26 x 26 cm 1,880 gr
VOLCANO
(DI)
Convection 26 x 26 x 26 cm 1,600 gr
TEMPERATUREHEAT UPFILLING CHAMBER
CRAFTY+ 40ºC - 210ºC
104ºF - 410ºF
2 min 1,4 CM³
MIGHTY 40ºC - 210ºC
104ºF - 410ºF
2 min 1,4 CM³
VOLCANO
(CL)
130ºC - 230ºC
266ºF - 446ºF
3 - 5 min 6,5 CM³
VOLCANO
(DI)
40ºC - 230ºC
104ºF - 219ºF
3 - 5 min 6,5 CM³
PROGRAMATIONCONCENTRATES & OTHERS
CRAFTY+ App Dry herbs, wax and oils
MIGHTY Control Dry herbs and concentrates
VOLCANO (CL) App Dry herbs
VOLCANO (DI) Control Dry herbs

CRAFTY+

De Crafty+ en Mighty van Storz & Bickel sluiten aan op de behoeften van zowel beginnende als ervaren gebruikers. De verhittingstechnologie werkt daarbij op basis van hybride convectie/conductie. Met een knop op de Crafty+ schakel je het toestel aan en uit. De hoofdfuncties bedien je daarbij met een app. De behuizing is gemaakt van robuust plastic met geribbelde randjes. Deze zorgen niet alleen voor meer grip, maar helpen ook de warmte gelijkmatig te verspreiden. Met afmetingen van 11 x 5,7 x 3,3cm en een gewicht van 137g is het een compact, licht en uitermate draagbaar toestel.

Met de app kun je de standaardtemperatuur en de gebruikstemperatuur kiezen (40–210°C) en tevens het licht, geluid en de vibratie instellen. Het is daarbij mogelijk een van de twee standaardtemperaturen te gebruiken. De Crafty+ heeft twee minuten nodig om op te warmen en er past tot 0,3 gram in. Wanneer je een trekje neemt, gaat de damp door een koelunit die geen plastic smaak afgeeft. Het duurt tot 2 uur om de vaporizer op te laden, maar je kunt al een snelle hijs nemen na 20 minuten.

De Crafty+ maakt gebruik van een interne lithium-ion-accu, die gemiddeld 6-7 lange dampsessies meegaat. Hij is ook uitgerust met een optie om hem weer te vinden wanneer je hem kwijt bent. De verpakking bevat extra gaasjes, een USB-lader, extra afsluitringen, een doseercapsule, een vulinstrument en ander bruikbaar materiaal.

De Crafty+ heeft ook een ontzettend vernuftige bediening: druk twee keer op de knop om de Boost Mode op te starten. Als je drie keer op het knopje drukt, wordt het nog interessanter. Dan start je namelijk de MAX Mode op. Hiermee warm je de vaporizer op tot 210°C, de hoogste temperatuur, om je wiet echt sterk te verhitten.

CRAFTY+
56_1 Heat Conductie & Convectie
57_2 Size 11 x 5,7 x 3,3 cm
58_3 Weight 135 gr
59_4 Temperature 40ºC - 210ºC / 104ºF - 410ºF
60_5 Heat Up Time 60 sec
61_6 Chamber Size 0,25 gr
62_7 Control type Digitaal
63_8 Used With Droge Kruiden

Koop CRAFTY+

MIGHTY

De Mighty is een portable vaporizer met dezelfde technologie als de Crafty+. Hij is echter voorzien van meer accuvermogen en werkt met ingebouwde bediening in plaats van een app. Deze vaporizer is groter dan de Crafty+ en enkele concurrenten. Toch blijft hij met afmetingen van 14 x 8 x 3cm en een gewicht van 230 gram draagbaar en discreet. De verpakking bevat dezelfde handige accessoires als de Crafty+. 

De Mighty heeft net als de Crafty+ een stevige kunststof behuizing, maar geeft geen “plastic” gevoel en ook nooit de smaak van plastic. De damp is juist vol, lekker en mild. Bijzonder bevredigend.

Een duidelijk en helder led-display geeft de batterijduur en temperatuurinstellingen weer. Het enige wat je hoeft te doen, is de temperatuur instellen met behulp van twee knoppen. De Mighty werkt op twee herlaadbare lithium-ion-accu’s. Zodra de batterijen leeg zijn, is de vaporizer na enkele minuten laden weer te gebruiken middels de poweradapter. Dit model warmt sneller op dan de kleinere Crafty+. Je mag daarbij gemiddeld 8 volle dampsessies verwachten met een volle batterij.

MIGHTY+
56_1 Heat Conductie & Convectie
57_2 Size 14 x 8 x 3 cm
58_3 Weight 230 gr
59_4 Temperature 40ºC - 210ºC / 104ºF - 410ºF
60_5 Heat Up Time 60 sec
61_6 Chamber Size 0,3 gr
62_7 Control type Digitaal
63_8 Used With Droge kruiden & concentraten

Koop MIGHTY+

VOLCANO CLASSIC & VOLCANO HYBRID

De Volcano staat bekend als de beste desktop-vaporizer op de markt. Het is tevens een van de weinige vaporizers die wereldwijd door diverse ministeries van volksgezondheid als medisch hulpmiddel is aangemerkt. De aanschaf van de Volcano is een langetermijninvestering in je gezondheid, genot en dampkwaliteit.

De Volcano Classic is een vaporizer met zak. Dit houdt in dat het apparaat een afneembare zak vult, waaruit je de damp inhaleert. Er is ook een hybride versie met dezelfde eigenschappen, functionaliteit en kracht. Deze heeft daarbij een led-display waarop je de gewenste damptemperatuur kunt instellen (40–230°C). Tevens geeft het de actuele temperatuur weer terwijl de vaporizer opwarmt. Daarnaast zijn beide modellen uitgerust met een automatische uitschakelfunctie bij 30 minuten inactiviteit.

Dit desktoptoestel is 18cm hoog en 20cm in diameter. De vaporizer werkt met een krachtige convector (100W), luchtpomp en zak met mondstuk. De verpakking bevat alle benodigde accessoires, zoals extra gaasjes, een lekkussen, een reinigingsborstel en meer. Het apparaat is voorzien van 3 jaar garantie en een 100% tevredenheidsgarantie van Storz & Bickel. Dankzij het gebruiksgemak, de stevige bouwkwaliteit, lange levensduur van de batterij en smaakvolle, consistente damp blijft dit waarschijnlijk ook de beste desktop-vaporizer die er is.

Volcano Hybrid
56_1 Heat Convectie
57_2 Size 26 x 26 x 26 cm
58_3 Weight 1.600 gr
59_4 Temperature 40ºC - 230ºC / 104ºF - 219ºF
60_5 Heat Up Time 3 - 5 min
61_6 Chamber Size 6,5 CM³
62_7 Control type Digitaal
63_8 Used With Droge kruiden & concentraten

Koop Volcano Hybrid

HOE KIES JE DE JUISTE VAPORIZER VAN STORZ & BICKEL?

Storz & Bickel gebruikt al lange tijd precisiemachinebouw en hoogwaardige materialen om perfect aan te sluiten op de behoeften en wensen van zijn klanten. Dit heeft geresulteerd in een productreeks van hoge kwaliteit die werkelijk voor zichzelf spreekt.

De Crafty+ en Mighty zijn beide portable vaporizers die gebruikmaken van dezelfde hybride verhittingstechnologie. De keuze hangt dus voornamelijk af van persoonlijke voorkeuren qua afmetingen, batterijduur en opwarmtijd. De krachtige Volcano is uiteraard gemaakt voor thuisgebruik. Het grote formaat zorgt zelfs voor nog meer hoogwaardige damp en langere sessies. Al deze vaporizers zijn perfect voor droge kruiden. Met een speciaal roestvrijstalen lekkussen die je in het compartiment kunt plaatsen, kun je echter ook hars en andere cannabisconcentraten vapen die geschikt zijn voor dabben.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.