SUMMER SALE: Pak 25% korting op bepaalde producten!

By Luke Sumpter

Het woord “crafty” refereert aan iemand die bekwaam zijn doel bereikt door middel van vindingrijke, indirecte of gerieflijke methodes. Daarnaast verwijst het naar hoogwaardig vakmanschap. Een hooghartig concept voor een vaporizer. Maar als er een bedrijf is dat ermee wegkomt, is het wel Storz & Bickel. Oftewel, het bedrijf dat de beroemde Volcano vaporizer en de Mighty vaporizer heeft geproduceerd. Terwijl de andere producten van Storz & Bickel vooral kracht oproepen, is de Crafty meer een spitsvondig exemplaar. De vraag is: maakt de Crafty zijn naam waar?

HOE GEBRUIK JE DE CRAFTY VAPORIZER?

Begin met het vullen van de bowl met je favoriete toppen. De Crafty is ruim genoeg voor 0,25 gram. Maar er past mogelijk ook 0,3 gram in als de wiet goed vermalen is. Wees echter gewaarschuwd: als je hem te vol stopt, ontstaat er weerstand bij het hijsen. Vernuftig als de veelzijdige Crafty is, werkt deze—in tegenstelling tot veel andere vapes—even goed met zowel een kwart gevulde, halfvolle als bomvolle bowl.

De Crafty is voorzien van een vultool, grinder, extra gaasjes, een USB oplader, reserve afdichtringen, een liquid pad, doseercapsule en borstel.

Een van de slimste aspecten van de Crafty is de bijbehorende app. Hiermee is het mogelijk de temperatuur tussen de 40°C en 210°C in te stellen. Zonder de app biedt de Crafty twee temperaturen: “default” op 180°C en “boost” op 195°C. De vaporizer heeft ongeveer twee minuten nodig om op te warmen. Als hij klaar is, trilt het toestel en kleurt het lampje groen.

Zodra de bowl gevuld is en de vaporizer op temperatuur, hoef je alleen nog maar te hijsen! De damp gaat door de koelunit bovenin, waardoor de ervaring zeer aangenaam en zacht is.

CRAFTY

Crafty Vaporizer

Conduction / Convection Conduction & Convection
Dimensions 110 x 57 x 33 mm2
Weight 135 gr
Temperature 40°C - 210°C /
104°F - 410°F
Time 2 MIN
Weight 1,4 CM3
Control APP
Content Drip, Liquid Pad

Buy Crafty Vaporizer

 

ONDERHOUD

De Crafty wordt geleverd met alles om hem in goede staat te houden en is wat vaporizers betreft relatief onderhoudsvriendelijk. De app herinnert je eraan wanneer het tijd is voor een reiniging. Ook bevat deze reinigingsinstructies. Voor het reinigen heb je een kopje zeepwater en eentje met isopropylalcohol nodig. Als je de bowl en de koelunit na elk gebruik borstelt, hoef je hem minder vaak grondig schoon te maken.

VOORDELEN

Een van de grootste voordelen van de Crafty is de app. Deze stelt je in staat je voorkeursinstellingen te kiezen. Pas de soms ongewenste standaardinstellingen aan, wat vaak onmogelijk is met andere vapes. Naast bovengenoemde functies is het mogelijk met de app de tijd tot het afkoelen uit te stellen tot vijf minuten. Ook kun je de vibratie- en lichtinstellingen wijzigen en zelfs je favoriete liedje luisteren als de vaporizer gereed is. De app heeft tevens de functie om je verloren Crafty terug te vinden; een handig extraatje voor de gemiddelde blower.

De Crafty is 11,1cm x 3,2cm x 5,7cm en weegt 137 gram. Dit maakt het een zeer draagbaar en licht apparaat. Ben je op zoek naar een discrete vaporizer die gemakkelijk te verbergen is? Dan ben je hier aan het juiste adres.

De Crafty is gemaakt van roestvrij staal en aluminium. Dit betekent dat hij ondanks het kleine formaat bijzonder robuust is. Deze vaporizer barst niet als je hem van de tafel laat vallen. De Crafty benut hybride verhittingstechnieken, speciaal ontworpen door Storz & Bickel. Hierbij is er vroeg in het verdampingsproces sprake van convectieverwarming. Vervolgens gaat de vaporizer over tot conductieverwarming. Dit behoudt de smaak, kracht en het plezier tijdens zelfs de langste sessies.

Een van de grootste voordelen is de geweldige, krachtige en veelzijdige high. Zoals eerder genoemd, bieden maar weinig vaporizers een bereik van temperaturen zoals de Crafty. En nog minder werken er zo goed met een bowl die slechts gedeeltelijk gevuld is. Met de koelunit van de Crafty krijg je consistent heerlijke, koele damp, hoe heet je je wiet ook stookt. De vaporizer werkt met allerlei soorten concentraten en cannabistoppen. Er is bijna niets wat dit apparaat niet kan.

Crafty Vaporizer

NADELEN

Het grootste nadeel van de Crafty is de batterijduur. Hij heeft zo’n twee uur nodig om volledig op te laden (hoewel hij na twintig minuten klaar voor gebruik is). Opgeladen gaat hij dertig tot veertig minuten mee. Dit is genoeg voor een avond vapen, maar wellicht onvoldoende voor op reis.

Sommige gebruikers vinden de tijd die de Crafty nodig heeft om op te warmen—twee minuten—een ander nadeel.

OORDEEL

Als je op zoek bent naar een lichte en hoogwaardige vaporizer, dan is de Crafty een slimme keuze. Storz & Bickel is er met de Crafty 1000% in geslaagd een slim, high-tech en effectief product voor de hedendaagse gebruiker te creëren.

Voor slechts beperkte tijd biedt Royal Queen Seeds een exclusieve deal. Zo krijg je bij aanschaf van de Crafty drie gratis zaden en een molen grinder cadeau. Indien je deze vaporizer overweegt, dan zit je goed: veel beter dan dit wordt het namelijk niet!

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.