By Steven Voser

Green Crack Punch is onze sensationele kruising tussen Green Crack en Purple Punch. De combinatie van een opbeurende, cerebrale kickstarter en een warme, aangename indica heeft geleid tot een krachtige soort die een energieke high biedt. Bereid je voor op een heldere geest en fysieke ontspanning die een tijdje aan zullen houden. Draai haar in een joint, neem een trek en laat Green Crack Punch je de energie geven om de dag door te komen.

Wakker Je Neuronen Aan met deze Fusie Tussen Green Crack en Purple Punch

Ondanks haar controversiële naam is Green Crack een gerenommeerde soort die ontstaan en gekweekt is aan de West Coast van Amerika. Deze strain is een kruising tussen een unieke Skunk #1-fenotype (naar verluidt daterend uit de late jaren 80) en een mysterieuze indica. Met deze genen bood Green Crack de Amerikaanse gebruiker (en nu ook de rest van de wereld) een compleet nieuwe wietervaring. Ze zorgt namelijk voor een opbeurend euforisch gevoel dat je de hele dag voorziet van energie.

Met haar high sprak Green Crack echter niet alleen gebruikers aan. Ook telers hielden van haar. Hoewel deze soort van oorsprong een sativa-dominante hybride is, kun je haar zowel binnen als buiten kweken. Bovendien krijgt ze dichte toppen en groeit ze ontzettend snel. Zodra ze in bloei komt, wordt ze door haar dikke laag harsrijke trichomen bijna helemaal wit.

Wietgebruikers over de hele wereld houden ook van het aroma en de smaak van Green Crack. De geur laat zich het beste omschrijven als fruitig, waarbij tonen van citrus en tropisch fruit samengaan met een vleugje mint en aardsheid.

Bij Royal Queen Seeds hebben we Green Crack gekruist met Purple Punch. Deze laatste is een kruising tussen Larry Bird en GDP en zorgt voor een sterke indica-achtige body high die je direct laat ontspannen en je een gelukkig gevoel geeft. Purple Punch is daarmee totaal het tegenovergestelde van Green Crack en kun je het beste 's avonds of na je werk gebruiken wanneer je geen verantwoordelijkheden meer hebt en tot rust wilt komen.

In de kweekruimte wordt Purple Punch een kleine, struikachtige indica. Ze heeft daarbij een diepgroen bladerdek en korte internodiën. Maar laat je niet misleiden door haar formaat. Purple Punch is namelijk in staat om zelfs in de kleinste ruimtes spectaculaire oogsten op te leveren. Als de oogstfase haar intrede doet, zal ze je belonen met dikke, harsrijke toppen die ruiken naar Kool Aid Grape en bosbessenmuffins.

Green Crack Punch hebben we gecreëerd door de genen van deze twee tegenovergestelde krachtpatsers te combineren. Hieruit is een prachtige hybride ontstaan met een verkwikkende geur en geweldige kweekeigenschappen. Bovendien bevat ze genoeg THC voor een langdurige, opbeurende high die je aan beide soorten doet denken.

Kweekeigenschappen van Green Crack Punch

Green Crack Punch doet het goed in alle opzichten. In de kweekruimte is dit een betrouwbare soort die gemakkelijk te hanteren is. Bovendien zorgt ze altijd voor grote opbrengsten en hoogwaardige toppen.

Met een gemiddelde hoogte van ongeveer 160cm zijn deze planten zelfs voor beginnende telers makkelijk te hanteren. Ook zijn ze sterk genoeg om over- en onderbewatering en schommelingen in de temperatuur en luchtvochtigheid aan te kunnen.

Green Crack Punch

Green Crack Punch
23_genetic background_1 Green Crack x Purple Punch
33_Yield indoors_1 450 - 500 gr/m2
31_plant height outdoor_1 90 - 160 cm
25_flowering time_1 8 - 9 weken
29_THC_1 THC: 18%
28_Type Blend_1 Sativa 60% Indica 40%
34_yield outdoor_1 550 - 600 gr/plant
32_plant height outdoors_1 180 - 220 cm
27_harvest period_1 Eind September
22_Effect_1 Euforisch, Rustgevend

Koop Green Crack Punch

Als je een beginnende kweker bent, is dit een van de soorten die met weinig tot geen moeite geweldige resultaten oplevert. Goede bemesting en genoeg water en een aantal goede lampen is alles wat Green Crack Punch nodig heeft om spectaculaire toppen aan te maken. Het beste van alles is dat haar bloeitijd met gemiddeld 55-60 dagen kort is. Deze korte bloei is ideaal voor onervaren kwekers.

Mocht je al een paar keer hebben gekweekt, dan is dit nog steeds een geweldige aanvulling op je tuin. Doordat deze soort klein is, is ze ook geschikt voor een SOG of ScrOG. Ook reageert ze goed op een combinatie van LST, supercropping en main-lining. Zo kunnen deze wietplanten zich ontwikkelen tot sterke planten die het gewicht van hun toppen kunnen dragen, wat soms wel 450-500g/m² is!

Buiten worden de planten met een maximale hoogte van twee meter vaak wat groter. Door de zon wordt Green Crack Punch daarnaast extra struikachtig en ontwikkelt ze grotere toppen. Net als binnenshuis adviseren we je om een combinatie van low- en high-stress-training toe te passen om de opbrengst te verhogen. Onder optimale omstandigheden kun je een respectabele 550-600g per plant verwachten.

Zodra de bloeifase aanbreekt, wordt Green Crack Punch snel dik. Het is daarom een goed idee om je kweekruimte extra te ventileren en de temperatuur net wat lager te houden dan normaal. Dit helpt je planten te beschermen tegen schimmel en andere vochtproblemen. Bovendien kan dit donkere tinten naar boven halen die de soort heeft geërfd van haar voorouder Purple Punch.

Aroma, smaak en effecten van Green Crack Punch

Na de oogst en na vervolgens twee weken te zijn uitgehard, zijn deze toppen klaar om van te genieten. Verwacht heerlijke wiettoppen met dikke, uitpuilende kelken. Deze zijn bedekt met een kleverige laag trichomen en hebben vurige stampers en felgroene suikerblaadjes.

De verse partij uitgeharde toppen van Green Crack Punch verspreidt een doordringend aroma. Dit bestaat uit een combinatie van tonen van citrus met vleugjes druiven en bessen. Zodra je haar aansteekt, kun je gaan genieten van een langdurige, euforische high.

Met 18-20% THC is deze soort ontzettend krachtig. Al na een paar trekken voel je een sterkte golf van euforie en energie opkomen. Dit is fantastisch als je creatief of productief wilt zijn. Mocht je houden van een wake 'n bake, dan is deze soort ook perfect. Ze is bovendien ideaal om overdag te roken bij het doen van klusjes. En ongeacht of je nu graag schildert, componeert, schrijft of ontwerpt, Green Crack Punch helpt ook bij het opdoen van inspiratie en het behouden van focus.

Green Crack Punch: En unieke draai aan amerikaanse klassiekers

Green Crack Punch is een unieke verkwikkende soort. Ongeacht je vaardigheden als kweker zorgt deze sterke plant keer op keer voor uitzonderlijke opbrengsten. Ben je op zoek naar hoogwaardige Amerikaanse genen voor je tuin of kweekruimte? Stop dan met zoeken en ga voor Green Crack Punch.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.