By Luke Sholl

Dankzij de golf van legalisatie in Noord-Amerika en de rest van de wereld, neemt ook de cannabusiness toe. Canada legaliseert vanaf 2018 recreatieve cannabis volledig. In de VS is recreatieve wiet gelegaliseerd in acht staten en de hoofdstad Washington DC. Meer dan de helft van de Amerikaanse staten heeft medicinale cannabis gelegaliseerd. En in bijna alle staten is het anti-inflammatoire, angst-verlichtende cannabidiol (CBD) toegestaan. Forbes voorspelt dat de verkoop van recreatieve cannabis in de VS oploopt naar $11,2 miljard in 2020. In de eerste maand van de legale cannabis verkoop in Nevada werd meer dan $27,1 miljoen verdiend. Nu de vraag explosief stijgt, is kwaliteitscontrole belangrijker dan ooit.

"IK GA CANNABIS STUDEREN"

Ook de vraag naar wetenschappelijke ervaring in het analyseren van cannabis neemt alleen maar toe. De chemische samenstelling, effecten, medische toepassingen; deze eigenschappen van de cannabisplant worden door complexe biochemie bepaald. Als je een passie hebt voor de wetenschap en cannabis, dan heb je nu de kans op een carrière in beide. De academische wereld is begonnen met het aanbieden van cursussen, diploma's en certificaten om je canna-kwalificaties aan te geven. Zulke instellingen zijn onder meer de Oaksterdam University in Oakland en Humboldt Cannabis College. De laatste bevindt zich aan de Californische kust in het hart van de Emerald Triangle. Maar nu wordt het bestuderen van cannabis ook door de grotere universiteiten ondersteund.

University Students

CANNABIS STUDEREN

Diverse rechtenstudies bieden nu beleidsmodules over cannabis aan, onder meer aan Harvard en Vanderbilt. Het Daniels College of Business aan de Universiteit van Denver begint een speciale module, Business of Marijuana genaamd. Wetenschappelijke faculteiten realiseren zich ook dat het bestuderen van cannabis wel eens lonend zou kunnen zijn. De Northern Michigan University heeft een vierjarige Bachelor of Science gelanceerd, onder de naam Medicinal Plant Chemistry. Een universitair diploma gericht op cannabis kan wel eens te hoge verwachtingen wekken bij sommige stoners. Als onderdeel van deze opleiding wordt je namelijk niet high, omdat je nauwelijks toegang hebt tot wiet.

CANNABIS IN MICHIGAN

Sinds het kiezersreferendum over het Michigan Compassionate Care Initiative in 2008, is cannabis in Michigan legaal voor medicinaal gebruik. Michigan's regime om medicinale cannabis te verkrijgen, is strenger dan in de rest van de VS en het is meestal uitsluitend weggelegd voor "terminaal en ernstig zieken". Na een aantal referenda op de verkiezingsdag in 2017 zijn er wat regels versoepeld voor de dispensaria in Detroit. De wetten in Michigan variëren per regio. Detroit en Flint hebben het bezit van cannabis tot 1 ounce (28 gram) of minder gedecriminaliseerd voor personen die ouder zijn dan 21 jaar. Ann Arbor houdt echter al sinds de jaren 70 de meest soepele wetten aan van de gehele VS als het gaat om het bezit van wiet. Toch kleven er nog steeds zware straffen aan de verkoop en kweek van cannabis voor niet-medische doeleinden.

MEDICINAL PLANT CHEMISTRY

Verwacht geen wietfestijn als je besluit Medicinal Plant Chemistry te gaan studeren in de universiteitsstad Marquette. Studenten hebben wellicht toegang tot cannabis via stages bij gecertificeerde medicinale wiet producenten in Michigan. Maar daarbuiten bestaat de opleiding vooral uit uitdagende vakken, laboratoriumwerk en optionele zakelijke modules. Cannabis is niet de enige plant die wordt bestudeerd vanwege de medicinale voordelen. Studenten verdiepen zich ook in Sint Janskruid en andere kruidenmiddelen. Het doel van de studie is begrijpen wat de fijne, chemische balans is van de planten en de impact op het menselijk lichaam. Voor de opleiding is een goede beheersing vereist van plantenkunde, genetica, fysieke geografie en organische chemie.

In het eerste jaar hebben slechts twaalf studenten zich ingeschreven voor de opleiding. Er volgen er zeker meer omdat de vraag naar expertise in de cannabis industrie stijgt. Met de graad ben je in staat wiet te analyseren voor elke medicinale of recreatieve producent. Als dit je aanspreekt, kan Northern Michigan University wel eens wat voor je zijn. Houd ook je ogen open voor andere universiteiten die een cannabis-gerelateerde opleiding aanbieden.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.