By RQS Editorial Team


Matt is niet anders dan de meeste anderen. Hij heeft gezondheidsproblemen en ondervond dat cannabis behulpzaam is bij het leiden van een beter leven. Maar op zekere dag veranderde zijn leven, en nu zijn vele levens permanent beïnvloed door de keuzes die deze man heeft gemaakt, en blijft maken. Matt Mernagh is de man die marihuana bijna legaal wist te maken in heel Canada. Nu is hij kandidaat voor het ambt van burgemeester van Toronto.
Matt Mernagh and Joery from Royal Queen Seeds
Matt Mernagh and Joery from Royal Queen Seeds

Geluk en de onvoorziene kracht die alles verandert

In de tijd dat Matt Mernagh studeerde ontdekte hij dat cannabis hielp bij het verlichten van de chronische pijn van fibromyalgie, de aandoening waar hij aan leidt. Cannabis hielp ook om epileptische aanvallen als gevolg van een zeldzame hersentumor en de rugklachten als gevolg van scoliose te verminderen.

En dus werd hij lid van een club. Hij was in staat om zijn medicijnen te krijgen en had een baan; het leven was geweldig - tot de club door de politie werd binnengevallen en gesloten. Op dat moment werd Matt activist en begon met het schrijven van artikelen voor Now en het bijwonen van bijeenkomsten.

Op een dag ging het alarm van de rookmelder in Matt's appartement af. Zijn huisbaas belde de politie en verzocht hen een kijkje te gaan nemen. Toen ze dat deden ontdekten ze Matt's planten en arresteerde hem.

Matt's juridische team voerde een dusdanig overtuigende verdediging dat de lagere rechters het erover eens waren dat de huidige wetten, restricties en eisen om toestemming van een arts te krijgen zo streng en ingewikkeld waren dat artsen het systeem in feite boycotten. Mensen waren niet in staat om de toestemming van hun arts te krijgen en werden blootgesteld aan onnodig lijden aan hun kwalen, of gedwongen om hun medicijnen illegaal te verkrijgen.
Matt Mernagh
De lagere rechters gaven de Canadese federale regering 90 dagen om te reageren. Toen deze dat deden, verwierpen ze de procedure van terechtwijzen door lagere rechters, versoepelden de regels en eisen, en zorgde voor formulieren die minder ingewikkeld voor de artsen waren.

Dit wordt gezien als een grote verbetering, maar er moet nog steeds veel werk worden verzet voordat patiënten toestemming krijgen om hun eigen medicijnen te telen.

Met de aanmoediging en steun van vrienden en de beweging die strijdt voor het legaliseren van marihuana is Matt nu in de race voor het burgemeesterschap van Toronto. Matt en zijn aanhangers zijn optimistisch, ze geloven dat de vaardigheden die Matt heeft ontwikkeld toen hij het effectieve team opzette wat hem verdedigde, in combinatie met zijn scherpe communicatieve vaardigheden en vermogens om kiezers te motiveren die normaal gesproken niet gaan stemmen, hem in een goede positie brengen voor de verkiezingen van dit najaar.

Het is verbazingwekkend om te zien hoe de ene zaak kan leiden tot de andere. Veel geluk Matt, en een welgemeend RIGHT ON!!!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.