By Luke Sumpter

Maak kennis met deze snelle zuid-afrikaanse sativa

Sativa-variëteiten worden geprezen om hun grote formaat en rijkelijke opbrengst. Deze indrukwekkende productiviteit heeft echter meestal ook een keerzijde. Kwekers moeten namelijk vaak geduld opbrengen, terwijl ze wachten op de bloei van deze boomachtige organismen. Dit is volkomen logisch uiteraard. Hoe groter immers de opbrengst, des te meer tijd het ontwikkelen en rijpen kost.

De cannabiswereld is divers. Je kunt altijd uitzonderlijke cultivars vinden die uit het stramien breken en iets unieks leveren. Power Flower is daar een voorbeeld van. Deze torenhoge sativa levert aanzienlijke opbrengsten op, maar is tegelijk vlug. Laten we eens kennis met haar maken.

Power Plant en de Genetische Geschiedenis van Power Flower

Power Flower vind haar oorsprong in wilde cannabis landrassen uit Zuid-Afrika. Deze planten staan in het Afrikaans bekend als "dagga" en zijn door natuurlijke selectie vaak torenhoge sativa's geworden. In de jaren '90 vielen ze op bij enkele bezoekende Nederlandse wietkwekers. Zij verzamelden zaden van de meest indrukwekkende planten om mee naar huis te nemen.

Eenmaal terug begon men met zorgvuldige veredeling en onderzoek. Na ontelbare experimenten produceerde men Power Plant, die in rap tempo de Amsterdamse coffeeshops veroverde. Enkele jaren later koos RQS Power Plant en deed er zelf wat experimenten mee. Aan het einde had men een superieure, maar trouwe hommage aan het origineel. Ze bekroonden haar tot Power Flower.

Gerelateerd Artikel

Wat is landras-cannabis?

Een opwindende high: effecten van power flower

Aangezien de soort sativa-dominant is, mag je terecht aannemen dat de high meer aan de levendige kant zit. Een paar trekjes van deze harsrijke toppen zijn genoeg om de geest te verlichten. De THC maakt een ritje door de bloedbaan ten dringt snel door de bloed-hersenbarrière. Eenmaal daarbinnen ontvlamt zich een vuurwerkshow van neurochemie. Het psychoactieve molecuul bindt zich daarbij aan CB1-receptoren. Daarmee katalyseert het een stortvloed aan dopamine en serotonine. Terwijl het brein ondergedompeld raakt in deze soep van stemmingsverhogende neurotransmitters, merk je dat een gevoel van euforie opkomt.

Zoals je je kunt voorstellen, is Power Flower een motiverende cultivar die creativiteit opwekt. Ze is een geweldige soort om overdag te roken voordat je gaat werken of aan artistieke projecten begint. Rook deze toppen ’s ochtends naast je espresso en ze verzekert je van een productieve dag. Een THC-gehalte van 19% zorgt voor een snelwerkende high die uren aanhoudt.

Power Flower heeft ook therapeutische waarde. De stemmingsverhogende effecten vormen namelijk een schild tegen angst en schakelen stress en zorgen moeiteloos uit. Gemiddelde gehaltes CBD dragen tevens bij aan dit behaaglijke effect.

De aroma’s van het bos: smaken en geuren van power flower

Steek je neus in een voorraadpot met Power Flower en dwaal in gedachten af naar het bos. Sluit je ogen en stel je beelden van mosrijke gronden, deftige dennenbomen en wuivende bladeren voor. Deze toppen genereren een terpeen-profiel dat herkenbare geuren van aardachtige aroma’s met vleugjes citrus en coniferen voortbrengt. Deze natuurlijke geur bevredigt je innerlijke hippie en doet je verlangen naar boswandelingen.

Power Flower by Royal Queen Seeds

Power Flower

Power Flower Royal Queen Seeds

Genetic background South African Sativas
Yield indoor 500 - 550 g/m2
Height indoor 80 - 120 cm
Flowering time 8 - 9 weeks
THC strength THC: 19% (aprox.) / CBD: Low
Blend 88% Sativa, 12% Indica
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 160 - 200 cm
Harvest time October
Effect Strong up high

Buy Power Flower

Snel en productief: teelteigenschappen van Power Flower

De Nederlandse soortenjagers realiseerden zich de waarde van hun avontuur, toen ze de soort voor het eerst zagen bloeien. Power Flower gaat in tegen de essentie van traditionele sativakenmerken. Ze levert zoals de meeste sativa-cultivars een forse oogst op en heeft een imponerend formaat. Wat haar echter onderscheidt van de rest, is de snelheid waarop ze dit doet. Na het begin van de bloei hoeven kwekers slechts zo’n 8 weken te wachten op de oogst.

Power Flower levert zowel binnen als buiten indrukwekkende resultaten en gedijt het best in een mild klimaat. Binnen hebben de planten voldoende ruimte nodig en worden ze maximaal 120cm hoog. Ze leveren bevredigende opbrengsten op van zo'n 550g/m².

Planten die je buiten in potten of de volle grond teelt, schieten uit tot 200cm en leveren ongeveer 550g per plant op. Bereid je voor op een oogst in oktober.

Power Flower is een ware legende in de wereld van cannabis en heeft het allemaal — van een verleidelijk aromaprofiel tot een stimulerende high en grote opbrengsten in een kort tijdsbestek. Voor sativa-liefhebbers is ze absoluut aantrekkelijk, maar eigenlijk kan elke blower haar waarderen.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.