By Steven Voser


Sour Diesel is een klassieke cannabis strain die iedereen die haar rookt weet in te palmen. Dankzij haar geweldige terpenen en grote hoeveelheid THC, trakteert ze je op een ongeëvenaarde ervaring. Deze wordt gekenmerkt door een uniek, zuur aroma en een stimulerende, toch evenwichtige sativa-achtige high. Lees snel verder voor meer info over Sour Diesel wiet en ontdek waarom deze klassieker uit de jaren 90 een plekje in je tuin verdient!

De Sour Diesel strain: oorsprong

Sour Diesel is de onbetwistbare koningin van de Diesel cannabislijn. De oorsprong ervan was echter lange tijd gebaseerd op geruchten. Tot dit jaar, waarin Joe Murray (beter bekend als 'AJ Sour Diesel' of 'Asshole Joe') openlijk vertelde hoe hij en enkele collega's in de jaren 90 de originele Sour Diesel ontdekten.

Murray is geboren en getogen in de staat New York. Maar het grootste deel van zijn werk in de wietsector vond plaats in Manhattan, tijdens zijn late tienerjaren. Hij was pas 9 jaar oud toen hij zijn eerste joint rookte, en begon op zijn 14de regelmatig wiet te gebruiken. De enige cannabis die hij kon scoren, haalde hij stiekem uit de voorraad van zijn stiefvader. De jonge Murray had op dat moment nog geen idee dat hij al snel de meest gewilde wiet ter wereld in handen zou krijgen!

Na de middelbare school kluste Murray wat bij op tournees van de Grateful Dead, waar hij sigaretten, bier, water en nog veel meer verkocht. Op zijn negentiende woonde hij in Midtown Manhattan, waar hij overdag in een ziekenhuis werkte en 's avonds wiet verhandelde. In 1992 reisde hij af naar Amsterdam, het mekka voor cannabisliefhebbers. Toen hij weer in New York belandde, ontmoette hij dealer JJ (de oprichter van Top Dawg Genetics). Via connecties in een lokale club maakte Murray kennis met JJ's leverancier, Weasel, die op dat moment de originele 91 Chemdawg kweekte. De wiet die Murray in handen kreeg, noemde hij 'The Diesel'; hij wilde namelijk het misverstand voorkomen dat de wiet was vermengd met andere stoffen of op een andere manier was aangepast. En wat een geweldige ingeving was dat! De wiet zou voor eens en voor altijd zo blijven heten.

Murray reisde meerdere keren heen en weer tussen New York en Amsterdam, en haalde Weasel ook over om de Nederlandse hoofdstad te bezoeken. Na zijn eerste avontuur kwam Weasel terug met zaden van Early Pearl, NL 5, Super Skunk, Hawaiian Indica en Oasis. Al deze soorten kweekte hij op en kwamen door de inspanningen van Murray en JJ op de straten van New York terecht. Vanwege de grote vraag begon Weasel opnieuw met het telen van The Diesel. Deze keer ontwikkelden een aantal van zijn planten ook zaden, die Murray, JJ en hun collega's zo snel mogelijk kiemden. Een van deze wietzaadjes groeide uit tot een plant die 'Diesel #1' werd gedoopt. En hieruit is uiteindelijk Sour Diesel (ook wel 'The Sour') ontstaan.

Na een korte verhuizing naar het noorden keerde Murray eind jaren 90 terug naar Manhattan en begon hij opnieuw met het telen van Sour Diesel. Omdat hij zo'n consistente voorraad kweekte, kwam de soort lokaal bekend te staan als 'The AJ Sour'. De vraag ernaar was jarenlang zo hoog in New York dat Murray het voor bizar hoge prijzen verkocht, zelfs aan bekende rappers en andere celebrities.

Eigenschappen van Sour Diesel

De belangrijkste kenmerken van Sour Diesel op een rijtje:

Sour Diesel Characteristics

Sour Diesel wietzaden zijn dus legendarisch en de geschiedenis ervan is bijzonder interessant. Maar wat is er zo speciaal aan deze soort om de blijvende roem te verklaren?

De meeste mensen die het geluk hadden om in de jaren 90 echte Sour Diesel marihuana te proeven, zullen bevestigen dat de aroma's en smaken simpelweg niet te vergelijken waren met andere soorten wiet. De unieke, zure smaak is een eigenschap waar veel kenners dol op zijn. Velen zoeken hier ook tegenwoordig nog naar, maar de modernere versies van Diesel bieden meestal een meer gasachtige smaakbeleving.

Naast unieke smaken en aroma's staat Sour Diesel ook bekend om haar typische, stimulerende effecten. Het effect bestaat uit cerebrale euforie die heerlijk is voor sociale gelegenheden, creatieve uitspattingen, activiteiten in de buitenlucht of een wake and bake. Veel stoners genieten dan ook graag overdag van Sour Diesel wiet. Een ander kenmerk van de originele Sour Diesel is haar krachtige groei en grote formaat, wat nog wel eens een uitdaging vormt voor kwekers met weinig ervaring of een kleine kweekruimte.

  • Sour Diesel: smaak en aroma

Het roken van Sour Diesel is een traktatie voor je zintuigen. Zodra je een voorraadpot met de wiet opent, zal een rijk aroma de ruimte vullen. Zoals vermeld, is de originele Sour Diesel uit de jaren 90 vaak bejubeld om haar unieke zure smaak met funky accenten. Deze eigenschappen heeft ze waarschijnlijk van een Skunk voorouder geërfd. De huidige Sour Diesel wiet heeft echter een meer gasachtige geur, met vleugjes dennen, muskus en variabele hoeveelheden citrus. Moderne stekken van Sour Diesel zijn ook in laboratoria onderzocht en hieruit blijkt dat de wiet meestal veel caryofylleen, myrceen, humuleen, limoneen en linalool bevat.

  • Effecten van Sour Diesel

De impact van de sativa-genen van Sour Diesel komt duidelijk naar voren in de stimulerende, opbeurende effecten van de wiet. Als je dol bent op een wake and bake, kun je deze cannabis vroeg in de morgen roken. Vervolgens krijg je meer energie, voel je je vrolijker en gemotiveerder, waarmee je de ideale mindset hebt om een drukke dag te tackelen. Sour Diesel is ook een geweldige soort voor feestjes en andere sociale gelegenheden, want ze geeft je een mentale opkikker die remmingen laat verdwijnen en je lekker spraakzaam maakt. Daarnaast zijn er blowers die de strain gebruiken voor een workout of andere activiteiten. De euforisch makende effecten houden soms wel enkele uren aan voordat ze afzwakken, maar gelukkig gaat dat heel geleidelijk, zonder dipje. Wel moet je rekening houden met de hoeveelheid THC. Met minimaal 19% is Sour Diesel behoorlijk sterk; geniet dus met mate van deze wiet!

Sour Diesel telen: een beproefde strain

Wil je Sour Diesel thuis telen? Veel gelukkige hobbykwekers gingen je voor en hebben met deze energieke wietplant geëxperimenteerd. Gebaseerd op hun ervaringen, kan deze krachtige sativa in elke tuin gedijen en geweldige oogsten produceren, zonder dat je er al te veel moeite voor hoeft te doen. Dit is wat je kunt verwachten als je Sour Diesel wietzaden kweekt:

  • Sour Diesel: kieming

Sour Diesel wietzaden kiemen gemakkelijk en groeien snel uit tot sterke zaailingen. Voor de best mogelijke resultaten raden we aan om de zaden tussen wat vochtig keukenpapier te ontkiemen. Zodra de penwortel een centimeter of 2 lang is, kun je ze in Easy Start kiempotten planten. Het is een goed idee om je zaailingen in dit kwetsbare stadium in een propagator te zetten, waar je ze kunt voorzien van koele CFL-verlichting en voldoende vocht om hun groei te ondersteunen. Elke plant is natuurlijk uniek, maar in principe zijn Sour Diesel zaailingen binnen 2-3 weken na het kiemen klaar voor de vegetatieve fase.

Sour Diesel Germination
  • Sour Diesel: vegetatieve fase

Sinds haar verschijning aan het eind van de jaren 90 staat Diesel bekend als een krachtige soort die snel groeit. Dit is in al die tijd niet veranderd. De meeste kwekers kiezen daarom voor intensieve trainingstechnieken om de opwaartse groei van Sour Diesel te beperken. Effectieve technieken zijn bijvoorbeeld LST, topping, fimmen en een ScrOG. Binnen enkele weken zie je prachtige planten met meerdere takken en talloze slanke, limoengroene bladeren.

Sour Diesel Vegetative Phase
  • Sour Diesel: bloei

Zodra de bloei aanbreekt, kunnen Sour Diesel wietplanten aanzienlijk gaan strekken. Ze bereiken binnen een gemiddelde hoogte van 160 cm, en in de buitenlucht tegen de 200 cm. Door je planten vroeg te trainen, kun je het strekken enigszins tegengaan. Dankzij hun sativa-genen duurt de bloei zo'n 11 weken, maar de waanzinnige, krachtige toppen zullen je geduld rijkelijk belonen. In week 3 of 4 van de bloei beginnen je Diesel planten hun heerlijke aroma uit te stralen. De groene toppen hebben een lange, speervormige structuur en een dikke laag hars. Ze zien er wat old school uit, maar dat maakt ze ook wel weer aantrekkelijk!

Sour Diesel Flowering Phase
  • Sour Diesel: oogst

Binnen zijn Sour Diesel planten na een bloei van ongeveer 11 weken klaar voor de oogst. Buiten kun je eind oktober de schaar pakken. Voor het beste aroma en de sterkste energieke effecten raden we aan om te oogsten wanneer 70% van de trichomen een melkachtige kleur heeft. Is dit het geval, dan kun je de toppen zorgvuldig knippen, drogen en curen om de smaak, geur en kracht te maximaliseren.

Sour Diesel Harves Time

Nakomelingen van Sour Diesel

Vanwege het succes van deze soort, zijn de genen voor talloze andere strains gebruikt. Als je net zo'n fan bent van Diesel als wij, kijk dan eens naar de volgende geweldige nakomelingen van Sour Diesel:

  • Dynamite Diesel: Uit een unieke samenwerking van RQS met Tyson 2.0 is Dynamite Diesel ontstaan. Deze krachtige soort is een kruising van Sour Diesel en Skywalker OG. Dankzij deze ouders barst ze van de exotische terpenen, en trakteert ze je op kruidige, aardse, citrusachtige aroma's en smaken. Aangedreven door maar liefst 22% THC ervaar je een ontspannende, fysieke buzz die snel wordt opgevolgd door euforie die je creatief en sociaal maakt.

Dynamite Diesel
23_genetic background_1 Sour Diesel x Skywalker OG
33_Yield indoors_1 500 - 550 gr/m2
31_plant height outdoor_1 100 - 150 cm
25_flowering time_1 9 - 10 weken
29_THC_1 THC: 22%
28_Type Blend_1 Sativa 35% Indica 65%
34_yield outdoor_1 625 - 675 gr/plant
32_plant height outdoors_1 150 - 200 cm
27_harvest period_1 Oktober
22_Effect_1 Fysiek Ontspannend, Rustgevend, Slaperig, Stimulerend

Koop Dynamite Diesel

  • Royal Gorilla: Dit is onze versie van Original Glue, ontstaan uit een kruising van Sour Dubb, Chem's Sis en Chocolate Diesel. Daarmee creëerden we een THC-rijk monster met zoete en aardse aroma's, verrijkt met heerlijke accenten van citroen en dennen. Na het roken van de wiet mag je rekenen op rustgevende, fysieke effecten en een stimulerende, mentale buzz.

Royal Gorilla
23_genetic background_1 Sour Dubb x Chem Sis x Chocolate Diesel
33_Yield indoors_1 500 - 550 gr/m2
31_plant height outdoor_1 90 - 160 cm
25_flowering time_1 8 - 10 weken
29_THC_1 THC: 27%
28_Type Blend_1 Sativa 50% Indica 50%
34_yield outdoor_1 550 - 600 gr/plant
32_plant height outdoors_1 130 - 170 cm
27_harvest period_1 Half Oktober
22_Effect_1 Helder, Rustgevend

Koop Royal Gorilla

  • NYC Sour Diesel Auto: Geniet in enkele weken al van de stimulerende impact en verrukkelijke, prikkelende smaak van echte Diesel wiet. NYC Sour Diesel Auto, een kruising tussen NY Diesel en Sour Diesel Auto, is een sterke autoflower die je binnen 13 weken na het kiemen al kunt oogsten. Toch heeft deze razendsnelle soort niets ingeleverd op kwaliteit: ze trakteert je nog altijd op een heerlijk aroma van brandstof en euforisch makende effecten!

NYC Sour D Auto
23_genetic background_1 NY Diesel x Sour Diesel Auto
33_Yield indoors_1 450 - 500 gr/m2
31_plant height outdoor_1 70 - 110 cm
25_flowering time_1 8 - 10 weken
29_THC_1 THC: 21%
28_Type Blend_1 Sativa 70% Indica 25% Ruderalis 5%
34_yield outdoor_1 140 - 180 gr/plant
32_plant height outdoors_1 120 - 150 cm
27_harvest period_1 11-13 Weeks after harvest
22_Effect_1 Euforisch, Fysiek Ontspannend, Motiverend

Koop NYC Sour D Auto

Sour Diesel: deze klassieke sativa verdient een plekje in elke tuin

Als je van gewaagde smaken en een opwekkende impact houdt, dan is Sour Diesel de cannabis strain voor jou. Terwijl Diesel planten in het verleden een uitdaging vormden voor kwekers vanwege de krachtige groei, maken onze verfijnde feminized Sour Diesel wietzaden het telen van deze klassieker uit de jaren 90 behoorlijk gemakkelijk. Daarnaast hebben onze breeders een hele lijn nakomelingen ontwikkeld; deze hebben stuk voor stuk iets nieuws te bieden, waardoor je eindeloos kunt variëren. Zorg dus dat je Sour Diesel snel in huis haalt, zodat je zelf wiet van topkwaliteit kunt kweken!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.