By Luke Sumpter

Er zijn inmiddels duizenden verschillende cannabissoorten die stuk voor stuk verschillen qua groei, effecten en aroma's/smaken. Vanwege bepaalde cannabinoïde- en terpenen-profielen zijn sommige variëteiten fantastisch voor de nachtrust en ter ontspanning. Andere zijn echter weer bijzonder geschikt voor je concentratie en motivatie. Maar als je erop uit bent om plezier te maken met je vrienden - of in je uppie - kun je het best een strain selecteren die intense euforische gevoelens teweegbrengt. Die staan daarbij garant voor uren lachen, gieren en brullen.

Royal Queen Seeds presenteert de top 10 cannabisvariëteiten voor euforische avonturen!

1. Weeding Gelato

Wedding Gelato is een karaktervolle variëteit. Dit beresterke monster slaat dankzij een THC-gehalte van 25% genadeloos toe. De high hakt er direct in; je spieren ontspannen en je geest raakt in verrukking. Voor je het weet, staar je in de bloeddoorlopen ogen van je gabber die al half zit te glimlachen, waarna je beide in lachen uitbarst. Wedding Gelato is opgebouwd uit 60% indica- en 40% sativa-genen, waarbij ze je lichaam en geest trakteert op krachtige effecten. Ze is deskundig veredeld met behulp van de ouderplanten Wedding Cake, Gelato en Gelato 33.

Wil je zelf deze strain kweken die een euforische gemoedstoestand genereert? Binnenplanten worden 60-100cm hoog en leveren na een bloeiperiode van 8-9 weken zo'n 500g/m² op. Kweek je haar buiten, reken dan op een oogstgewicht van 350-400g/plant en een hoogte van 200cm. Oogsten is mogelijk in oktober.

Wedding Gelato

Purple Queen is een esthetisch unieke en wonderschone cannabisvariëteit. Haar lichtgroene toppen zijn omgeven door donkerpaarse schutblaadjes en oudroze fan leaves. Ze is werkelijk het pronkstuk in elke kweekruimte of tuin en iedereen die je planten mag bewonderen, krijgt vrolijke gevoelens. Haar uiterlijke schoonheid is echter niet het enige dat je opvrolijkt. Deze indica-dominante tante induceert een diep ontspannende en stevige euforische high, waardoor gebruikers in de bank wegsmelten, onder het genot van vrolijke en helderhoofdige gevoelens. Dankzij een THC-gehalte van 22% houdt deze aangename gemoedstoestand een aantal uren aan. Deze genetisch hoogwaardige zaden zijn veredeld uit de ouderplanten Hindu Kush en Purple Afghani.

Purple Queen staat ook wat oogstgewicht betreft haar mannetje. In een bloeiperiode van 8-9 weken maken de 120cm-hoge binnenplanten tot 500g/m² aan. Buitenplanten leveren, met een hoogte van 210cm en 650-700g/plant, in de maand oktober een superopbrengst op.

Purple Queen

Pineapple Kush is een tropische variëteit en verwent je smaakgebeuren met een zoet en fruitig terpenen-profiel. Ze is ontstaan na een kruisveredeling van de ouderplanten Pineapple en OG Kush. Dat heeft een indica-dominante variëteit opgeleverd, waarvan de effecten ontspannend en zalvend zijn en tegelijkertijd ook inspirerend. De stone is perfect voor de late avonduren. Je komt daarbij even los van de weltschmerz. Omdat ze barst van de overheerlijke smaken, verwerken mensen haar graag in edibles of tot concentraten.

Pineapple Kush geeft de voorkeur aan milde klimaten en doet het goed in een kas. Binnenshuis wordt deze tropische verrassing 70-120cm hoog. De opbrengst bedraagt daarbij na een bloeiperiode van 7-8 weken 525g/m². Buitenplanten groeien uit tot 120-180cm en leveren eind september 500-550g/plant op.

Pineapple Kush

Sour Diesel is een perfecte strain om tevoorschijn te toveren als je samen met je vrienden zin hebt om te ontspannen en al schaterlachend wat rond te lummelen. De euforische en zorgeloze effecten van deze strain zijn bijna therapeutisch van aard. Stress verdwijnt als sneeuw voor de zon, evenals angstgevoelens. Deze sativa-dominante variëteit komt oorspronkelijk uit Californië. Daar is ze veredeld met behulp van Original Diesel en een kruising van Northern Light, Shiva en Hawaiian. Deze indrukwekkende genetische samenstelling is uitgemond in een strain met een THC-gehalte van 19% en een gemiddeld CBD-gehalte. Dat veroorzaakt een helderhoofdige en inspirerende high waar je de hele dag van kunt genieten.

Sour Diesel heeft een voorkeur voor mildere klimaatstreken en binnenplanten doen het bijna altijd bijzonder goed. Als je in een kweekruimte of -tent werkt, worden je planten 160cm hoog en genereren ze na een lange bloeiperiode van 10-11 weken zo'n 525g/m². 2m-hoge buitenplanten leveren een maximaal oogstgewicht op van 600g/plant en oogsten doe je eind oktober.

Sour Diesel

OG Kush is een legende in de cannabiswereld. Hele volksstammen zijn gecharmeerd van haar aangenaam intense indica-dominante high. Behalve dat je hersenen in een meditatieve staat geraken, krijg je er ook nog eens vrolijke gevoelens van. Daarbij is het mogelijk te profiteren van haar heilzame effecten als je kampt met pijnklachten, sippe buien en slaapproblemen. Het veredelingsproces is uitgevoerd in de VS, aan de West Coast, om precies te zijn. Hierbij is gebruikgemaakt van de ouderplanten Chemdawg, Lemon Thai en Pakistani Kush. Ze is daarbij gezegend met een hoog THC- en een gemiddeld CBD-gehalte. Daarmee is ze aangenaam in balans; je hoofd blijft helder en de high is niet zo overrompelend. Het ingewikkelde terpenen-profiel van haar toppen levert de heerlijke smaken van dennenhout, fruit en citrusvruchten.

OG Kush biedt een gemiddelde opbrengst en harsrijke, sterke toppen. Binnen gekweekte exemplaren schieten door tot 160cm, leveren een oogstgewicht op van 450g/m² en zijn rijp na een gezwinde bloeiperiode van 7-9 weken. Buitenplanten worden op hun gemak ruim 2m hoog en hier pluk je in oktober 500-550g/plant vanaf.

OG Kush

Green Crack Punch is een typische variëteit voor bij het ontbijt. Hoewel ze slechts licht sativa-dominant is, jakkeren haar effecten een energieboost door je zenuwstelsel, waarna je geest de dagelijkse drukte en beslommeringen makkelijk aankan. Deze cognitieve effecten beuren je op, maken kleuren kleuriger en kietelen je hersenen. Bovendien ervaar je een niet al te overdreven, fysieke high. Haar toppen hebben een THC-gehalte van 18%; daarmee zijn haar effecten intens, maar niet al te overdonderend. Blowers zijn zo in staat haar de hele dag door te roken, maar blijven toch alert en functioneel. Elk trekje is daarbij verrijkt met een vleugje zoete citroenen.

Green Crack Punch is ter wereld gekomen na een kruisveredeling van de alom geliefde ouderplanten Green Crack en Purple Punch. Deze combinatie is daarmee gehard en totaal niet haatdragend. Dit maakt het een puike instapvariëteit voor aspirant-kwekers die eens een fotoperiode-variëteit willen kweken. 90-160cm-hoge binnenplanten zijn in staat om na een bloeiperiode van 8-9 weken 500g/m² aan te leveren. Van buitenplanten knip je ongeveer 600g/plant en deze bereiken de finish eind september.

Green Crack Punch

White Widow is een legende in de cannabiscommunity. Alleen de gedachte al aan haar naam doet je verlangen naar haar kristalwitte en harsrijke toppen. Ze is een typische Amsterdamse klassieker en oorspronkelijk in Nederland veredeld. Bovendien is het een evenwichtige indica/sativa. Dat is een uitkomst voor rokers die zowel de fysieke als de spirituele roes weten te waarderen. Haar high is ontspannend, maar ook stimulerend. Behalve de sterke effecten geniet je tevens van een rijk geur- en smaakprofiel, opgebouwd uit dennenhout en aarde.

White Widow groeit het allerbest in warmere klimaatstreken, maar stelt ook binnenshuis of in een kas niet teleur. Binnenplanten blijven met een hoogte van 60-100cm makkelijk hanteerbaar en leveren na een bloeiperiode van 8-9 weken een oogstgewicht op van 450–500g/m². Buiten gekweekte White Widow wordt zo'n 190cm hoog en maakt 600g/plant aan.

White Widow

Hoewel haar naam verwijst naar een oorlogswapen, genereert ze een gezellige en rustgevende high die kalmte en knalrode ogen veroorzaakt. De Royal Queen Seeds-versie van deze strain, Royal AK, is een invloedrijke en fruitige jongedame die euforische vlagen en een aangename fysieke ontspanning veroorzaakt, in combinatie met uren van geestelijke alertheid. Deze genetische hutspot is ontstaan na een veredelingsproject waarbij de hulp is ingeroepen van Colombiaans, Mexicaans, Thais en Afghaans genetisch materiaal.

Royal AK heeft moddervette, taps toelopende en compacte toppen, waarvan zowel de smaken als de aroma's zoet zijn. Na een bloeiperiode van 8-9 weken binnen pluk je plusminus 525–575g/m² van plantjes die slechts 80-140cm hoog zijn. Buitenplanten voorzien je echter van 650g/plant.

Royal AK

Je hoeft geen Einstein te zijn om uit te vogelen waarom deze strain zo heet. Euphoria is het liefdeskind van de ouderplanten Great White Shark en een CBD-dominante variëteit. Als je haar rookt, verbetert ze je humeur en laat ze je bruisen van levenslust. Je voelt je socialer en kletst er vrolijk op los, omdat sociale angsten en zenuwachtigheid verdwijnen. Ze is fantastisch voor grootschalige evenementen en bijeenkomsten, omdat je in de stemming komt om aansluiting te zoeken bij andere mensen. Dankzij een THC-gehalte van plusminus 9%, gekoppeld aan een hoog CBD-gehalte, kruipt de high heerlijk onder je huid. Behalve de euforie die je ervaart, zijn haar zoetfruitige smaken en geuren ook het vermelden waard.

Euphoria zorgt zowel binnen als buiten voor een flinke hoeveelheid toppen. Binnen maken gemiddeld hoge planten in een bloeiperiode van 8 weken 450–550g/m² likkebaardend lekkere toppen aan. Als de plant buiten groeit, wordt ze 120-150cm hoog en als je daarbij in oktober oogst, knip je er 500g/plant vanaf.

Euphoria

Lemon Shining Silver Haze is een verfrissende en dynamische strain. De snel intredende en motiverende sativa-high overvalt de gebruiker met een tsunami aan creatieve plannetjes. Het is moeilijk om op je stoel te blijven zitten als je een jointje of pijpje met haar toppen hebt gerookt. De high zorgt ervoor dat je naar buiten gaat om van de natuur te genieten of om een potje hard te lopen. Dankzij een THC-gehalte van 21% komt de high direct binnen. Daarbij slaat je trage gevoel binnen seconden over in levendigheid.

Lemon Shining Silver Haze maakt in een bloeiperiode van 8-9 weken 450g/m² aan. Met een hoogte van 80-140cm zijn de planten daarbij makkelijk onder de duim te houden. Buitenplanten worden maximaal 150cm hoog en voorzien je van 500g/plant.

Lemon Shining Silver Haze

 

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.