By Luke Sumpter

Kush-genetica is al lange tijd enorm geliefd bij liefhebbers van indica-cannabis. Met sterke en rustgevende effecten, bieden deze genen een prettige body-high. Bovendien helpen ze bij spanning. Special Kush 1 is een goede aanvulling op de Kush-stamboom. Deze soort biedt alle goede kenmerken van Kush-variëteiten en eigen, unieke karakteristieken.

SPECIAL KUSH 1: GENETISCHE ANALYSE

Special Kush #1 is vooral opgebouwd uit indicagenen. Ze bevat 80% indica- en slechts 20% sativa-genetica. Telers hebben deze strain in het leven geroepen door twee legendarische cannabissoorten te combineren: Kush en Afghani. Beide variëteiten staan bekend om hun rustgevende effecten en plakkerige cola’s.

Kush-genetica is afkomstig uit de Hindu Kush-bergketen — een gebergte op de grens tussen Afghanistan en Pakistan. De meeste Kush-soorten zitten boordevol terpenen die aardse, peperachtige en citrusachtige geuren afgeven. Regelmatig hebben de toppen prachtige tinten oranje, brons en paars.

Kush-genen boden een goede start voor de creatie van Special Kush 1. De telers van Royal Queen Seeds wilden echter meer indica. En ze wisten precies wat ze daarvoor moesten doen.

Zo ontkiemden ze zaden van Afghani om de beste planten te verkrijgen. Afghani-soorten zijn bijna helemaal indica, met een zuiverheid van 90–100%. Deze landrassen komen van oorsprong ook uit de bergen van de Hindu Kush.

Het is niet helemaal duidelijk hoe deze zaden in de Westerse wereld zijn beland. Het verhaal gaat echter dat strain hunters een aantal wilde zaadjes wisten te bemachtigen voor de Sovjetinvasie van 1979.

Naast zuiverheid bieden Afghani-landrassen een ontspannende body buzz en onweerstaanbare smaken van hasj en kruiden.

Na diverse generaties kruisen, waren de telers dolblij met het resultaat. De nakomelingen waren bijna volledig indica-dominant, hadden extreem stevige cola’s en een indrukwekkende harsproductie.

HET KWEKEN VAN SPECIAL KUSH 1

Special Kush 1 biedt zowel binnen als buiten een lonende opbrengst. Dankzij haar genetica uit de Hindu Kush kan ze goed tegen diverse temperaturen; van warme zomers nabij de evenaar tot koudere kweekseizoenen op noordelijke breedtegraden.

Special Kush 1 doet het binnen uitstekend en behaalt daar een hoogte van maximaal 1m. Je kunt rekenen op een oogst van 425–475g/m² na een korte bloeitijd van 7–8 weken.

Buiten gaan de planten in tegen de kenmerken van een indica en bereiken ze een maximale hoogte van 270cm. Je kunt vaak eind september oogsten, waarbij je tussen de 500 en 550g/plant binnenhaalt.

Special Kush 1 heeft lange en stevige toppen. Elke cola zit boordevol trichomen en heeft rankvormige stampers.

De strain ontwikkelt vaak een bossig en dicht bladerdak. Kwekers kunnen dit inperken door te toppen en te ontbladeren. Daardoor kan er meer licht bij de toppen komen die wat lager groeien.

Special Kush 1

Special Kush 1

Special Kush 1

Genetic background Afghan x Kush
Yield indoor 425 - 475 gr/m2
Height indoor 60 - 100 cm
Flowering time 7 - 8 weeks
THC strength THC: 17% (aprox.) / CBD: Low
Blend 20% Sativa, 80% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 200 - 270 cm
Harvest time Late September
Effect Clear and energetic

Buy Special Kush 1

DE EFFECTEN VAN SPECIAL KUSH 1

Special Kush 1 biedt een echte indica-ervaring. De effecten maken de spieren soepel en minder stijf. Ook helpen ze bij herstel en spanning. De strain biedt een effectieve en snel inslaande high.

Met een THC-gehalte van 17% biedt Special Kush 1 een high die zowel subtiel als krachtig is. Ze geeft het lichaam voldoende rust, maar ze houdt de geest ook helder en functioneel. Je kunt deze toppen de hele dag door opsteken voor therapeutische verlichting, zonder dat je minder productief wordt.

Musici en creatievelingen prijzen de genetica van Kush als sinds oudsher als bron van inspiratie. Veel artiesten rappen of zingen over de effecten ervan en schrijvers komen in een creatieve flow, die alleen Kush-strains kunnen bieden. Steek een joint aan met deze toppen als je weer eens wilt schrijven, schilderen of jammen. Je zult je verbazen over de resultaten!

DE SMAAK EN HET AROMA

Special Kush 1 verwent je reukorgaan met de heerlijke geuren van den, munt, peper en kruiden. Deze aroma's maken haar een geweldige keus voor het maken van edibles.

De plant heeft haar terpenenprofiel geërfd van beide ouderstrains. Kush gaf hoge waarden door van het anti-inflammatoire terpeen caryofylleen en het rustgevende terpeen myrceen. En dankzij Afghani heeft ze een hoog gehalte pineen en ocimeen.

SPECIAL KUSH 1: PLAKKERIG, GEUREND EN RUSTGEVEND

Special Kush #1 zal elke indica-liefhebber plezieren. Haar high biedt alle voordelen van een indica-variëteit, zonder dat je erg loom wordt. En dankzij haar smaakvolle toppen is elke rooksessie een ware traktatie!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.