🤯 Auto Madness: Up to 50% off seeds and supplies  SAVE NOW 🔥

 🤯 Autoflower Madness: pak tot
wel 50% korting
 ⏤ BESPAAR NU 🔥

By Luke Sumpter

Regular wietzaadjes groeien uit tot vrouwelijke of mannelijke planten. Feminized zaadjes produceren echter uitsluitend vrouwtjes die heerlijke toppen ontwikkelen. Veel thuiskwekers zijn uitsluitend uit op wiettoppen. Daarom kiezen ze vaak voor feminized zaden. Toch spelen regular wietzaadjes ook een belangrijke rol bij het kweken van cannabis. Denk maar aan veredelen of klonen.

Waarom Zou Je Regular Wietzaadjes Gebruiken?

Als je regular zaden kweekt, verschijnen er ook mannelijke planten in je kweekruimte. Veel kwekers willen echter, zoals aangestipt, alleen toppen kweken en moeten deze planten daarom na het bepalen van het geslacht weghalen. Maar waarom zou je dan überhaupt voor regular wietzaadjes kiezen?

Voor sommige kwekers lonen regular wietzaadjes inderdaad de moeite niet. Maar vergeet niet dat regular zaadjes nodig zijn voor het ontwikkelen van nieuwe soorten en sterke genen. Breeders kunnen met deze zaden pollen van mannelijke planten verkrijgen, maar ook toppen van vrouwelijke wietplanten.

Door regular wietzaadjes te gebruiken, kunnen kwekers zelf thuis dus veredelen. Heb je bijvoorbeeld een soort met een ongelooflijk terpenenprofiel en een andere die een heerlijke high biedt? Dan kun je ze kruisen. Zo kun je een nieuwe soort maken die hopelijk beide kenmerken bezit.

Buiten veredeling om, staan regular wietzaadjes ook bekend om hun taaie, betrouwbare genen. Deze zijn onmisbaar voor kwekers als ze stekken willen nemen. In tegenstelling tot feminized planten, hebben regular moederplanten sterke genen waarmee prachtige, productieve kunnen klonen ontstaan.

De 5 Beste Regular Wietzaadjes

Will je zelf graag eens regular wietzaadjes kweken? Hieronder bespreken we vijf geweldige opties. Al deze soorten verwennen je met krachtige cannabinoïden, zeldzame en exotische terpenen en productieve genen.

1. Garlic Mist Regular

Garlic Mist verwent je met een ongelooflijke smaak, een geweldige oogst en een high die je urenlang motiveert en stimuleert. Onze breeders creëerden deze bijzondere, regular soort door Original Garlic Bud met Cali Sativa Haze te kruisen. De resulterende strain is daarbij gedurende meerdere generaties gestabiliseerd. Bij het proeven van het nageslacht, merkten onze breeders iets wat ze nog nooit eerder met wiet hadden ervaren: smaken van kruiden, peper en knoflook.

De smaak van knoflook lijkt misschien een afknapper. Toch past het fantastisch bij de typische terpenen van cannabis. Deze unieke smaak is vooral goed te merken als je een vaporizer gebruikt, maar ook als je edibles of krachtige extracten neemt. Een THC-gehalte van 19% is de perfecte aanvulling op deze excentrieke combinatie. Deze fytochemische mix produceert een euforische, heldere high die ideaal is voor overdag.

Bovenop die heerlijke smaken en effecten, produceert Garlic Mist een lonende oogst waarmee je voorraadpotten lange tijd gevuld zijn. Binnen trakteert deze vruchtbare soort je op een opbrengst van 550-600g/m². Om in een kleine ruimte of kweektent zoveel mogelijk uit de oogst te halen, kun je de ScrOG-techniek gebruiken. Hiermee creëer je een prachtig vlak bladerdak, afgeladen met toppen.

Buiten bedraagt de productie tot wel 700g/plant, waarbij de planten in een mild klimaat floreren. Je kunt ze daarbij in een kas, polytunnel of direct in de grond zetten, waar ze opklimmen tot een hoogte van 140–180cm. Aan het begin van oktober kun je je buit oogsten en drogen.

Garlic Mist

Garlic Mist Regular
Original garlic bud x Cali Sativa Haze
550 - 600 gr/m2
90 – 140 cm
8 - 9 weken
THC: 19%
Sativa 50% Indica 50%
650 - 700 gr/plant
140-180 cm
Begin Oktober
Helder, Stimulerend

Koop Garlic Mist Regular

2. Mango Crunch Regular

Als je Mango Crunch kweekt, gaat een hele wereld van nieuwe smaken voor je open. Veel soorten hebben een fruitige, aardse of grasachtige smaak, maar deze verrukkelijke, regular soort druist tegen alle regels in. Ze combineert namelijk terpenen die zelden samen voorkomen. Rook deze toppen en laat de smaken van citrus, diesel, kruiden en ananas over je tong dansen.

Onze vaardige breeders kruisten voor deze soort Mango Haze met Sour Diesel. De nakomeling heeft daarmee een sativa-dominant genetisch profiel. Ze produceert kleine, maar stevige toppen met donkeroranje stampers en die barsten van de trichomen. Dankzij het THC-gehalte van 16% geniet je daarbij van een gematigde high die je creativiteit en diepe overpeinzingen stimuleert, maar je functioneren niet beïnvloedt. Rook deze wiet als je gaat werken, schrijven of andere klusjes gaat doen.

Als je deze veelzijdige wietplant binnen kweekt, klimt ze op tot 90-140cm. Om de hoogte wat in te perken en het oogstgewicht te optimaliseren, kun je LST toepassen. Met goede lampen en hoogwaardige voeding haal je gemakkelijk een oogst van 500g/m².

Buiten worden de planten iets groter. Reken op 140-180cm en een productie van 500–550g/plant. Zet vooral ook combinatieplanten neer, zoals dille of basilicum. Zo houd je ongedierte op afstand en trek je gunstige insecten aan. Het oogstmoment valt aan het begin van oktober.

Mango Crunch

Mango Crunch Regular
Mango Haze x Sour Diesel
450 - 500 gr/m2
90 – 140 cm
8 - 9 weken
THC: 16%
Sativa 80% Indica 20%
500 - 550 gr/plant
140-180 cm
Begin Oktober
Helder, Stimulerend

Koop Mango Crunch Regular

3. Marula Fruit Regular

Marula Fruit voldoet aan alle eisen van een premium regular soort. Ze biedt veel THC, smakelijke terpenen, grote oogsten en betrouwbare genen die zeer geschikt zijn voor klonen. Na het roken van deze toppen en het ervaren van de ontspannende high wil je onmiddellijk stekken van je andere planten nemen om een constante voorraad te verzekeren!

Door stekjes van deze soort te nemen, heb je zo een heel leger van goede klonen tot je beschikking. Daarnaast kun je het pollen van de mannelijke planten voor het maken van andere soorten gebruiken. Ga lekker eens experimenteren - je droomsoort is slechts enkele kruisingen van je verwijderd!

Marula Fruit stamt af van een landras uit Mozambique en een soort uit Mendocino County, Californië. De genetische opmaak is 65% sativa en 35% indica. De harsrijke toppen ontwikkelen verleidelijke lichtgroene tinten en maar liefst 20% THC. Deze wiet is daarmee ideaal voor gebruik in de middag en de avond. De opgewekte high houdt je geest alert, terwijl elke spier in je lichaam ontspant.

Binnen kun je Marula Fruit gemakkelijk op een beheersbare hoogte houden. Dit maakt haar dan ook een geschikte optie als discretie belangrijk is. Verwacht in een kleine kweektent of kastje een opbrengst van 475g/m².

Kweek je liever buiten? Maak je dan aan het begin van oktober op voor een oogst van wel 650g/plant. Deze wietplant is dol op biodiverse polyculturen en combinatieplanten, waarbij de rijke bodem een snelle groei aandrijft.

Marula Fruit

4. Pumpkin Kush Regular

Pumpkin Kush is het best te omschrijven als vernieuwend. Haar grote toppen ontwikkelen 20% THC en stralen aroma's van snoep, fruit en aarde uit. De wiettoppen zijn daarbij aan het begin van de herfst rijp. En geloof ons als we zeggen dat je haar pompoensmaak zeker eens met een herfstachtige cappuccino moet ervaren. Laat je verleiden door de smaak en maak je op voor een intense ervaring!

Deze heerlijke regular soort stamt af van de legendarische Lambsbread uit Jamaica. Daarnaast bevat ze genen van een Pre-98 Bubba Kush. Haar old school smaken en effecten combineert ze met een gigantische opbrengst. Na gebruik, ervaar je een verzachtend en helder effect. Ze beïnvloedt de geest dan wel, maar je blijft ook met beide benen op de grond staan. Je kunt dus probleemloos doorgaan met je dagelijkse taken.

Pumpkin Kush helt sterk over naar de sativa-kant en bereikt binnen een hoogte van 140cm. Als je haar enkele maanden in de vegetatieve fase houdt, krijg je gigantische planten. Maar als je de verlichting direct overschakelt naar de bloei, kun je snelle, kleine en discrete wietplanten kweken.

Buiten bereikt ze een maximale hoogte van 180cm. Dit vertaalt zich daarbij in een fabuleuze oogst van wel 650-700g/plant. Je hoeft zelf bovendien nauwelijks wat te doen, want ze behapt ongedierte en ziektes met gemak.

Pumpkin Kush Regular

Pumpkin Kush Regular
Lambsbread x pre-98 Bubba Kush
475 - 525 gr/m2
90 – 140 cm
8 - 9 weken
THC: 20
Sativa 60% Indica 40%
650 - 700 gr/plant
140-180 cm
Begin Oktober
Helder, Rustgevend

Koop Pumpkin Kush Regular

5.Exotic Witch Regular

Exotic Witch is een soort die elke liefhebber van wiet eens zou moeten kweken. Informeer je vrienden tijdens een tour door je kweekruimte vooral over de indrukwekkende genen van deze strain. Deze soort is namelijk afkomstig van een landras uit het regenwoud van het Indiase subcontinent en van een Californische indica. Die combinatie heeft tot een smakelijke cultivar geleid die een heerlijke indica-stone biedt.

Als de tour voltooid is, ga dan zitten voor een proeverij. Vraag je gasten wat ze bij elke trek proeven. Waarschijnlijk zie je veel lachende gezichten, dankzij de uitgesproken smaken van aarde, fruit en sandelhout. Een lichamelijk ontspannende high maakt de ervaring compleet. Laat je spieren lekker ontspannen en smelt weg in de bank, terwijl je filosofische gesprekken voert.

Exotic Witch presteert zowel binnen als buiten goed. Binnenshuis produceren de planten gedurende een bloei van 7-8 weken een oogstgewicht van 450–500g/m². Buiten mag je je aan het begin van oktober gaan verheugen op 500-550g/plant.

Exotic Witch

Exotic Witch Regular
West Indies Sativa x Indica 80' Northen California
450 - 500 gr/m2
80 - 120 cm
7 - 8 weken
THC: 20
Sativa 40% Indica 60%
500 - 550 gr/plant
130 - 160 cm
Begin Oktober
Helder, Rustgevend

Koop Exotic Witch Regular

Welke Regular Wietzaadjes Zou Je Moeten Proberen?

Regular planten bieden unieke voordelen. Je krijgt nog steeds een prachtig bladerdak vol met toppen, maar hebt ook de vrijheid om zelf soorten te veredelen en stevige, robuuste klonen te ontwikkelen. De vijf bovengenoemde strains zijn geweldige opties om de eerste stapjes in de wereld van de regular genen te zetten. Maar weet ook dat RQS nog veel meer regular soorten aanbiedt, met allemaal verschillende sterktes, smaken en kenmerken.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.