By Luke Sumpter

Veel fruitiger dan met Watermelon wordt het niet. Tenminste, niet als het om wiet gaat. Nog voordat je ook maar een trek hebt genomen, maakt deze indica-dominante hybride duidelijk dat je knetterstoned zult worden. Haar donkerpaarse en groene wiettoppen met geuren van fruit en zoetigheid laten je alvast weten dat je rode ogen en een couch lock kunt verwachten. Onze breeders wilden met deze strain echte indica fans behagen en zijn daarin goed geslaagd. Blow je graag 's avonds om tot rust te komen en te ontspannen? Ga dan voor Watemelon. Ontdek hieronder alles over deze strain, waaronder haar genetische achtergrond, smaak en effecten, maar ook hoe je bij het kweken de beste resultaten behaalt!


De genetische geschiedenis van Watermelon

De strain Watermelon is een feest voor je smaakpapillen. Maar waar heeft ze die indrukwekkende smaak aan te danken? Nou, de Watermelon strain in onze catalogus stamt direct af van Watermelon OG S1, een soort die is ontstaan door de originele Watermelon met zichzelf te kruisen, om de gewenste kwaliteiten te versterken. Het origineel is echter niet uit de lucht komen vallen, en de nakomeling van twee andere overheerlijke soorten. Welke dat precies zijn? Dat is helaas niet bekend! De genetische achtergrond van Watermelon is nog altijd in nevelen gehuld. Een anonieme breeder heeft haar gecreëerd, zonder met de eer te strijken. Wel kunnen we je vertellen dat Watermelon een indica-dominant genetisch profiel heeft. Verder levert de strain een bedwelmende en euforische high en bevat ze veel fruitige terpenen.

Smaak, aroma en sterkte van Watermelon

Veel cannabis strains hebben een pakkende naam, bedoeld om de aandacht van klanten te trekken. Vaak vertegenwoordigt die naam echter niet de kwaliteiten van de soort. Maar de naam 'Watermelon' vat deze strain perfect samen. De terpenen en andere aromatische moleculen die haar trichomen produceren, bieden een aroma en smaak die niet onderdoen voor die van het gelijknamige fruit. De smaken komen al duidelijk naar voren bij het roken, maar er gaat niets boven deze wiet vapen op een lagere temperatuur. Pas dan ervaar je echt alles wat deze strain te bieden heeft. Wil je de cannabis chef in jezelf ontdekken? Maak dan wietboter en voeg Watermelon daarmee aan heerlijke recepten toe, bijvoorbeeld aan brownies, om ze een fruitige kick te geven.

Watermelon biedt een geweldige zintuiglijke ervaring, maar is veel meer dan alleen lekkere rookwaar. Zodra haar terpenen je smaakpapillen hebben geprikkeld, krijgt haar sterke fysieke high je in zijn greep. Watermelon is overwegend indica-dominant en heeft een THC-gehalte van 22%. Deze kenmerken zorgen voor een rustgevende en bedwelmende high die je spieren ontspant, je gedachten kalmeert en een algemeen gevoel van rust opwekt. Zoals je waarschijnlijk wel kunt raden, is dit ideaal voor een rustige middag of avond. Het is verre van een wake en bake strain; Watermelon zal je eerder slaperig maken. Gebruik deze wiet bijvoorbeeld tijdens het kamperen, een avondwandeling of op het strand. Vergeet daarbij niet om wat snacks mee te nemen, zodat je bent voorbereid op de munchies zodra haar effecten af beginnen te nemen!

Watermelon kweken

Tot dusver klinkt Watermelon zeer verleidelijk, maar hoe presteert ze in een kweektent, tuinkas of de buitenlucht? Als ze je tot dusver aanspreekt, zul je blij zijn om te weten dat ze ook niet teleurstelt qua oogst. Deze strain behoudt een middelgroot formaat en dat maakt haar een goede keuze voor kwekers met beperkte ruimte (en als je je kweek onopvallend wilt houden). Haar relatief korte bloei betekent ook dat ze na de overgang van groei naar bloei relatief snel resultaten levert.

Heeft binnen wiet kweken je voorkeur? Prima! Watermelon wordt dan namelijk maar 80–130cm hoog en is daarmee beter in toom te houden dan sativa-dominante soorten. Bovendien reageert de plant goed op methodes als LST, toppen en mainlinen. Hiermee blijft niet alleen haar groei beheersbaar, maar zorg je ook voor een gelijkmatiger bladerdak en verhoog je de productiviteit. Zolang je sterke kweeklampen en de juiste voeding gebruikt, kun je een oogst van maximaal 500g/m² verwachten.

Ben je het type kweker dat graag in de buitenlucht kweekt? Dan moet je weten dat Watermelon het ook hier goed doet. Wanneer je in grote potten, verhoogde perken of direct in de aarde kweekt, kan ze een hoogte van 150–200cm bereiken. Je kunt de plant haar gang laten gaan, zodat ze één grote hoofdtop krijgt, of haar vroegtijdig toppen om uiteindelijk een meer uniforme wietplant te krijgen. Werk je met kant-en-klare compost of heb je te maken met slechte kwaliteit tuinaarde? Dan raden we je aan om het bodemleven met rhizobacteriën en mycorrhizae te verrijken. Deze kleine wezens helpen ziektes voorkomen, verhogen de voedingsopname en versnellen de afbraak van organisch materiaal. De korte bloei van Watermelon maakt haar ook geschikt voor korte zomers. Ga ervan uit dat je in oktober ongeveer 450–500g per plant kunt oogsten.

Watermelon

Watermelon
23_genetic background_1 Watermelon OG S1
33_Yield indoors_1 450 - 500 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 130 cm
25_flowering time_1 7 - 8 weken
29_THC_1 THC: 22%
28_Type Blend_1 Sativa 20% Indica 80%
34_yield outdoor_1 450 - 500 gr/plant
32_plant height outdoors_1 150 - 200 cm
27_harvest period_1 Oktober
22_Effect_1 Fysiek Ontspannend, Rustgevend, Slaperig

Koop Watermelon

Watermelon Automatic

Spreekt de korte levenscyclus van autoflowers je meer aan? Of heb je kleinere planten nodig om zo onopvallend mogelijk te werk te gaan? Als je een autoflower-teler in hart en nieren bent, profiteer je met Watermelon Automatic nog steeds van de kwaliteiten van Watermelon. Deze ongelooflijke variant heeft prachtige paarse kleuren, een THC-gehalte van 20% en de onmiskenbare smaak van watermeloen. Onze breeders kruisten hiervoor Tropicanna Cookies met Lemon OG. Het is daarmee een van onze sterkste en populairste autoflowers.

Ondanks haar bescheiden afmetingen, levert deze variant toch een bevredigende oogst. Binnen wordt ze 80–110cm hoog, maar kan ze wel 500g/m² opbrengen. Buiten wordt deze plant zo'n 120cm en levert ze aan het eind van haar levenscyclus rond de 50–90g per plant op. Bovendien hoef je na het kiemen maar 8–9 weken te wachten tot je de wiettoppen van Watermelon Auto kunt knippen en drogen!

Watermelon Automatic

Watermelon Auto
23_genetic background_1 Tropicanna Cookies x Lemon OG
33_Yield indoors_1 450 - 500 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 110 cm
25_flowering time_1 6 - 7 Weken
29_THC_1 THC: 20
28_Type Blend_1 20% Sativa, 75% Indica, 5% Ruderalis
34_yield outdoor_1 50 - 90 gr
32_plant height outdoors_1 100 - 120 cm
27_harvest period_1 8-9 weken na ontkiemen
22_Effect_1 Rustgevend

Koop Watermelon Auto

Watermelon: bereid je smaakpapillen maar voor

Watermelon en Watermelon Automatic behoren beide tot de lekkerste strains ter wereld. Veel kwekers kiezen voor deze soorten alleen al om hun terpenenprofielen. Maar ze bieden veel meer dan alleen een goede smaak. Met hun prachtige paarse kleuren, hoge THC-gehalte en geweldige oogst scoren ze werkelijk op alle vlakken.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.