By Luke Sholl

ZZ Punch is het resultaat van een samenwerking tussen twee gerespecteerde zadenbanken uit de industrie — Royal Queen Seeds en Zamnesia. Deze twee giganten hebben decennia aan ervaring in de veredeling van cannabis. Wat zij niet weten over het creëren van vette soorten, is het weten niet waard. Zoals je kunt verwachten, is ZZ Punch een krachtige, smaakvolle en productieve indica, die zich zowel binnen als buiten thuis voelt.

GENETISCHE GESCHIEDENIS VAN ZZ PUNCH

De sleutel tot een geweldige cannabissoort is een sterke genetische basis. Zonder dat hebben zelfs de beste kwekers moeite om de smaken, aroma’s en effecten te bereiken die nodig zijn voor het verkrijgen van een topsoort. Beide zadenbanken hebben voor deze samenwerking dan ook hun beste beentje voorgezet.

Genetica: indica-dominant
Ouders: Purple Punch x Sweet ZZ

Bij RQS vormde de soort Sweet ZZ een logische keuze. Alles aan deze plant ademt gelukzaligheid; van haar fruitige smaak tot haar euforische high. Ze combineert daarbij een indrukwekkende centrale top met buitengewone opbrengsten. We wisten daarmee dat deze soort de eigenschappen van elke andere cultivar zou versterken, zonder haar essentie te verliezen.

Vervolgens selecteerde Zamnesia de indica (90%) Purple Punch als de tweede ouder. Deze plant is het levende bewijs van “geluk zit in de kleine dingen”.

Hoewel ze niet veel hoger dan een meter wordt, compenseert ze dit met goddelijke THC-gehaltes. Tot 21% is voldoende om elke doorgewinterde stoner in een gelukzalige couch-lock te brengen.

Samen werkten we onvermoeibaar aan het perfectioneren van de combinatie Purple Punch en Sweet ZZ, gedurende meerdere generaties. We zijn dan ook verheugd om je nu mee te kunnen delen dat de resultaten voor zich spreken. Maak kennis met ZZ Punch.

ZAMNESIA X RQS

KWEEK VAN ZZ PUNCH BINNEN EN BUITEN

Statistieken op papier zijn één ding. Cijfers betekenen echter niets wanneer een soort niet goed presteert in de kweekruimte.

Gelukkig is ZZ Punch niet lamlendig en past ze zich buiten en binnen gemakkelijk aan. Tijdens de vegetatieve fase nemen de planten de gestalte van hun Purple Punch-moeder over — klein en compact.

Kwekers kunnen een karakteristieke indica-structuur verwachten — bossig en een dicht bladerdak. En net als Sweet ZZ ontwikkelt ook ZZ Punch een indrukwekkende centrale top. Ze is echter tevens ontvankelijk voor diverse trainingstechnieken, waarmee de teler meerdere toplocaties kan bevorderen.

Binnen worden kwekers beloond met maximaal 500g/m² aan compacte, THC-rijke toppen (22%) na 65 dagen bloei. Bij buitenteelt zijn de opbrengsten al even indrukwekkend. Wel zul je wat langer dan gebruikelijk moeten wachten op de oogst van deze indica-dominante soort.

Opbrengst (binnen): 450–500g/m²
Opbrengst (buiten): gemiddeld
Bloeitijd: 9–10 weken
Oogstmaand: begin/halverwege oktober

ZAMNESIA X RQS

AROMA, SMAAK EN EFFECT VAN ZZ PUNCH

Het wachten op de oogst van ZZ Punch wordt ruimschoots beloond met het aroma, de smaak en het lichamelijk benevelende effect. De smaken doen je echt naar meer verlangen. Een fruitige combinatie van bessen en druiven explodeert op je smaakpapillen en laat een zoete nasmaak achter. We bevelen aan om haar toppen in een blunt, of beter nog, een vaporizer te stoppen. Daarmee kun je haar volledige terpenen-profiel ervaren.

Uiteraard is de ware kroon op haar werk — de high — niets minder dan fantastisch. Houd je ervan de wereld weg te zien smelten, terwijl je lichaam rust op een wolk van ontspanning? Dan is ZZ Punch de dame voor jou.

De indica-eigenschappen van haar ouders worden naar een nog hoger niveau getild. Ze ontspant het lichaam en houdt je urenlang in een staat van gelukzalige verlamming. We raden aan haar te nuttigen tijdens een avondje Netflix met een hoop snacks.

ZZ PUNCH: TWEE ZADENBANKEN ZIJN BETER DAN ÉÉN

Zoals je ziet, scoort ZZ Punch op alle fronten met een hoofdzakelijk lichamelijke high, fruitige smaak en eenvoudige eisen in de kweekruimte. Ze vertegenwoordigt de samenkomst van twee knappe koppen uit de cannabiszaden-industrie en is een lichtend voorbeeld van wat gecombineerde expertise allemaal kan bereiken. Het enige dat nog rest, is achterover leunen, ontspannen en wachten op die prachtige toppen!

Ben je klaar om ZZ Punch een kans in je kweekruimte te geven? Deze ongekende soort is nu verkrijgbaar bij Zamnesia als feminized zaad. Mis deze lekkere nieuwe cultivar niet!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.