By Luke Sumpter

Autoflowering cannabissoorten bieden zowel beginnende als ervaren kwekers een soepele en snelle oogst. Deze soorten bevatten genetica van Cannabis ruderalis, een ondersoort uit Europa en Centraal-Azië. Autoflowering planten krijgen daarbij steeds meer waardering. Ze vereisen namelijk geen verandering in de lichtcyclus om te gaan bloeien. Bovendien spoeden ze zich vlugger van zaad naar oogst dan fotoperiodieke variëteiten.

Buiten de waardevolle autoflowering eigenschap, hebben ruderalis-planten niet veel te bieden. Ze zijn klein en leveren minuscule opbrengsten op. Om hier wat aan te doen, kruisen veredelaars ruderalis-planten met bekende hybrides. De strains zijn zo in staat om indrukwekkende opbrengsten en bevredigende effecten op te leveren.

Hieronder vind je onze top 5 autoflowering indicasoorten. Ze bieden een kalmerende en verdovende high en zijn supersimpel te kweken!

1. Northern Light Automatic

Northern Light Automatic is de autoflowering versie van de legendarische Northern Light, een soort die de wereld van de veredeling al decennialang op zijn kop zet. De originele soort is daarbij in de VS gekruist, voordat deze in Nederland populair werd. De landrassen die ervoor gebruikt zijn, komen echter voor zover bekend uit Afghanistan. Northern Light Automatic biedt de beste eigenschappen van deze legende, naast vlugge bloeitijden en stabiele genen. Deze creatie geeft beginners toegang tot een uitmuntende plant, die anders lastig te telen zou zijn. De soort heeft groene/paarse toppen die versierd zijn met glinsterende witte trichomen. Een THC-gehalte van 14% is goed voor een ontspannende lichamelijke high die prima beheersbaar is. Hecht je waarde aan smaak? Dan staat je echt wat te wachten. Northern Light Automatic biedt vleugjes aarde, dennen en zoete smaken.

Northern Light Automatic windt er geen doekjes om. Je bent de trotse eigenaar van een volledig uitgebloeide plant in slechts 10 weken na de ontkieming. Wil je NLA binnen kweken, verwacht dan een hoogte van 120cm en een oogst van rond de 525g/m². Kweek je haar buiten? Daar is ze in staat een hoogte van 160cm te bereiken en tot 220g/plant te genereren.

Northern Light Automatic

Soms weet je al veel over een soort puur op basis van de naam. Dat geldt zonder meer ook voor Quick One. Het idee achter deze soort: een cultivar creëren, die zo snel mogelijk te oogsten is. Deze eigenschap is wenselijk voor kleinschalige kwekers en telers die discreet willen werken. De veredelaars hebben deze innovatieve hybride veredeld door de autoflowering Lowryder 1 te kruisen met een old-school indica. Deze perfecte combinatie heeft een snelbloeiend beest opgeleverd met een kalmerende high. Een THC-gehalte van 13% lanceert je daarbij niet de ruimte in. Het is echter voldoende om de spieren te laten ontspannen en een euforische gemoedstoestand op te wekken. Het funky terpeen-profiel vult deze effecten aan met citrussmaken.

Quick One is ontwikkeld voor discrete kwekers. Binnenplanten worden niet hoger dan 60cm en leveren maximale opbrengsten op van 325g/m² in slechts 8 weken na het ontkiemen. Buiten groeien de planten uit tot 60-100cm in hoogte en blijven ze verstopt tussen omringende begroeiing. Daarbij leveren ze tot 150g/plant op.

Quick One

Royal Bluematic zit boordevol smaak. Dit is de autoflowering versie van Blueberry, een legendarische soort die bekendstaat om haar rijke smaken van bosvruchten. Blueberry is een bizar sterke indica-dominante strain. De fruitige smaken en kalmerende high hebben hun sporen daarbij ook achtergelaten in het wedstrijdcircuit. Zo heeft de plant de eerste prijs gewonnen in de categorie “Beste Indica” op de High Times Cannabis Cup van 2000. Het THC-gehalte van 14% en gemiddelde CBD-gehalte zijn een grandioze combinatie voor ontspanning in de avonduren. De veredelaars van RQS hebben besloten deze voortreffelijke genen naar de autoflowering wereld te brengen. Haar vredige effecten en onovertroffen smaken zijn daarmee nog toegankelijker.

Royal Bluematic heeft relatief grote toppen. Deze bevatten brede suikerblaadjes die perfect zijn om hasj mee te maken. Binnenplanten groeien uit tot een formaat van 60-75cm en leveren een bevredigende opbrengst op van 475g/m². Buiten doen de planten het vooral goed in een mild klimaat, worden ze maximaal 100cm hoog en brengen ze 70-120g/plant op. Deze toppen zijn 8-9 weken na de ontkieming al te knippen.

Royal Bluematic

Kwekers staan meestal voor een dilemma wanneer ze autoflowering soorten willen telen. Vaak dienen ze THC op te offeren voor snelle bloeitijden. Dat is voorbij met de komst van Royal Gorilla Automatic. Dit briljante beest zet een streep door deze aanname. Haar veredelaars hebben Gorilla, Cookies en een ruderalis gecombineerd om een van de sterkste autoflowers aller tijden te creëren. Kwekers zijn nu in staat het beste van beide werelden te ervaren. RGA levert een daverende high die aangedreven wordt door 20% THC, binnen slechts een fractie van de tijd die haar fotoperiodieke voorganger vereist. Een aantal trekjes is genoeg om zware oogleden te voelen, rode ogen te krijgen en een ongekende eetlust aan te wakkeren.

Royal Gorilla Automatic biedt niet alleen monsterlijke concentraties THC, maar ook aanzienlijke opbrengsten. Binnenplanten schieten uit tot 120cm in hoogte en leveren ongeveer 400g/m² op. Buiten worden de planten maximaal 140cm hoog en brengen ze 170g/plant op. Royal Gorilla Automatic is 8-10 weken nadat de zaden zijn gezaaid klaar om te worden geoogst en gedroogd.

Royal Gorilla Automatic

Bubble Kush Automatic is een andere krachtige autoflower. De donkergroene, kristalrijke toppen hebben een THC-waarde van 16%. Echt iets om rekening mee te houden, naast de legendarische genetica. Deze plant is het resultaat van de combinatie van de iconische Bubble Gum en OG Kush met Critical Automatic. Die mix van soorten resulteert in een genetische samenstelling van 60% indica, 30% ruderalis en 10% sativa. Bubble Kush Automatic neigt duidelijk meer richting de indica-kant. Dit blijkt ook uit de effecten. De snelwerkende high neemt het lichaam snel in zijn greep en maakt het hoofd leeg.

Bubble Kush Automatic neemt geen blad voor de mond als het aankomt op productiviteit. Binnenplanten worden maximaal 100cm hoog en brengen 400g/m² op. Buiten geteelde planten worden 140cm en leveren ongeveer 170g/plant op. De toppen zijn daarbij 7-8 weken na de ontkieming al te plukken.

Bubble Kush Automatic

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.