By Luke Sumpter

Cannabis is vrij eenvoudig te kweken en de planten zijn vaak niet veeleisend als het aankomt op kweekomstandigheden. Hoewel er veel opties en aanvullende supplementen op de markt verkrijgbaar zijn, is er niet veel nodig om goed cannabis te kweken. Maar zelfs als veel van deze supplementen niet cruciaal zijn in het kweken van cannabis, zijn er veel redenen waarom het soms logisch is om het gebruik te overwegen. Deze producten doelen vaak op een gezondere plant, waar een hoge opbrengst kan worden beschouwd als bijwerking, vanwege de algemene kracht en vitaliteit.

Silicium is zo'n supplement die veel mogelijke voordelen te bieden heeft. Silicium kan bijdragen aan het produceren van grotere, sterkere en gezondere planten, waardoor het de moeite waard is hier meer over te leren.

Wat is Silicium?

De meesten van ons komen dagelijks in contact met Silicium. Dit komt omdat silicium het meest voorkomende element in de grond is. Ongeveer 90% van de aardkorst bestaat uit verbindingen die silicaten worden genoemd. Er zijn honderden verschillende variaties, die allemaal Silicium, zuurstof en aanvullende metalen of mineralen bevatten.

Silicium wordt beschikbaar voor planten wanneer het wordt onttrokken uit de silicaten om monosilicic zuren te vormen. Er is zoveel, dat planten, gekweekt door Moeder Aarde, uit wel 10% Silicium kunnen bestaan. Sommige grassen bevatten meer Silicium dan enig ander mineraal.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van Silicium supplementen?

Het toevoegen van Silicium zuren aan je voedingsschema kan veel positieve effecten hebben op de algemene prestatie van je plant:

1. Silicium stimuleert snellere groei.

Silicium kan helpen om de celontwikkeling van cannabis te verbeteren door de productie van celwanden te versnellen. Het wordt gebruikt om een kader te bouwen voor cellen van kiezelzuur en cellulose; deze kaders worden ook geproduceerd wanneer er geen silicium wordt toegevoegd, maar het proces verloopt sneller wanneer de plant de beschikking heeft over voldoende hoeveelheden. Het werkt als cement voor de cellen, wat resulteert in een algemene stimulatie van de prestaties.

2. De opname van macro- en microvoedingsstoffen kan door Silicium worden verbeterd.

Silicium verhoogt op een natuurlijke manier de hoeveelheid beschikbare stikstof en vermindert het verlies ervan aan Ammoniak. Dit is een zeer goede zaak. Stikstof is een van de meest belangrijke voedingsstoffen voor cannabis planten, zeker in de vegetatieve fase. Daarnaast wordt aangenomen dat Silicium de opname van andere voedingsstoffen balanceert. Het kan bijvoorbeeld de opname van zink verhogen.

3. Silicium kan helpen om planten te beschermen tegen metaal toxiciteit.

Silicium kan planten helpen beschermen tegen toxiciteit van Aluminium, Mangaan en IJzer. Als de concentratie van deze essentiële elementen te hoog wordt, is de kans groot dat een toxiciteit van deze metalen de planten zal stressen, wat de oogst en de kwaliteit niet ten goede komt. Silicium in je voedingsoplossing zal strijden tegen deze metalen en helpen voorkomen dat er een overschot ontstaat.

4. Verhoogde opname van Silicium leidt tot sterkere planten en robuuste cellen.

Dit is een behoorlijk groot pluspunt voor het gebruik van silicium supplementen. Als je je planten de kans geeft de hoeveelheid Silicium in hun cellen te verhogen, zal je een verschil zien in de complete structuur van de plant.

Je planten zullen er gezonder uitzien, met dikkere stelen en sterkere zijtakken. Samen met een goede luchtcirculatie, die ook de celstructuur van de plant versterkt, is er een behoorlijk goede kans op de ontwikkeling van grandioos uitziende planten.

Bredere en dikkere stelen werken ook voordelig voor de verdeling van voedingsstoffen. Een grotere, sterkere plant houdt in dat voeding efficiënt kan worden verdeeld, wat vervolgens weer bijdraagt om de groei te stimuleren.

5. Silicium kan de weerstand tegen ongedierte en ziektes verhogen.

Niets erger in het leven van een gepassioneerde cannabis kweker dan een plaag die de oogst bedreigt. Het inspuiten van planten met pesticiden en schimmelwerende middelen is niet verstandig, zeker niet als je biologisch kweekt. Silicium kan een geweldig alternatief zijn en werkt op meerdere manieren:

De buitenste laag van de plant wordt steviger vanwege een hoog niveau Silicium in de celwanden. Dit betekent dat insecten en ziektekiemen veel agressiever moeten zijn om door de sterke en gezonde buitenlaag van de plant te penetreren.

Cannabis kan Silicium ook gebruiken om een schimmelwerende verdediging te creëren, die helpt infectie door de vele gevaren te voorkomen, waaronder meeldauw.

6. Laatste argument: Silicium leidt tot een grotere oogst.

Het is waarschijnlijk dat sterke en gezonde planten, met dikke stelen en solide zijtakken, die ook de weerstand hebben om de uitdagingen van de natuur te verslaan, een zeer grote oogst leveren.

Uitleggen waarom het prettig is om een grote oogst te hebben, lijkt ons niet nodig. Silicium beïnvloedt ook de uiteindelijke oogst door het stimuleren van een vrij donkergroene kleur in de bladeren. Dit kan ideaal zijn voor het proces van fotosynthese, de motor van een gezonde plantenontwikkeling.

Hoe kan ik Silicium supplementen toevoegen aan mijn standaard voedingsschema?

Als je overweegt Silicium supplementen te proberen en wat testen wil uitvoeren in je kweekomgeving, zal je blij zijn om te horen dat het vrij eenvoudig is. Op Silicium gebaseerde plantensupplementen zijn eenvoudig online verkrijgbaar en kunnen worden geïntegreerd in een standaard voedingsschema.

Tot slot over Silicium

Uiteindelijk hangt het af van je persoonlijke voorkeur of je Silicium supplementen gebruikt. Veel kwekers houden het liever simpel en zetten vraagtekens bij het gebruik van nieuwe producten en supplementen. Silicium lijkt echter veel voordelen te bieden. Zelfs kwekers die biologisch kweken, kunnen Silicium supplementen overwegen, omdat er ook biologische producten verkrijgbaar zijn. Silicium is geen nieuwe, chemische stof, ontwikkeld door wetenschappers om geld te verdienen, maar een natuurlijk product die reeds in meer of mindere mate door elke plant wordt gebruikt. Door het gebruik van supplementen lever je enkel een grote voorraad.

Silicium is een van de meest voorkomende elementen op het oppervlak van onze planeet en daarom een goede optie om als supplement te gebruiken, zelfs voor diegenen die de voorkeur geven aan duurzame kweektechnieken. Onze planten sterk en gezond houden, is het beste wat we kunnen doen om oogst en smaak te optimaliseren. Als Silicium daaraan bijdraagt, waarom zou je het niet proberen?

External Resources:
  1. Frontiers | Heavy Metal Tolerance in Plants: Role of Transcriptomics, Proteomics, Metabolomics, and Ionomics | Plant Science https://www.frontiersin.org
  2. Mechanisms of silicon-mediated alleviation of heavy metal toxicity in plants: A review - ScienceDirect https://www.sciencedirect.com
  3. Frontiers | Silicon and Plants: Current Knowledge and Technological Perspectives | Plant Science https://www.frontiersin.org
  4. Novel Mechanism by which Silica Defends Grasses Against Herbivory | Annals of Botany | Oxford Academic https://academic.oup.com
Disclaimer:
Deze content is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. De verstrekte informatie is afkomstig uit onderzoek dat is verzameld vanuit externe bronnen.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.