By Luke Sholl

Je hebt op deze link geklikt. En nu je er toch bent, laten we het eens hebben over orgasmes. Misschien ben je een enthousiaste lezer van ons cannabis nieuws en heb je jezelf geabonneerd op onze social media (hint-hint). Waarschijnlijk ben je daarom iemand die plezierige ervaringen zoekt. De high van cannabis is daarbij zo'n krachtige sensatie dat er hele religieuze rituelen omheen zijn ontstaan. Het verhoogt het sensorisch bewustzijn en bevordert een constructieve, opgewekte stemming. Alles wordt sensueler, van de smaak van voedsel tot de textuur van stoffen. Stel je voor hoe je het gevoel van een orgasme versterkt als je high bent. De twee worden steeds vaker gecombineerd en het internet staat vol met de gezondheidsvoordelen. Hier is een aantal manieren waarop cannabis je orgasme en algehele welzijn beïnvloedt.

SEKSUALITEIT EN SCHAAMTE

Schaamte is cannabisgebruikers niet vreemd. Cannabisgebruik heeft lang geleden onder het maatschappelijke stigma. Nu het kruid steeds vaker wordt gelegaliseerd, leidt dit meer en meer tot normalisatie. Deze sociale veranderingen ontstaan als mensen de moed vinden om hun ervaringen te delen. Praten over seksualiteit is echter ongemakkelijk. De meeste mensen vinden het gênant om open te zijn over hun seksuele gezondheid en verlangens. Het onthult een intiem aspect van onze persoonlijkheid, terwijl we het recht hebben om dit privé te houden. Deze geheimhouding kan echter zo worden verinnerlijkt dat het interfereert met het seksleven van mensen.

Seksualiteit En Schaamte

CANNABIS KAN SCHAAMTE WEGNEMEN

Laten we ervan uitgaan dat je een partner hebt. Je hebt je op emotioneel niveau verbonden, je bent al een tijdje aan het daten en je hebt seks gehad. Misschien wil je graag een seksuele activiteit of fantasie verwezenlijken. Hoewel je er een ander niet om zou veroordelen, schaam je je voor je eigen gevoelens en vrees je dat je partner een negatief beeld van je krijgt. Cannabis neemt dergelijke remmingen weg en dat komt hierbij goed van pas. En het kruid doet dit niet op dezelfde manier als alcohol. Cannabisgebruiker zijn een stuk voorzichtiger als ze high zijn dan dronken alcoholgebruikers. Misschien is een beetje wiet precies wat je nodig hebt om een comfortabele mindset te krijgen.

De kalmerende effecten van cannabis kunnen de redenerende vermogens van je hersenen versterken, wat leidt tot minder negatieve gedachten. Fysiek contact voelt sensueler en wiet maakt je zo onbezonnen dat jij en je partner je speelser voelen. Als je high bent, sta je ook meer open tegenover het proberen van nieuwe dingen met mensen die je vertrouwt. Je "dirty talk" vergemakkelijkt, evenals andere zaken. Toch behoud je de controle over de sensorische stimuli om contact te maken met je partner en zijn/haar gevoelens. Dit is een belangrijk aspect van toestemming, dus houd hier rekening mee en zorg dat de sfeer goed blijft. Cannabis vermindert ook pijn, angst en andere zaken die voorkomen dat je in de juiste stemming komt. Wiet heeft bovendien fysiologische effecten op de orgasmes van mannen en vrouwen.

CANNABIS EN DE VROUWELIJKE GEZONDHEID

Vrouwen zijn dol op orgasmes. Ze kunnen er alleen niet openlijk over praten vanwege het eerder genoemde stigma rondom seksualiteit. De laatste jaren is er vooruitgang geboekt in het wegnemen van de stigma's als het gaat om zaken als LGBT-rechten en seksuele voorlichting. Toch bestaan er nog steeds veel vooroordelen over sekswerk, polyamorie, promiscuïteit en zelfs weinig of geen seks. Er is een dieper, fundamenteel probleem en een gebrek aan evenwicht tussen vrouwen en mannen. De onderdrukking van de zelfbeschikking van de vrouw en het uit de weg gaan voor de discussie over haar seksualiteit is lang de norm geweest. Maar momenteel bevinden we ons op een keerpunt. Steeds meer kunnen seksuele gezondheidsproblemen van vrouwen zonder schaamte worden besproken.

De wetenschap moet nog een inhaalslag maken wat betreft dit taboe-onderwerp. Mogelijk kunnen veel misvattingen eindelijk worden ontkracht, zoals de mythe dat vrouwen niet masturberen. Sterker nog, het Women's Health Network[1] raadt vrouwen aan vooral te masturberen en niet alleen omdat het stress verlicht of lekker voelt. Het helpt namelijk ook infecties van de baarmoederhals en urinewegen voorkomen. Daarnaast verbetert het de bekkenbodemkracht en de cardiovasculaire gezondheid. Vrouwen die moeite hebben tot een orgasme te komen, hebben baat bij de ontspannende effecten van cannabis.

Lioness is een "smart vibrator" die de vaginale samentrekkingen meet tijdens de masturbatie. De CEO achter Lioness, Liz Klinger, heeft de vibrator zelf geprobeerd en de resultaten[2] online gedeeld. Ze zegt minder frequente, maar sterkere samentrekkingen te ervaren bij haar stoned orgasme in vergelijking met haar nuchtere orgasme. Cannabis edibles versterken dit effect vooral. De resultaten zijn duidelijk, althans in haar geval: marihuana verbetert de intensiteit van orgasmes. Zijn onze vrouwelijke lezers nu nieuwsgierig genoeg om wiet te proberen voor de seks of masturbatie?

Meisjesmasturbatie Verbeterd Met Cannabis

CANNABIS EN DE MANNELIJKE GEZONDHEID

Mannen hebben misschien niet veel medische redenen om cannabis en orgasmes te combineren, maar genoeg recreatieve drijfveren. Er is echter onderzoek dat een medisch fenomeen[3] aantoont bij zowel mannen als vrouwen. Uit menselijke tests blijkt dat endocannabinoïden, zoals anandamide (vergelijkbaar met THC), stijgen bij lichamelijke activiteit. Vooral 2-arachidonoylglycerol, een andere endocannabinoïde, blijkt te stijgen tijdens masturbatie en orgasmes. Mogelijk speelt dit een rol bij het beloningssysteem van orgasmes bij mannen en vrouwen. Door je inname van cannabinoïden te verhogen en het endocannabinoïde systeem te stimuleren, zou je meer opwinding en betere orgasmes ervaren.

External Resources:
  1. Health Benefits of Masturbation https://www.womenshealthnetwork.com
  2. Can Weed Help You Have Better Orgasms? - VICE https://tonic.vice.com
  3. Masturbation to Orgasm Stimulates the Release of the Endocannabinoid 2-Arachidonoylglycerol in Humans - PubMed https://www.ncbi.nlm.nih.gov
Disclaimer:
Deze content is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. De verstrekte informatie is afkomstig uit onderzoek dat is verzameld vanuit externe bronnen.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.