By Max Sargent

Er zijn heel veel chocolade desserts die op zich al een ware verwennerij zijn. Maar als je ook nog eens high wordt van de cannabis die erin verwerkt is, worden ze nog veel lekkerder. Je dessertrecepten verrijken met wiet geeft ze een lekkere kick. Zorg er wel voor dat er een hoeveelheid in zit die je aankunt en begin eerst maar eens met een halve portie voordat je nogmaals opschept. Het kan wel een paar uur duren voordat je de effecten van edibles volledig voelt. Maar de high houdt langer aan. Van de vele zoete edibles die er bestaan, wordt er een van de smakelijkste vaak over het hoofd gezien, namelijk de chocoladepudding.

WAAROM CHOCOLADEPUDDING?

Voor sommigen roept dit nare herinneringen op aan de vieze kant-en-klaar prut die ze in schoolkantines serveren. Maar daar hebben we het hier niet over. We hebben het over pudding die je zelf maakt van de allerbeste ingrediënten en met liefdevolle aandacht. De warme, romige structuur van zelfgemaakte pudding heeft een onmiskenbare smaak en is kenmerkend voor de nagerechten van veel gerenommeerde restaurants. Ze geven er alleen op het menu een deftige naam aan. Chocoladepudding smaakt heerlijk als je het samen eet met roomijs, noten, verse bessen, of, of... Je kunt er zelf van alles doorheen husselen als je het zelf maakt.

HOE VERRIJK JE HET MET CANNABIS?

Het stappenplan voor het maken van wietpudding is vrij eenvoudig. De kwaliteit van het eindproduct hangt echter grotendeels af van de ingrediënten die je gebruikt. Dus ook van de wiet die je erin verwerkt. Goedkope repen melkchocolade kunnen lekker zijn. Maar als je alles uit dit recept wilt halen wat erin zit, moet je echt pure chocolade van goede kwaliteit gebruiken.

Om ervoor te zorgen dat de pudding je een kick geeft, hebben we de boter die je oorspronkelijk in dit recept nodig hebt, vervangen door cannaboter. Voor het maken van potente cannaboter moet je om te beginnen wat puike wiet zo fijn mogelijk vermalen. Vervolgens laat je het enkele uren op een laag pitje zachtjes pruttelen in boter en water. Dit levert potente cannaboter op. Je kunt vervolgens het mengsel door een zeef gieten zodat je de plantaardige resten verwijdert. Voor het recept dat we voor je hebben, dien je je goed aan de juiste hoeveelheden te houden. Wees dus precies met de mix van de ingrediënten. We gaan aan de slag met de instructies van de winnaar van "Top Chef," Hosea Rosenberg.

Chocolade Cannabis Pudding Ingrediënten

INGREDIËNTEN:

 • 1,4l volle melk
 • 300g suiker
 • 6 eetlepels maïzena
 • 4,5 eetlepels cacaopoeder (zonder toegevoegde suikers)
 • 1 eetlepel vanille-extract 
 • Snufje zout
 • 6 eierdooiers
 • 250g pure chocolade van goede kwaliteit
 • 1,5 eetlepel cannaboter

BEREIDINGSWIJZE:

 1. Breng 1,25l melk en 200g suiker op een gematigd vuur rustig aan de kook.
 2. Maak een mengsel van de cacaopoeder, maïzena, de overgebleven suiker en een snufje zout. Klop dat met 6 eierdooiers en giet onderwijl met beleid de overgebleven melk erbij. Blijf kloppen tot een gladde massa ontstaat.
 3. Zodra het melk-suiker mengsel kookt, haal je het van het vuur. Voeg nu beetje bij beetje 2-3 kopjes ervan al roerend toe aan de mix met de eierdooiers. Blijf roeren, zodat de eierdooiers en de cacao veranderen in een vloeibaar mengsel.
 4. Doe het verkregen mengsel in de pan met daarin de mix van melk en suiker. Breng dat boven een gematigd vuur onder voortdurend roeren rustig aan de kook. Zodra het kookt, haal je het van het vuur. Klop het mengsel met een garde rustig door, tot je na ongeveer 1 minuut merkt dat het begint op te stijven.
 5. Zitten er nog klonten in het mengsel, dan kun je het door een zeef gieten om ze eruit te halen. Doe de cannaboter en een eetlepel vanille-extract bij de mix en klop dat goed door elkaar.
 6. Hak de pure chocolade in kleine stukken, zodat het makkelijker smelt wanneer je het mengsel erbij doet. Doe de chocoladebrokken in een kom en giet de hete mix erbij. Laat het mengsel staan tot je constateert dat de chocolade helemaal is gesmolten.
 7. Wanneer de chocolade volledig door het mengsel is opgenomen, zet je de kom in een teiltje met ijsklontjes of koud water. Zo koelt het snel af. Als het puddingmengsel goed is afgekoeld, zet je de kom in de koelkast tot het toetjestijd is.
 8. Je kunt de pudding opdienen met andere heerlijkheden die je in huis hebt. Geniet ervan en reserveer alvast een plekje op de bank om uit te buiken!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.