By Marguerite Arnold

De cannabis industrie komt wereldwijd op. Dankzij nieuwe regelgeving in Amerikaanse staten en inmiddels diverse landen, zo niet gehele continenten, wordt niet alleen de legalisatie vooruit geholpen. Er worden namelijk ook kansen gecreëerd voor nieuwe bedrijven en investeringen.

De markt wordt beschouwd als de nieuwe "gold rush". De industrie wordt ook steeds meer door beleidsmakers gezien als een manier om banen te creëren. Dit begint bij de productie, maar verschuift al snel richting de gezondheidszorg, met name in Europa.

Dit betekent natuurlijk ook dat er legaal kan worden ondernomen. Er is een heuse en ontwikkelende investeringsmarkt ontstaan. Als je op deze markt de juiste investering doet, kan je helemaal binnenlopen. Het idee van investeren in een lokaal familiebedrijf, waar dan ook, die het gezicht van het cannabis kweken zal veranderen, is echter een schip die de haven reeds verlaten heeft.

De keerzijde is natuurlijk dat cannabis, dankzij deze integratie, steeds commerciëler wordt. Dit betekent dat het zal uitgroeien tot een gewone industrie. Er zullen dus andere kansen ontstaan die niet direct met de plant te maken hebben. Alleen al op het medicinale vlak zullen de onderzoeken en ontwikkelingen leiden tot producten die razendsnel een rage worden.

Dat gezegd hebbende, betekent dit niet dat alles met cannabis een succes zal worden. Het is gebruikelijk dat er meer flops zullen zijn dan doorslaande successen en het is dus nodig zowel terughoudend als ijverig te werk te gaan.

Cannabis Industry Product Investment

INVESTEREN IN SPECIFIEKE SECTOREN

Er zijn reeds sectoren in de industrie die vriendelijker zijn voor investeerders. Dit zijn meestal bedrijven die zich reeds gevestigd hebben, maar een nieuw, cannabis vriendelijk merkproduct hebben uitgebracht. Miracle-Gro is een van deze bedrijven. Dit bedrijf heeft haar reputatie reeds gevestigd en het is een bedrijf dat hoog in aanzien staat bij het publiek.

Veel cannabis ondernemingen, vooral in de Verenigde Staten, hebben zich gehaast om openbaar te gaan, als gevolg van de toegang tot financiering. Dit leidde tot problemen omdat ze probeerden te veranderen in entiteiten die de goedkeuring zouden ontvangen van de SEC. De meesten hebben deze groeipijn niet overleefd.

Technologie is ook zo'n gebied, of het nu te maken heeft met kweken of niet, waar interessante kansen liggen. Dat gezegd hebbende, zullen bedrijfsmodellen in verschillende plaatsen variëren, soms op dramatische wijze. Dit heeft net zo veel te maken met de bestaande regelgeving als andere zaken.

De aandelenmarkten zijn binnen Europa ook verschillend, evenals de manier van zakendoen. Het is echter een feit dat de gehele industrie nog niet klaar is voor institutionele investeringen. Waarom? Vanwege de regelgeving in de VS en op andere plaatsen. Zelfs in de VS, waar de staatsmarkten de laatste 20 jaar grote ontwikkelingen hebben doorgemaakt, betekent het gebrek aan federale hervormingen dat bijna alle financiering met betrekking tot deze industrie gefocust is op kleinere start-ups. Canada en Israël zullen leiders blijven als het gaat om investeringskansen binnen elke tak van de industrie. Dit komt vanwege Israëls voorsprong op de medische markt en Canada's op handen zijnde recreatieve markt. Ook Europa moet niet worden onderschat als het gaat om de medicinale tak. Naast het kweken, zullen er ook nog andere investeringsmogelijkheden aan de horizon verschijnen.

INVESTEREN IN STARTUPS

Investeren in deze industrie betekende tot nu toe, bijna overal, dat er wordt geïnvesteerd in particuliere, niet-publieke bedrijven. Hierdoor is er een zware focus op start-ups. Dit is het meest riskante deel van de markt, maar wellicht ook het meest lonende deel. Het is een plaats waar innovaties, onderzoeken en ontdekkingen voortdurend nieuwe toepassingen vinden voor een medicijn die de laatste 100 jaar illegaal was. Hoewel er genoeg fiasco's zullen zijn, is het moment gekomen voor innovatie, ondernemerschap, investering en winst.

Bedrijfsbedrijven Cannabis Products

WAAR MOET IK BEGINNEN?

De beste manier om te beginnen met investeren, is waarschijnlijk meer kennis op te doen over de huidige omgeving. Er zijn een aantal bedrijven die door iedereen worden genoemd. Dit betekent natuurlijk niet dat ze altijd goede kansen bieden of een investering waard zijn. Het is natuurlijk niet zo dat de wetten van de markt niet van toepassing zijn, alleen omdat het om cannabis gaat.

GW Pharma

Iedereen maakt graag vermelding van dit aparte, Britse farmaceutische bedrijf. Het bedrijf kreeg voor de eeuwwisseling al een vergunning om medicinale cannabis te produceren. Sindsdien heeft de organisatie op cannabis gebaseerde medicijnen geproduceerd, bedoeld voor de export, in een land waar medicinaal gebruik nog steeds illegaal is. Als farmaceutisch bedrijf heeft ze eigenlijk een vergunning ontvangen om veel regels naar haar eigen hand te zetten. Als een gevolg hiervan, zijn de aandelen de laatste paar jaar explosief gestegen (meer dan 1.000%). Maar zelfs dit bedrijf heeft te maken gehad met een aantal flops. Hieronder valt de acceptatie van Sativex, de mondspray met THC.

Medical Marijuana Inc.

Dit bedrijf noemt zichzelf het eerste beursgenoteerde cannabis aandeel in de VS. Ze lijken een groep strategisch uitgelijnde en toegewijde ondernemingen in de industrie te zijn. Ze investeren duidelijk in een aantal van de belangrijkste pilaren binnen deze ruimte. Het investeren in hun aandelen is in feite investeren in hun begrip en kennis van de markt, maar ook in hoe ze deze markt bereiken.

MMJ PhytoTech en MGC Pharmaceuticals

Dit zijn twee hybride firma's uit Australië die een samenwerkingsverband zijn aangegaan met Canadese organisaties om groei te stimuleren. Binnenkort krijgen ze wellicht versterking van zakenpartners uit de ontwikkelende Duitse markt. Het eerste inschrijvingsbod voor kweekvergunningen is onlangs door de Duitse regering vrijgegeven. Hierin wordt geëist dat Duitse ondernemingen buitenlandse partners hebben. Hoe dat zal uitpakken, is nog onduidelijk. Het kan zomaar leiden tot de creatie van interessante openbare bedrijven die in meerdere rechtsgebieden opereren.

 

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.