By Luke Sumpter

Cannabis lijkt weer op te bloeien in haar vroegere status, die van prestige, respect en erkenning. Hoe moeilijk het misschien ook is om te geloven, ooit werd cannabis om talloze redenen gebruikt - van industriële vezels en voedsel tot medicijnen - voordat een relatief recente periode aanbrak van zwartmakerij en verboden op basis van propagandacampagnes. Bepaalde regio’s, inclusief verschillende staten van de Verenigde Staten, beginnen hun standpunt tegenover cannabis echter wat te versoepelen en staan gebruikers nu vrijheid toe in zowel medicinaal als recreatief gebruik. Deze veranderingen in beleid maken echter veel meer mogelijk dan alleen het roken van dit majestueuze kruid.

Veel ondernemers beginnen te beseffen hoe veelzijdig cannabis is en dat het kruid ongelooflijk krachtige medicinale eigenschappen heeft. Cannabis beïnvloedt het menselijk lichaam op diepgaande en interessante manieren en om die reden investeren veel bedrijven in het idee van cannabis als product dat de gezondheids- en wellnessindustrie misschien kan revolutioneren. Van huidverzorging en voedsel tot biologische kweekmethodes en tonics, cannabis lijkt de ultieme vervanger voor veel verschillende alternatieven die op de markt zijn, allemaal mogelijk dankzij haar relatief verkregen vrijheid. Laten we eens een kijkje nemen naar verschillende aspecten van deze industrie waar cannabis een impact op heeft.

SPA

Binnen de spa-wereld is cannabis steeds bekender aan het worden. De eigenschappen om ontspannende sensaties op te wekken en de huid op verschillende manieren te verzorgen, maken het een perfecte plantaardige aanvulling op spa-behandelingen. Als je aan een spa-setting denkt, dan zou het je niet verbazen om een diepe, ontspannende massage met kaarslicht te zien.
Laat cannabis nou net het potentieel hebben om deze ervaring tot een nieuw niveau te kunnen tillen voor zowel klant als therapeut. Therapeuten beginnen CBD-oliën, -lotions en –crèmes te gebruiken om patiënten te behandelen, wat hen naar verluidt helpt om een staat van verhoogde ontspanning te bereiken.

Deze CBD-producten, die in het domein van de topicals vallen, zijn niet psychoactief; in plaats daarvan verhogen ze het welzijn van een cliënt door pijn en ontstekingen te verlichten wanneer ze na toediening door de huid opgenomen worden. Therapeuten claimen bovendien dat dit soort topicals beide kanten op werken; niet alleen maken ze een pijnvrijere deep-tissue-massage mogelijk, maar ook helpen ze de spieren in hun handen te ontspannen en te herstellen van periodes van zware manuele inspanning.

CBD-topicals schijnen spanning en pijnlijke spieren effectief te verlichten dankzij mechanismes die werken via het endocannabinoïdesysteem, een intern systeem binnen het lichaam dat op een specifieke manier reageert op bestanddelen van de cannabisplant. CBD is werkzaam via een reactie met de CB2-receptor van het endocannabinoïdesysteem.

Spa en cannabis. Ontspan, actueel massage toepassen

HUIDVERZORGING

In lijn met het thema van gezondheid en schoonheid, is cannabis ook een trend aan het veroorzaken als topical om de huidgezondheid te boosten en zelfs een aantal huidproblemen te tackelen. Cannabis wordt gebruikt als zonnebrandproduct, waarbij hennepzaadolie samen met fruitextracten gebruikt wordt om de huid te beschermen tegen excessieve UV-stralen, wat beschermt tegen schade van vrije radicalen en extra vocht aan de huid toevoegt.

Andere cannabistopicals worden ontworpen om een verkoelend effect te hebben en kunnen gebruikt om de huid na zonnebrand te kalmeren en te verzorgen. Cannabis wordt ook gebruikt in het domein van lipgezondheid en behandeling van cellulitis; er bestaan producten die zelfs THC en THCA bevatten.

Wie van een warm, ontspannend bad houdt, zal het fijn vinden om te weten dat er ook cannabis-bubbelbadproducten ontwikkeld zijn om warm badwater te voorzien van THC en THCA.

Cannabis blijkt ook potentie te hebben om contactdermatitis te behandelen, een acute ontsteking van de huid die ontstaat door irritatie of allergenen. Onderzoek uit het tijdschrift Allergy laat zien dat THC bij plaatselijke toediening de ontsteking geassocieerd met allergische ontstekingen mogelijk vermindert. Alhoewel dit onderzoek uitgevoerd werd op muizen, stellen de auteurs dat “dit belangrijke implicaties heeft voor de verdere ontwikkeling van strategieën om cannabinoïden in te zetten ter behandeling van ontstekingsziektes van de huid.”

Bovendien kunnen cannabinoïden ook een rol spelen in de behandeling van de huidaandoening psoriasis.

Hemp zaden gezond voeding voedsel

HENNEP ALS GEZOND VOEDSEL

De zaden van de hennepplant, eigenlijk een cannabisstrain die heel weinig THC bevat, zijn extreem populair aan het worden als voedzame snack en voedselingrediënt.

Hennepzaden bevatten gezonde vetten zoals omega-6- en omega-3-vetzuren. Ook vormen ze een fantastische bron van eiwit, aangezien 30 gram zaden ongeveer 11 gram eiwitten biedt. Bovendien bevatten ze vitamine E, kalium, magnesium, calcium, ijzer en zink.

De zaden hebben van zichzelf een aangename, nootachtige smaak maar kunnen echter ook verwerkt worden tot hennepmelk en toegevoegd worden aan salades, ontbijtgranen, muffins en zelfs pesto.

Als je het geluk hebt om toegang te hebben tot verse cannabisbladeren en –toppen, dan kan je daar sap van maken of ze zelfs toevoegen aan salades. Deze rauwe vormen van de cannabisplant bieden veel THCA en CBDA, cannabinoïdezuren, kunnen de celfunctie ondersteunen en hebben een antioxiderend effect.

GEZONDE EDIBLES

Nu cannabis een sterke invloed heeft op de wellnessbranche, is ook het omgekeerde waar. Edibles bestaan niet alleen in de vorm van cakes, brownies en koekjes. Dankzij de flexibele aard van cannaboter, vooral wanneer het gemaakt wordt van kokosnootolie, kan bijna elk gerecht nu gemedicineerd worden, inclusief gezonde gerechten. Alles van salades tot smoothies, thee en nog veel meer kan gebruikt worden om het lichaam een goede hoeveelheid voedingsstoffen te bieden tijdens het innemen van medicatie.

Dus zoals je kan zien, heeft cannabis heel veel potentieel om een stempel te drukken op de wellnessindustrie. Er zijn talloze toepassingen te bedenken en dat is nog maar het topje van de ijsberg.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.