🤯 Autoflower Madness: pak tot wel 50% korting  ⏤ BESPAAR NU 🔥

 🤯 Autoflower Madness: pak tot
wel 50% korting
 ⏤ BESPAAR NU 🔥

By Adam Parsons

Cannabis huidcrèmes zijn zeer effectief om lokale pijn en ontstekingen te verlichten. Door de exploderende markt wordt het steeds populairder en niet alleen onder traditionele cannabisgebruikers.

De meeste van deze crèmes bevatten slechts spoordelen THC. Toch zijn veel gebruikers bezorgd over de eventuele risico's die ze lopen. Zou het kunnen leiden tot een positief testresultaat? Veel medicinale gebruikers kampen met deze kwestie in een samenleving die niet beseft hoeveel baat die gebruikers ervan ondervinden.

WAT ZIJN HUIDCRÈMES?

Huidcrèmes zijn producten die op de huid gesmeerd worden. Balsems, smeersels, lotions en zalven vallen in deze categorie. Wat ze uniek maakt, is dat je ze niet oraal inneemt. Je moet ze rechtstreeks op je huid smeren. Daarom zijn ze niet als recreatieve drug te gebruiken, maar uitsluitend therapeutisch.

Door een huidcrème aan te brengen, kunnen mensen probleemgebieden aanpakken. Ze ondervinden daarbij lichte pijnstilling en ontstekingen worden geremd. De manier waarop het door de huid wordt opgenomen, heeft wat betreft de veiligheid wel vragen opgeroepen. Worden gebruikers er high van? En bovendien, leidt het tot een positieve uitslag bij een drugstest?

Huidcrème

WORD JE HIGH VAN HUIDCRÈME?

Huidcrèmes worden met een scala aan cannabinoïden verrijkt. Dat is meestal CBD, wat niet de psychoactieve effecten veroorzaakt die vaak aan cannabis toegeschreven worden. CBD wordt juist gebruikt vanwege de medicinale voordelen. Toch zijn er crèmes die wel THC en CBN, maar ook andere cannabinoïden bevatten. THC is de belangrijkste psychoactieve verbinding in cannabis die een high veroorzaakt. Daardoor is het best begrijpelijk dat sommige mensen sceptisch zijn wat betreft het gebruik van crèmes.

Nu wil het geval dat onze huid een beschermende functie heeft. Smeer maar eens alcohol op je huid en wacht tot je er dronken van wordt. Ook als je alcohol op een wondje smeert, kom je gerust door een blaastest. Het wordt eenvoudigweg niet door de huid naar je bloedbaan getransporteerd. Voor huidcrèmes geldt hetzelfde. De cannabinoïden binden zich aan receptoren in je huid, spierweefsel en zenuwen. Ze worden al geabsorbeerd voordat ze naar de bloedbaan getransporteerd kunnen worden. Van THC word je alleen high als het je hersenen bereikt. En dat gaat niet via de huid.

LEIDEN DIT SOORT CRÈMES BIJ GEBRUIKERS TOT EEN POSITIEVE UITSLAG BIJ EEN DRUGSTEST?

Omdat gebruikers van crème niet high kunnen worden, klinkt het aannemelijk dat het ook geen positief testresultaat kan veroorzaken. In principe is dat waar, maar een waarschuwing is op zijn plaats. Dit onderzoek uit 2017[1] bevestigt in ieder geval dat huidcrèmes die THC bevatten niet leiden tot een positieve uitslag bij een bloed- of urinetest.

De waarschuwing geldt voor transdermale pleisters. Die werken net als nicotinepleisters. De gebruiker krijgt een grote hoeveelheid van het actieve ingrediënt via de huid toegediend die de bloedbaan bereikt. Daarom leiden THC-rijke cannabis pleisters waarschijnlijk wel tot een positieve uitslag bij een test.

Huidcrèmes Worden Met Een Scala Aan Cannabinoïden Verrijkt

BLIJF ALTIJD VOORZICHTIG

Afhankelijk van de drugstest kan cannabis maanden na het roken of innemen nog getraceerd worden. Je haren leveren zelfs tot drie maanden na gebruik nog een positieve uitslag op. Ben je om pijn te verlichten onlangs overgestapt op crèmes in plaats van het roken van cannabis, let dan op de datum waarop je gestopt bent. Anders faal je alsnog.

We weten dat crèmes niet leiden tot een positieve testuitslag. Dat geldt echter niet voor transdermale pleisters. Blijf ondanks alles altijd op je hoede. Als er crème in je ogen of mond komt, kunnen er spoordelen THC in je bloedbaan terechtkomen. Voor je het weet, wrijf je in je ogen of bijt je op je nagels nadat je de huidcrème hebt aangebracht. Dat kan vervelende gevolgen hebben. Gebruik een handschoen of was na het insmeren van de huidcrème goed je handen.

External Resources:
  1. Topical Application of THC Containing Products Is Not Able to Cause Positive Cannabinoid Finding in Blood or Urine - PubMed https://www.ncbi.nlm.nih.gov
Disclaimer:
Deze content is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. De verstrekte informatie is afkomstig uit onderzoek dat is verzameld vanuit externe bronnen.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.