Vapen met de Pax Mini is eenvoudig, geraffineerd en snel! Met een vast temperatuurbereik en een snelle opwarmtijd schiet je in een mum van tijd van nuchter naar lekker high. Hieronder vind je alles wat je moet weten over deze bijzondere vaporizer.

Wat zit er allemaal in de doos?

Voordat we ingaan op de details, laten we eerst bij het begin beginnen. Stel je eens voor: je hebt deze vaporizer besteld, en een paar dagen later valt ie door je brievenbus. Wanneer je de Pax Mini doos opent, vindt je niet alleen een vaporizer. Je vindt er ook de volgende onderdelen:

 • plat mondstuk
 • verhoogd mondstuk
 • ovendeksel
 • onderhoudsset
 • oplaadkabel

Niet verkeerd, toch? Helemaal in lijn met de Pax Mini hebben zelfs de doos en de inhoud een minimalistisch en zeer functioneel design. Deze vaporizer is ook compatibel met een groot aantal verschillende accessoires die niet zijn inbegrepen (hierover later meer). Nu je weet wat je van je kersverse aankoop kunt verwachten, is het de hoogste tijd om deze populaire vaporizer verder te ontleden.

Trichomes

Pax Mini temperatuurinstellingen en opwarmtijd

Dit komt misschien als een verrassing en zal bij ervaren fans van vaporizers zeker de wenkbrauwen doen fronsen, maar de Pax Mini beschikt niet over een temperatuurregelaar. Waarom niet, vraag je je misschien af. Dit is een bewuste keuze van het ontwerpteam, want het hele design van deze vaporizer draait om minimalisme. In plaats van meerdere knoppen om de damp mee te programmeren, heeft de Pax Mini een vast temperatuurbereik van tussen 193-215°C.

Dit gebrek aan controle over de temperatuur is voor sommige gebruikers een nadeel, maar voor anderen juist aantrekkelijk. Hoewel je je dus niet kunt richten op de specifieke kookpunten van bepaalde fytochemicaliën, treft het nog steeds een breed scala aan cannabinoïden en terpenen. Bovendien bereikt deze vaporizer geen temperaturen waarbij toppen verbranden en er scherpe dampen of rook wordt vrijgegeven. Voor sommigen is het werkingsmechanisme van de Pax Mini misschien te simpel, maar anderen die zonder te veel gedoe een snelle trek willen waarderen dit juist.

Deze vaporizer voor droge kruiden maakt het vapen niet alleen eenvoudiger, maar ook sneller. Slechts 22 seconden na het opstarten kun je al een hijs nemen. Dit maakt de Pax Mini een ideale reisgenoot als je onderweg of tijdens korte pauzes wilt vapen.

De Pax Mini beschikt over een kleine en ondiepe oven, wat het apparaat uitermate geschikt maakt voor snel en efficiënt vapen. Een ovencapaciteit van 0,25g en een verwarmingssysteem op basis van geleiding zorgen voor een razendsnelle opwarmtijd.

Afmetingen en draagbaarheid van de Pax Mini

Naast het strakke, minimalistische design heeft de Pax Mini een zeer draagbaar formaat. Hij past gemakkelijk in je handtas of rugzak en weegt bijna niets. Met een gewicht van slechts 89 gram stop je deze vaporizer ook makkelijk in je broekzak en voordat je het weet vergeet je dat je hem bij je hebt. Met een lengte van 9,3cm, een breedte van 3,1cm en een diepte van 2,2cm doet de Pax Mini zijn naam echt eer aan. Bovendien kun je het hele apparaat gemakkelijk verbergen in je handpalm als je onderweg bent.

Trichomes

Pax Mini: kleur en esthetiek

Geen hobbels, hoeken of onhandige knoppen. Een eleganter ontworpen vaporizer dan de Pax Mini is er niet. Hij ziet er bijzonder futuristisch uit en beschikt over niets anders dan vier kleine leds die in de vorm van het 'X'-logo van Pax op de voorkant zijn gerangschikt. De afgevlakte hoeken dragen bij aan de moderne esthetiek. De platte boven- en onderkant geeft stabiliteit en stelt je in staat het apparaat verticaal op een vlak oppervlak te zetten terwijl je je wiet erin stopt. De Pax Mini is verkrijgbaar in onyx en zilver; kleuren die perfect passen bij het strakke design.

Batterijduur en oplaadtijd

Vaporizers met een lange batterijduur zijn vaak ietsje zwaarder en minder comfortabel voor onderweg. Hoewel de Pax Mini vaporizer slechts een kleine ingebouwde batterij van 3000mAh heeft, gaat deze bijzonder lang mee. Het duurt ongeveer 2,5 uur om je Pax Mini maximaal op laden. Vervolgens kun je er ruim 2 uur van genieten. Gezien het compacte formaat van de vaporizer is dit een indrukwekkende batterijduur. Combineer dit met de draagbaarheid van de Pax Mini en je hebt een zeer betrouwbare reisgenoot voor weekendjes weg, festivals en roadtrips.

Pax Mini accessoires

De Pax Mini wordt geleverd met diverse handige accessoires. Bovendien kun je verschillende extra’s kopen die niet bij de vaporizer zijn inbegrepen, maar die het gebruik nog aangenamer maken. Bekijk hieronder de Pax Mini accessoires:

 • mondstukken: de Pax Mini wordt geleverd met twee verschillende mondstukken; één platte en één verhoogde. Beide veranderen de esthetiek en voelen tijdens gebruik anders aan. Probeer beide om te zien welke je het fijnste vindt.
 • ovendeksel: het ovendeksel dat bij de Pax Mini wordt geleverd, blijft met behulp van magneten op zijn plek zitten. Het is echter eenvoudig weg te duwen, waardoor je snel en moeiteloos kunt laden.
 • staalborstel: met de staalborstel die in de doos zit, kun je de vaporizer tussen sessies door makkelijk schoonmaken.
 • oplaadstation: deze accessoire wordt niet meegeleverd met de Pax Mini. Hiermee wordt het opladen nog eenvoudiger. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en compatibel met talloze Pax vaporizers.
 • beschermhoes: deze extra accessoire zorgt ervoor dat je vaporizer nog lekkerder in je hand ligt. Dit is bij zowel warm als bij koud weer erg handig.

PAX Mini Vaporizer
56_1 Heat Conductie
57_2 Size 3,1 x 2,2 x 9,3 cm
58_3 Weight 89 gr
59_4 Temperature 190 - 215°C / 374 - 420°F
60_5 Heat Up Time 22 sec
61_6 Chamber Size 0,25 gr
62_7 Control type Digital & manual
63_8 Used With Droge Kruiden

Koop PAX Mini Vaporizer

Hoe gebruik je de Pax Mini Vaporizer?

Je voelt hem wellicht al aankomen, maar het is echt heel makkelijk om de Pax Mini te gebruiken. Bekijk hieronder precies hoe je dit handige kleine apparaat kunt gebruiken:

 1. Bereid je wiet voor: maal je favoriete strain met een grinder fijn totdat er een grof poeder ontstaat.
 2. Stop je wiet voorzichtig in de oven: stop voorzichtig de wiet erin zonder hem vol te proppen.
 3. Zet de Pax Mini aan: druk op het mondstuk en laat het weer los om de Pax Mini aan te zetten. De LED lampjes in de vorm van een X worden paars en beginnen te knipperen.
 4. Let op het groene licht: binnen 22 seconden zie je de X groen worden. Tijd om te vapen!
 5. Inhaleer zachtjes: de Pax Mini is bedoeld voor de subtiele vaper. Neem langzame en zachte trekken om het meeste uit je ervaring te halen.
Trichomes

Hoe verhoudt de Pax Mini zich tot andere modellen?

Er zijn duizenden vaporizers verkrijgbaar, en ook Pax heeft een behoorlijk breed assortiment. Dus waarom zou je voor de Pax Mini gaan? Om je te helpen de juiste vaporizer te kiezen, lees je hieronder hoe deze zich verhoudt tot andere Pax producten.

Pax Mini vs. Pax 3

De Pax 3 verschilt op verschillende belangrijke punten van de Pax Mini. Ten eerste heeft deze vaporizer de dual-use optie. Dit houdt in dat je er zowel droge toppen als concentraten mee kan vapen. De Pax 3 heeft, net als de Pax Mini, een opwarmtijd van 22 seconden. Daarnaast kun je met de Pax 3 gebruikmaken van een reeks vooraf ingestelde temperatuurinstellingen. Afgezien hiervan heeft de Pax 3 een soortgelijk strak en minimalistisch ontwerp als de Pax Mini.

Pax Mini vs. Pax Plus

De Pax Plus verving de Pax 3 als het vlaggenschip van het bedrijf. Ook deze vaporizer heeft een soortgelijk design als de Pax 3 en Pax Mini, maar beschikt over vier unieke ingebouwde functies: stealth, efficiency, balance en boost. In tegenstelling tot de Mini kun je met de Pax Plus zowel toppen als concentraten gebruiken. Hij beschikt ook over een uitklapbare oven, waardoor hij makkelijker schoon te maken is dan de Mini. Bovendien heeft de Pax Plus twee keer zoveel capaciteit. Beide apparaten hebben een indrukwekkende batterijduur van twee uur.

Pax Mini: conclusie

Over het algemeen is de Pax Mini een stijlvolle, minimalistische en onopvallende vaporizer. Hij is bedoeld voor wietgebruikers die zich niet druk maken over temperatuurinstellingen die naar wens kunnen worden aangepast. De Pax Mini is ideaal als je snel en makkelijk wilt genieten van het effect van je favoriete strain. Dit apparaat combineert een futuristisch en minimalistisch uiterlijk met efficiëntie en comfortabele draagbaarheid. Het apparaat is veel kleiner dan desktop vaporizers en veel andere handheld modellen, terwijl het een fraaier design heeft dan de doorsnee vape pen. Dus zoek je een gebruiksvriendelijke, betrouwbare vaporizer met een lange batterijduur, dan is de Pax Mini wellicht iets voor jou!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.