Het gebruik van voedingsbronnen van hoge kwaliteit is de sleutel tijdens de cannabis-kweekcyclus. Een zorgvuldige toevoer van voedingsstoffen aan de bodem van je planten, is goed voor hun gezondheid, vitaliteit en de opbrengst. Zo voorkom je dat je cannabis tekorten oploopt, die haar gezondheid aantasten, groei remmen en je gewenste oogst verkleinen.

Er zijn talloze opties wat de voedingsstoffen voor je planten betreft: van etensresten tot commerciële producten. Wij willen je laten kennismaken met een unieke, maar effectieve vorm van voeding: zeewier.

Zeewier zit barstensvol gunstige voedingsstoffen die je planten maar wat graag gebruiken voor hun gezondheid, formaat en groei. Kwekers kunnen op verschillende manieren aan zeewier komen. De eerste manier is verreweg het goedkoopst. En bovendien is deze het handigst voor mensen die dicht bij de kust wonen. We hebben het over vers zeewier dat je makkelijk kunt verzamelen tijdens een uitje naar het strand.

VOORDELEN VAN ZEEWIER

In de landbouw wordt al eeuwenlang overal ter wereld gebruikgemaakt van verschillende soorten zeewier. Vers zeewier bevat een overvloed aan belangrijke en aanvullende voedingsstoffen en spoorelementen. Deze neemt het zeewier op uit de zee. Het gaat hier onder andere om de mineralen zwavel, magnesium, boor en calcium.

Eenmaal vermalen en verwerkt in een maaltijd biedt zeewier ook gunstige vitaminen, zoals A, C, B12, K en E. Daarnaast bevat het substanties die de plantengroei helpen reguleren en die bijdragen aan een snelle, explosieve plantontwikkeling.

Bovendien kan zeewier ervoor zorgen dat je je planten minder water hoeft te geven. Het helpt de bodem namelijk om vocht vast te houden. Ook kan zeewier er als mulchmateriaal voor zorgen dat je minder of helemaal geen onkruid hoeft te wieden. Het fungeert namelijk als barrière tegen de groei ervan.

Zeewier beschermt niet alleen tegen onkruid. Het produceert namelijk ook bestanddelen die effectief zijn tegen bepaalde schimmels, virussen en bacteriën. Het is bijna een soort medicijn voor je cannabisplanten. Zo strijdt het niet alleen tegen slechte bacteriën, maar verbetert het ook de bodemgesteldheid en de groei van gunstige bacteriën.

Zeewier Als Meststof Van Het Land Voor De Biologische Teelt

ZEEWIER VOOR JE TUIN VERZAMELEN

Als je relatief dicht bij de zee woont, kun je makkelijk aan zeewier komen door het zelf te verzamelen. Dit is een perfecte manier om kosten te besparen. Bovendien is het een mooie kans om jezelf even onder te dompelen in de natuur.

We raden je echter aan om je van tevoren even te verdiepen in het gebied waar je zeewier wilt verzamelen. Het is niet verstandig om zeewier uit een vervuild gebied te gebruiken. Zo kunnen namelijk ongewenste substanties je tuin binnendringen. Check ook of er bepaalde restricties zijn die verbieden zeewier mee te nemen.

Ga als dat geen probleem is vervolgens met een zak naar het strand en vul deze rijkelijk. Gebruik een plantengids om te identificeren wat je meeneemt. Kelp en knotswier zijn zeer populair onder kwekers.

Na het verzamelen, was je thuis je opbrengst. Daarna is het tijd om te besluiten wat je ermee doet.

MULCHEN

Het meeste zeewier kan direct op de bodem aangebracht worden als mulchmateriaal en breekt vrij snel af. Leg het simpelweg bovenop de aarde en laat de natuur haar gang gaan.

COMPOSTEREN

Gezien alle gunstige voedingsstoffen, ligt het voor de hand dat zeewier een geweldige toevoeging is aan elke compostbak. Meng het daarbij goed met de rest van de materialen. Hiermee voorkom je dat slijm de luchtstroom vermindert.

VLOEIBARE MESTSTOF

Vloeibare mest is heel makkelijk te maken en ontzettend eenvoudig om aan je planten te geven. Het kan ook zeer geconcentreerd gemaakt worden, zodat je per keer minder nodig hebt. Doe je zeewier en ander compostmateriaal simpelweg in een vat met een klein beetje water. Wacht vervolgens tot het in de loop van een paar maanden afbreekt.

Sproei het daarna op je planten ter bescherming tegen ziektes en ter ondersteuning van de bloeifase.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.