By RQS Editorial Team


Wilde je altijd al weten hoe zwaar 's werelds grootste joint woog of hoe lang de grootste wietplant ooit precies was? Dan zit je hier helemaal goed. Hieronder behandelen we enkele van de opzienbarendste en indrukwekkendste records die in de wereld van wiet gevestigd zijn!

10 wereldrecords met betrekking tot wiet

Of je nu al heel wat feitjes over wiet kent of juist een nieuwkomer bent, laat je verrassen door enkele van de intrigerendste cannabiswereldrecords.

1. De sterkste strain ter wereld

Hoewel de strijd om de titel ''s werelds sterkste strain' nog altijd voortwoedt, is de huidige titelhouder (sinds 2016) Chiquita Banana. Utopia Farms creëerde deze THC-rijke strain (33% THC) door de iconische OG Kush met Banana te kruisen. Deze smaakvolle en ongelooflijk sterke soort zorgt voor een euforisch, indica-dominant effect. Dit maakt haar zeer gewild bij blowers die op zoek zijn naar een krachtige, maar aangename stone. Hoewel we niet kunnen zeggen hoelang Chiquita Banana deze toppositie weet te behouden, zal ze altijd worden herinnerd als een strain die de wietervaring tot ongekende hoogte wist te brengen.

Cannabis World Record Strongest Strain

2. De grootste wietbrownie ter wereld

Is grootte van belang? Voor de makers van 's werelds grootste wietbrownie in elk geval wel! Een cannabisbedrijf uit Massachusetts heeft geschiedenis geschreven door de grootste cannabisbrownie ooit te maken. Helaas kwam het niet in aanmerking voor het Guinness Book of World Records vanwege het strenge anti-wietbeleid van deze organisatie. Toch bevatte dit THC-rijke monster naar verluidt maar liefst 20.000mg THC, om nog maar te zwijgen over de 1300 eieren en 36kg bloem! Na het klaarmaken was de brownie een ongelooflijke 91cm lang en breed, met een gewicht van 385kg. Hoeveel van deze enorme lekkernij zou jij in één keer op kunnen?

3. De grootste joint ter wereld

Nu we het toch over grootte hebben, wat dacht je van de grootste joint ter wereld? Maar echt groot kan die toch niet zijn? Dat hangt ervan af wat je gewend bent, maar wij vinden 8,8m toch wel indrukwekkend. Daarbij had de joint een gewicht van wel 28,6kg; doe dat maar eens na! Deze ongelooflijke prestatie resulteerde in een gigantische rooksessie tijdens 4/20 in Vancouver. Misschien lijken Canadezen doorgaans niet zo 'over the top' als hun zuiderburen, maar met deze joekel van een joint bewijzen ze maar weer eens dat ze bijzonder ver gaan als het om winnen en wiet gaat. Het geheim van hun succes? Hoogwaardige vloei en goede wiet.

Cannabis World Record Largest Joint

4. De oudste beschrijvingen van cannabisgebruik

Velen zijn zich ervan bewust dat het eerste cannabisgebruik behoorlijk ver teruggaat, maar hoever precies? Wetenschappers hebben in de Chinese provincie Xinjiang allerlei resten van wiet en rookgerei aangetroffen die uit 500 v.Chr. stammen, meer dan 2500 jaar geleden dus. En dat is alleen nog maar wat we met zekerheid kunnen zeggen. Volgens sommige wetenschappers dateert het vroegste gebruik van de wietplant van nog eerder, en is het terug te herleiden naar het Prekeramisch Neolithicum B (8800–6500 v.Chr.). Hier is echter minder bewijs voor. We zijn dan inmiddels wel duizenden jaren verder, maar het laat maar weer zien wat voor belangrijke rol de wietplant heeft gespeeld bij historische gebeurtenissen en culturele veranderingen. De vraag is nu: hoelang blijven we nog in staat om van de plant te genieten?

5. De grootste wietplant ter wereld

Door de jaren heen is cannabis door telers selectief veredeld om optimaal te groeien in specifieke omstandigheden, resulterend in compacte strains van minder dan 3m. Toch kunnen wiet en hennep van nature heel hoog worden, afhankelijk van het planttype en de omgeving. Een team in het zonnige Californië wist hier wel raad mee. Hoewel het Guinness Book of Records ook in dit geval weigerde om de prestatie te bevestigen, stelde het landbouwdepartement van de lokale county op september 2021 vast dat hun hennepplant een lengte van meer dan 7,3m had bereikt! Dit moet een ongelooflijk gezicht geweest zijn, en laat maar weer zien waar deze bijzondere plant toe in staat is.

Cannabis World Record Tallest Cannabis Plant

6. Het grootste cannabisbedrijf ter wereld

Cannabis is big business en levert een belangrijke bijdrage aan economieën over de hele wereld. Met een geschatte wereldwijde marktwaarde van € 15,6 miljard in 2022 beleeft een aantal bedrijven gouden tijden. Dat is sowieso het geval voor Green Thumb Industries (GTI), momenteel het grootste cannabisbedrijf ter wereld naar beurswaarde (€ 1,6 miljard). En met een jaaromzet van bijna 1 miljard neemt de impact van GTI op de branche alleen maar toe. Het bedrijf is gevestigd in Edmonton, Canada, heeft 2300 mensen in dienst en beschikt over verschillende succesvolle wietmerken. Maar nu GTI de concurrentie in de nek voelt hijgen, rijst de vraag hoelang het bedrijf deze positie nog kan handhaven.

7. De grootste wietgebruiker ter wereld

Merkwaardig genoeg heeft het Guinness Book of Records ondanks een algehele aversie tegen wiet-gerelateerde records wel de titelhouder van 'meeste cannabisgebruik' erkend. In 2014 toonde de medicinale wietgebruiker Irvin Rosenfeld aan dat hij meer dan 115.000 joints had gerookt. Dit kon hij bewijzen met het feit hij de langst levende patiënt was die wiet via het Amerikaanse federale medicinale cannabisprogramma ontving. Meer dan dertig jaar kreeg Rosenfeld dagelijks tien joints met medicinale cannabis per dag om klachten van een zeldzame vorm van botkanker te verlichten. Rosenfeld zelf zegt daarover: "Ik ben de langst overlevende van de laatste vier federale medicinale cannabis-patiënten in de VS." We zijn benieuwd hoe hoog zijn score inmiddels is!

8. De grootste hotbox ter wereld

Hotboxen is een lang gekoesterde traditie onder blowers. Hierbij neemt een groep mensen plaats in een afgesloten ruimte en wordt er superveel wietrook geproduceerd, zodat iedereen stoned wordt. Populaire ruimtes hiervoor zijn badkamers en geparkeerde auto's. Misschien heb je wel eens gefantaseerd over een gigantische hotbox, maar de afmetingen van deze recordbrekende versie gaan alle verwachtingen te boven. Deze hotbox werd in 2016 georganiseerd op Spannabis. Hierbij vulden moedige wietgebruikers met behulp van potten en pannen een ruimte met rook van wel 800 gram wietextract! Zou jij mee hebben gedaan?

9. De langste joint ter wereld

We hebben al de grootste joint ter wereld behandeld als het om gewicht gaat, maar dit record gaat over lengte. Voor deze joint van wel 30m waren veertig toegewijde mensen nodig en 1kg aan plantaardig materiaal. Met een deadline op de ultieme stoner-feestdag 4/20 wist het team het onvoorstelbare te presteren. Hoewel de joint in delen in elkaar werd geknutseld, was het eindresultaat mega-indrukwekkend. We zijn benieuwd hoeveel trekken er voor nodig waren om hem op te roken...

Cannabis World Record Longest Joint

10. De grootste dab ter wereld

Dabs; de ene stoner is er gek op, de ander heeft er niet zoveel mee. Hoe je ook tegen dabben aankijkt, we kunnen het erover eens zijn dat het inhaleren van een klein beetje cannabisextract al een bijzonder sterk effect oplevert. In 2015 hielden Dabstars en Dank Dabber een hotbox in Seattle en verdampten ze de grootste dab ooit op gloeiend titanium. Meer dan 400 gram aan extract ging in rook op. Het eerdere record lag op 'slechts' 90 gram.

Klaar om wereldrecords op het gebied van wiet te breken?

Dat waren ze dan! Tussen al deze duizelingwekkende wereldrecords zat er vast wel één waar je steil van achterover sloeg. Hebben ze je geïnspireerd om zelf nog langere joints en grotere edibles te maken, of wil je misschien je eigen cannabis-gerelateerde record op je naam schrijven? Daag jezelf dan uit en doe je best om je verwachtingen te overtreffen. Misschien ben jij wel de nieuwe recordhouder in de wereld van de wiet!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.