By Luke Sumpter

De genen van Haze worden in het cannabiswereldje alom geprezen. Dat komt omdat ze garant staan voor een sterke spirituele high, topopbrengsten en interessante smaakprofielen. Ook Amnesia Haze behoort tot deze dynastie. Het betreft hier een nazaat met een indrukwekkende ontstaansgeschiedenis. Deze sativa-dominante kruising is veredeld met behulp van sativa-landrassen uit Thailand, Hawaï, Jamaica en Cambodja en indica-variëteiten uit Zuid-Azië en Afghanistan.

De geschiedenis van Amnesia Haze

Deze genetische hutspot vormde de basis van een aantal van de eerste Haze-variëteiten gedurende de jaren zeventig aan de Amerikaanse West Coast. De populariteit van deze genen, aangewakkerd door de overheerlijke energieke highs, resulteerde in internationale erkenning. Het duurde dan ook niet lang voordat deze zaden terechtkwamen in het wietwalhalla van Europa: Amsterdam.

Trans-Atlantische veredelaars begonnen met Haze te experimenteren en er ontstonden al snel nieuwe kruisingen. Pas toen een Amerikaan deze hybriden veredelde, zag Amnesia Haze het levenslicht. Het resultaat van dit veredelingsproject schonk het leven aan een strain die de cannabiswereld stormenderhand zou veroveren.

Amnesia Haze: effecten

Er zijn diverse redenen waarom Amnesia Haze inmiddels zo populair is en haar effecten maken daar slechts een deel van uit. Ze is sativa-dominant en bestaat voor 70% uit sativa- en voor 30% uit indica-genen. Haar effecten zijn dan ook eerder stimulerend dan sederend. Na een ferme hijs van je bong, joint of vaporizer giert er een frisse energieke wind door je hersenpan. Nieuwe, vindingrijke ideeën beginnen op te borrelen, angst en piekergedrag slaan om in pret en het duurt niet lang voordat er filosofische gesprekken losbarsten.

Amnesia Haze maakt een THC-gehalte aan van maar liefst 20%. Je voelt de high dan ook snel opkomen en hebt er uren plezier van. Haar toppen bevatten tevens een gemiddeld CBD-gehalte. Dit heeft juist ontspannende, helderhoofdige en heilzame effecten.

Dankzij de stimulerende en spirituele high van Amnesia Haze is ze supergeschikt om overdag te roken. Rook deze toppen na je ontbijtje voor een tsunami van motivatie. Hiermee volbreng je zo je dagelijkse taken en geniet je meer van hobby's als wandelen, surfen of schaatsen.

Haar euforische en vrolijk makende effecten hebben ook therapeutische toepassingen. De high kan bijvoorbeeld stress- en depressieklachten verhelpen en scherpe pijn verlichten.

Een ingewikkeld smaakprofiel

De toppen van Amnesia Haze maken een gevarieerde reeks terpenen aan. Dit zijn aromatische verbindingen die verantwoordelijk zijn voor de kenmerkende cannabisgeur en -smaak. Als je een voorraadpot vol Amnesia Haze opent, raakt je kamer gevuld met geuren van fruit, bloemetjes, potgrond en friszure citrusvruchten. Behalve dat deze terpenen elk hijsje een heerlijke smaak geven, is het terpenen-profiel ook uitermate geschikt voor het bereiden van cannabis-edibles.

Amnesia Haze

Amnesia Haze: Kweekgegevens

Amnesia Haze wordt zowel binnen als buiten gemiddeld qua hoogte. Ze is een productieve strain en levert renderende opbrengsten op, zelfs wanneer je haar in een relatief kleine kweektent of op een klein balkon buiten kweekt. Kweek je haar binnen, reken dan op een hoogte van 80-140cm. Wil je haar aan de kleine kant houden? Dan raden we trainingstechnieken aan, zoals low stresstraining, om haar onder de duim te houden. Ze genereert in een bloeiperiode van 9-11 weken plusminus 600–650g/m².

Als je haar buiten gaat kweken, weet dan dat ze de voorkeur geeft aan milde klimaatomstandigheden. In een pot of de volle grond bereikt ze een hoogte van 210cm. Daarbij pluk je er 700g/plant vanaf. Buitenplanten zijn eind oktober klaar voor het oogstfeest.

Awards en onderscheidingen

Amnesia Haze behaalde dankzij haar hoge opbrengsten, euforische effecten en aangename smaakprofiel, grote successen tijdens meerdere wedstrijden. High Times vermeldde haar in de top-25 strains aller tijden en ze haalde de eerste prijs binnen op de High Times Cannabis Cup van 2004 en won de High Times Sativa Cup in 2012.

Amnesia Haze Automatic: Amnesia, in een flits

Amnesia Haze Automatic fuseert de beste eigenschappen van de originele strain met de efficiëntie en het kweekgemak van autoflowering genetica. Amnesia Haze is razend populair. Royal Queen Seeds besloot de soort meer toegankelijk te maken voor hobbykwekers.

Deze strain is een kruising van Amnesia met een Cannabis ruderalis van hoge kwaliteit. De resulterende strain bestaat uit 50% sativa, 20% indica en 30% ruderalis. Amnesia Haze Automatic heeft uitsluitend de beste eigenschappen van haar ouders behouden. Dit is een betrouwbare en indrukwekkende soort die ideaal is voor zowel beginners als ervaren kwekers.

Ze produceert dikke toppen, afgeladen met trichomen. Na het roken of vapen, trakteren ze op een cerebraal en opwekkend effect. Je rookt deze wiet het beste overdag, wanneer je wat motivatie of creatieve inspiratie kunt gebruiken. Smaken van aarde en citrus vervolmaken elke inhalatie en dit draagt een verfrissend element bij aan de ervaring.

Amnesia Haze Automatic piekt op een hoogte van 100cm als je haar binnen kweekt. Met kweektechnieken als LST houd je haar op een ultra-discrete hoogte van 50cm. Binnenplanten produceren tot wel 400g/m² en haasten zich van zaad tot oogst in slechts 8 weken. Buiten zie je iets grotere planten, ongeveer 100-120cm hoog. De opbrengst schommelt tussen 130-180g/plant.

Amnesia Haze Automatic

Amnesia Haze Auto
23_genetic background_1 Amnesia x Ruderalis
33_Yield indoors_1 350 - 400 gr/m2
31_plant height outdoor_1 50 - 100 cm
25_flowering time_1 7 - 8 weken
29_THC_1 THC: 18%
28_Type Blend_1 Sativa 50% Indica 20% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 130 - 180 gr/plant
32_plant height outdoors_1 100 - 120 cm
27_harvest period_1 11 - 12 weeks after sprouting
22_Effect_1 Helder, Stimulerend

Koop Amnesia Haze Auto

Is Amnesia Haze voor jou een geschikte strain?

Amnesia Haze is een ideale kruising voor rokers die een serieuze energieboost weten te waarderen. Ze is daarbij geschikt voor zowel ondernemende mensen als voor personen die er graag eentje roken voordat ze aan de slag gaan met een creatief project. Haar overheerlijke smaken maken haar ook een favoriet onder keukenprinsen en -prinsessen. Hoewel ze flink wat ruimte nodig heeft om alles eruit te halen wat erin zit, maken haar opbrengsten het meer dan de moeite waard om haar te huisvesten.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.