By Luke Sumpter

De genen van Haze worden in het cannabiswereldje alom geprezen. Dat komt omdat ze garant staan voor een sterke spirituele high, topopbrengsten en interessante smaakprofielen. Ook Amnesia Haze behoort tot deze dynastie. Het betreft hier een nazaat met een indrukwekkende ontstaansgeschiedenis. Deze sativa-dominante kruising is veredeld met behulp van sativa-landrassen uit Thailand, Hawaï, Jamaica en Cambodja en indica-variëteiten uit Zuid-Azië en Afghanistan.

DE GESCHIEDENIS VAN AMNESIA HAZE

Deze genetische hutspot vormde de basis van een aantal van de eerste Haze-variëteiten gedurende de jaren zeventig aan de Amerikaanse West Coast. De populariteit van deze genen, aangewakkerd door de overheerlijke energieke highs, resulteerde in internationale erkenning. Het duurde dan ook niet lang voordat deze zaden terechtkwamen in het wietwalhalla van Europa: Amsterdam.

Trans-Atlantische veredelaars begonnen met Haze te experimenteren en er ontstonden al snel nieuwe kruisingen. Pas toen een Amerikaan deze hybriden veredelde, zag Amnesia Haze het levenslicht. Het resultaat van dit veredelingsproject schonk het leven aan een strain die de cannabiswereld stormenderhand zou veroveren.

AMNESIA HAZE: EFFECTEN

Er zijn diverse redenen waarom Amnesia Haze inmiddels zo populair is en haar effecten maken daar slechts een deel van uit. Ze is sativa-dominant en bestaat voor 70% uit sativa- en voor 30% uit indica-genen. Haar effecten zijn dan ook eerder stimulerend dan sederend. Na een ferme hijs van je bong, joint of vaporizer giert er een frisse energieke wind door je hersenpan. Nieuwe, vindingrijke ideeën beginnen op te borrelen, angst en piekergedrag slaan om in pret en het duurt niet lang voordat er filosofische gesprekken losbarsten.

Amnesia Haze maakt een THC-gehalte aan van maar liefst 20%. Je voelt de high dan ook snel opkomen en hebt er uren plezier van. Haar toppen bevatten tevens een gemiddeld CBD-gehalte. Dit heeft juist ontspannende, helderhoofdige en heilzame effecten.

Dankzij de stimulerende en spirituele high van Amnesia Haze is ze supergeschikt om overdag te roken. Rook deze toppen na je ontbijtje voor een tsunami van motivatie. Hiermee volbreng je zo je dagelijkse taken en geniet je meer van hobby's als wandelen, surfen of schaatsen.

Haar euforische en vrolijk makende effecten hebben ook therapeutische toepassingen. De high kan bijvoorbeeld stress- en depressieklachten verhelpen en scherpe pijn verlichten.

EEN INGEWIKKELD SMAAKPROFIEL

De toppen van Amnesia Haze maken een gevarieerde reeks terpenen aan. Dit zijn aromatische verbindingen die verantwoordelijk zijn voor de kenmerkende cannabisgeur en -smaak. Als je een voorraadpot vol Amnesia Haze opent, raakt je kamer gevuld met geuren van fruit, bloemetjes, potgrond en friszure citrusvruchten. Behalve dat deze terpenen elk hijsje een heerlijke smaak geven, is het terpenen-profiel ook uitermate geschikt voor het bereiden van cannabis-edibles.

Amnesia Haze

Amnesia Haze

Amnesia Haze

Genetic background Original Amnesia Haze
Yield indoor 600 - 650 gr/m2
Height indoor 80 - 140 cm
Flowering time 10 - 11 weeks
THC strength THC: 22% (aprox.) / CBD: Medium
Blend 70% Sativa, 30% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 650 - 700 g/per plant (dried)
Height outdoor 175 - 210 cm
Harvest time Late October
Effect Extremely high, long-lasting, body relaxing
 

Buy Amnesia Haze

 

AMNESIA HAZE: KWEEKGEGEVENS

Amnesia Haze wordt zowel binnen als buiten gemiddeld qua hoogte. Ze is een productieve strain en levert renderende opbrengsten op, zelfs wanneer je haar in een relatief kleine kweektent of op een klein balkon buiten kweekt. Kweek je haar binnen, reken dan op een hoogte van 80-140cm. Wil je haar aan de kleine kant houden? Dan raden we trainingstechnieken aan, zoals low stresstraining, om haar onder de duim te houden. Ze genereert in een bloeiperiode van 9-11 weken plusminus 600–650g/m².

Als je haar buiten gaat kweken, weet dan dat ze de voorkeur geeft aan milde klimaatomstandigheden. In een pot of de volle grond bereikt ze een hoogte van 210cm. Daarbij pluk je er 700g/plant vanaf. Buitenplanten zijn eind oktober klaar voor het oogstfeest.

AWARDS EN ONDERSCHEIDINGEN

Amnesia Haze behaalde dankzij haar hoge opbrengsten, euforische effecten en aangename smaakprofiel, grote successen tijdens meerdere wedstrijden. High Times vermeldde haar in de top-25 strains aller tijden en ze haalde de eerste prijs binnen op de High Times Cannabis Cup van 2004 en won de High Times Sativa Cup in 2012.

IS AMNESIA HAZE VOOR JOU EEN GESCHIKTE STRAIN?

Amnesia Haze is een ideale kruising voor rokers die een serieuze energieboost weten te waarderen. Ze is daarbij geschikt voor zowel ondernemende mensen als voor personen die er graag eentje roken voordat ze aan de slag gaan met een creatief project. Haar overheerlijke smaken maken haar ook een favoriet onder keukenprinsen en -prinsessen. Hoewel ze flink wat ruimte nodig heeft om alles eruit te halen wat erin zit, maken haar opbrengsten het meer dan de moeite waard om haar te huisvesten.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.