By Luke Sumpter

Haze genetica zijn in de wereld van wiet bekend om hun stevige, cerebrale highs en fruitige smaak. Nu is al deze goedheid verkrijgbaar met een kortere kweektijd dan ooit tevoren. Royal Haze Automatic sprint door de bloeifase en biedt je binnen enkele weken stimulerende effecten en een pittige smaak.

Herkomst van Royal Haze Automatic

In het intro zeiden we het al, maar Royal Haze Automatic komt uit een prestigieuze Haze stamboom. De exacte herkomst van Haze genetica is onbekend, maar men denkt het te kunnen herleiden tot een mix van voorouders uit Columbia, Mexico, Thailand en India. Pionierende kwekers uit Santa Cruz combineerden deze mix van internationale genetica waardoor Haze in de jaren ’70 ontstond.

Andere Amerikaanse telers gebruikten de daardoor ontstane wietsoort als basis voor Amnesia Haze, een succesvolle, bekroonde variëteit en voorouder van Royal Haze Automatic. Ze is geselecteerd vanwege haar langdurige effecten en hoge gehalte THC. Daarbij ondersteunt Amnesia Haze haar stimulerende high. Maar wat is de herkomst van de overige genetica van deze krachtige en snelle autoflower?

RQS telers besloten om een andere legendarische cultivar – Skunk - aan het mengsel toe te voegen. Deze beroemde hybride is afkomstig van twee sativa landrassen (Colombian Gold en Acapulco Gold) en een pure indica uit Afghanistan. Wietrokers van over de hele wereld waarderen haar sterke effecten en aardse smaak. Zij levert de diep ontspannende terpenen in het fytochemische profiel van Royal Haze Automatic.

Na het kruisen van deze drie reuzen, introduceerden onze telers autoflower-genetica van een sterke ruderalissoort om de cultivar te perfectioneren. Na een periode van stabiliseren van de genetica, konden ze een consistent fenotype op de markt brengen.

Het Kweken van Royal Haze Automatic

Royal Haze Automatic heeft de beste eigenschappen van Amnesia Haze en Skunk in een kleiner en snelgroeiend pakketje. Door de toevoeging van Ruderalis genetica is ze ontzettend makkelijk te kweken, vriendelijk voor beginners en stressbestendig.

Door haar compacte postuur en efficiënte snelheid is ze een ideale keus voor commerciële kwekers die snel willen produceren en voor hobbykwekers die meteen hun beloning willen. Ze doet ook wonderen voor kwekers die zonder veel gedoe en onder de radar willen kweken.

Ze vormt een stevig en bossig bladerdak en reageert goed op training. Daardoor kunnen kwekers haar vorm bepalen om aan al haar behoeften te voldoen. Als ze haar genetica tot uitdrukking mag brengen, vormt ze een lange centrale cola omgeven door zijwaartse bloeilocaties.

De meeste kwekers krijgen goed resultaat door het toepassen van low-stress training aan het begin van de vegetatieve fase. Als je haar bovenkant bevestigt aan de rand van de pot waarin ze groeit, groeien haar zijtakken naar boven. Dat stimuleert een meer gelijkmatige groei van het bladerdak en zorgt voor meer primaire plekken waar de toppen groeien.

Royal Haze Automatic

Royal Haze Auto
23_genetic background_1 Amnesia Haze x Skunk x Ruderalis
33_Yield indoors_1 300 - 350 gr/m2
31_plant height outdoor_1 65 - 85 cm
25_flowering time_1 8 - 9 weken
29_THC_1 THC: 15%
28_Type Blend_1 Sativa 50% Indica 20% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 130 - 180 gr/plant
32_plant height outdoors_1 120 - 150 cm
27_harvest period_1 12 - 13 after sprouting
22_Effect_1 Helder, Stimulerend

Koop Royal Haze Auto

Als je Royal Haze Automatic in een vroeg stadium topt, stimuleer je daarmee ook de aanwas van meer plekken waar toppen groeien. Maar autoflowers groeien zo snel dat herstel van deze stevige trainingsvorm nadelig kan zijn voor de opbrengst. Je moet haar ontbladeren tijdens de prille bloei om de luchtstoom binnen het bladerdek te stimuleren. Daardoor kan ook het licht beter doordringen en je loopt minder risico op schimmels.

Indoor kwekers kunnen een hoogte verwachten van ongeveer 65-85cm, afhankelijk van potmaat en trainingstechnieken. Ze produceert een lonende opbrengst van 300-350g/m² na een snelle bloei van 5-7 weken. Na de ontkieming sprint ze in slechts 10-12 weken van een jonge zaailing naar een volledige volwassen plant. Zet je voorraadpotten op tijd klaar, dan kun je er nog sneller van genieten.

Buiten gekweekte planten bereiken een hoogte van wel 120-150cm en produceren een opbrengst van 130-180g/plant. Royal Haze Automatic doet het goed in opgehoogde bedden, potten en kassen en blijkt uitzonderlijk bestand tegen plagen en schimmels. Zaai wat gezelschapsplanten in haar buurt voor wat extra hulp tegen deze bedreigingen.

Effecten, smaak en aromaprofiel van Royal Haze Automatic

Royal Haze Automatic geeft een high die vooral stimulerend en motiverend is. Haar compacte bloemen produceren veel hars met een gehalte THC van 15% en een gemiddelde hoeveelheid CBD. Deze cannabinoïden werken in synergie met de terpeen limoneen en produceren een mentale buzz die gebruikers helpt om gefocust, creatief en geïnspireerd te blijven.

Je wordt van deze high echter niet superdruk. Doordat er ook veel myrceen in zit, is het effect wat gedempt en blijf je stevig met twee voeten op de grond. De molecule verandert een mogelijke wervelwind in je hoofd in een geconcentreerde en laserachtige focus.

Royal Haze Automatic is ook een geweldige optie als je van wake-and-bake houdt. Neem ‘s ochtend een bowl met een kop espresso om je dag te beginnen met een positieve en productieve instelling. Je kunt haar ook heel goed roken voordat je gaat hiken, surfen of andere fysieke bezigheden onderneemt.

Elke trek van deze toppen geeft de smaak van citrus, kruiden, specerijen en aardsheid op je tong. Dit terpenenprofiel is heel geschikt om mee te koken. Je kunt het met name goed verwerken in hartige gerechten.

Makkelijk te Kweken en Heerlijk om te Roken

Royal Haze Automatic biedt zowel beginners als veteranen met groene vingers een prettige kweekervaring en is een geweldige aanvulling op je voorraad. Ze produceert na slechts enkele weken een bladerdak gevuld met smakelijke toppen, waar je niet veel aan hoeft te doen. Gebruik deze toppen elke keer als je uitstelgedrag vertoont zodat jij je doelen haalt!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.