By Luke Sumpter

Sta je op het punt om te ontspannen en je favoriete soort te roken? Of je nu soms rookt of dagelijks, je zult merken dat je het fijn vindt om dezelfde routine te volgen als je high wordt. Denk aan chillen met je vrienden en gezellig over koetjes en kalfjes praten. Of aan een solosessie waarbij je geniet van quality-me-time, terwijl je televisie kijkt. En na een tijdje merk je dat je trek krijgt. Zoete en zoute snacks of junk food zijn dan vaak de beste keuzes om de honger te stillen.

Hier is niks mis mee, maar er zijn ook andere activiteiten die heel leuk kunnen zijn. Vooral in combinatie met de juiste soort zorgt dit soms voor een zeer bijzondere ervaring. Zelfs saaie dagelijkse taken lijken er leuker door te worden!

25 ACTIVITEITEN DIE JE MOET PROBEREN ALS JE HIGH BENT

Hieronder vind je 25 activiteiten die je kunt doen als je high bent, samen met soorten die daarvoor het meest geschikt zijn. Laat het echter niet bij één of twee ervaringen; probeer gerust alle activiteiten die je leuk lijken!

1. GA EEN WANDELING MAKEN

Maak een wandeling door de stad of in een park in de buurt. Of ga een paar blokken om in je woonwijk. Als je dit doet, zul je merken dat je de omgeving op een nieuwe manier beleeft. Plotseling zul je details zien die je nooit eerder zijn opgevallen. In het begin kan het moeilijk zijn jezelf te motiveren om te gaan wandelen. Als je er echter eenmaal mee begonnen bent, zul je merken dat het ontzettend fijn is. Wanneer je in een snel tempo loopt, kan het zelfs aanvoelen alsof je zweeft. Lichaamsbeweging helpt ook om de hersenactiviteit te stimuleren. Hierdoor voelt je high intenser en duurt deze mogelijk langer.

• Aanbevolen soort: OG Kush

GA EEN WANDELING MAKEN

2. KIJK EEN FILM

Dit lijkt misschien een voor de hand liggende keuze, maar we bedoelen natuurlijk niet zomaar een film. Hoewel het kijken van iets op tv prima is, zijn er ook een heleboel films gemaakt voor wanneer je stoned bent. Het gevoel voor humor, de willekeurige situaties en de vaak belachelijke plot van een stonerfilm zullen je helemaal mee laten slepen. Ook meer artistieke films, veelgeprezen films of zelfs je favoriete animatiefilm kunnen interessant zijn. Klik hier voor een lijst met 10 suggesties.

• Aanbevolen soort: Special Queen 1

3. SPEEL EEN VIDEOSPELLETJE

Ook wanneer je nuchter bent, kunnen videospelletjes je helemaal mee laten slepen en je de tijd volledig laten vergeten. Als je stoned bent, voegt dat nog wat extra toe aan de virtuele game-ervaring. De kleurrijke graphics en effecten lijken nog levendiger, wat het bevredigende gevoel van het volbrengen van een missie versterkt. Je kunt kiezen voor een spel voor één speler, maar je kunt ook samen met vrienden of online met een groep een spelletje spelen. In deze verbeterde gemoedstoestand is het ook interessant om te zien of je vaardigheden verbeteren.

• Aanbevolen soort: Lemon Shining Silver Haze

4. LUISTER NAAR MUZIEK

Zet een koptelefoon op om jezelf compleet in de muziek onder te dompelen of speel het luidop af en laat de kamer met melodieën vullen. Het ritme, de beat, de zang en elk klein geluidseffect lijken veel duidelijker naar voren te komen als je stoned bent. Zelfs je favoriete nummers zullen anders klinken. We adviseren je ook nieuwe muziek te ontdekken. Probeer eens genres uit waar je normaal gesproken niet zoveel mee hebt. Mogelijk kun je in een andere gemoedstoestand nieuwe stijlen waarderen. Deep house bevat een herhaling waarin je makkelijk kunt verdwalen, terwijl ambient en reggae je maximaal laten ontspannen. Ook jazz of heavy metal kunnen interessant zijn.

• Aanbevolen soorten: Bubblegum XLPineapple Kush

5. BEGIN MET SCHRIJVEN

Hoewel schrijven misschien niet iets is wat je normaal gesproken doet, kan het heel leuk zijn om te zien wat er gebeurt als je het toch probeert. Wellicht schrijf je wel een super belachelijk verhaal dat grappig is om nog eens te lezen als je weer nuchter bent. Misschien zet je wel al je emoties in een persoonlijke brief aan iemand. Het maken van lijstjes kan ook vermakelijk zijn. Een bucket list opstellen voor als je high bent, kan bijvoorbeeld heel verrassend zijn. Bekijk deze wel wanneer je nuchter bent, voordat je de activiteiten stoned gaat uitvoeren.

• Aanbevolen soort: Mother Gorilla

6. GA CREATIEF AAN DE SLAG

Geestverruimende stoffen kunnen echt helpen om je creativiteit te bevorderen. Dit is dus het perfecte moment om je te concentreren op kunstprojecten. Je doet sneller goede ideeën op, met kleurrijke fantasieën. En ook al zouden ze niet zo goed uitpakken, dan blijft het proces zelf nog steeds ontzettend leuk. Begin dus maar met tekenen, schilderen, muziek componeren, graphics maken of waar je ook maar zin in hebt. Het zou wel eens een meesterwerk kunnen worden.

• Aanbevolen soorten: Somango XLMother Gorilla

7. TRAKTEER JE SMAAKPAPILLEN

Op een gegeven moment merk je dat je trek krijgt. In plaats van een pizza te bestellen of jezelf vol te proppen met chips, kun je ook compleet iets anders proberen. Bestel iets wat je nog nooit eerder hebt gehad en laat je verrassen door de smaak en het aroma. Je kunt hier ook van tevoren over nadenken, zodat je er zeker van bent dat je alle boodschappen in huis hebt. Begin vervolgens met koken om te zien welke creatieve combinaties je kunt bedenken. Zo vul je je persoonlijke repertoire aan met een heel nieuw scala van speciale gerechten.

• Aanbevolen soort: Speedy Chile

TRAKTEER JE SMAAKPAPILLEN

8. KOM (OPNIEUW) IN CONTACT MET ANDEREN

De juiste wietsoort kan je heel spraakzaam maken. In een groep kan dit leiden tot plagerijtjes en domme grappen of juist tot interessante, betekenisvolle gesprekken. Wanneer je alleen bent en die buzz voelt, bel dan een goede vriend en maak op een heel nieuw niveau verbinding als je in die vibe zit. Of overweeg om iemand te bellen met wie je al een tijdje geen contact meer hebt gehad, omdat je misschien wat problemen met hem of haar had. Wellicht kun je je nu meer openstellen en over dingen praten op een manier die voorheen onmogelijk leek.

• Aanbevolen soort: El Patron

9. GA POETSEN EN OPRUIMEN

Sommige soorten geven je een energieboost en zorgen voor meer focus. Profiteer hiervan door iets productiefs te gaan doen. Normaal vind je het misschien verschrikkelijk om het huis schoon te maken, maar als je high bent, voelt het bijna therapeutisch aan. Ook het volledig reorganiseren van kasten kan een ontzettend rustgevende activiteit zijn. Ga aan de slag met taken die al een tijdje zijn blijven liggen of werk vooruit en rol bijvoorbeeld een hele voorraad joints.

• Aanbevolen soort: Lemon Shining Silver Haze

10. HEB SEKS

Wanneer je stoned bent, voelt het heel natuurlijk aan om je emotioneel te verbinden met iemand. Je hoeft daarbij niet meer op je hoede te zijn. Als je partner ook high is, is de liefde bedrijven misschien wel het beste idee ooit. Al je zintuigen worden versterkt en bij elke aanraking krijg je een dynamisch gevoel. Het zou goed kunnen dat je de tijd helemaal gaat vergeten en er wel een tijdje zoet mee bent. Zeker als je gepaste muziek opzet. Samen een joint delen voordat je het bed deelt, kan alles wat makkelijker maken en je seksleven verbeteren.

• Aanbevolen soort: Haze Berry

11. STAP IN DE JACUZZI

Klinkt dit niet zeer chill om dit te doen als je stoned bent? Glij in een lekker warme jacuzzi en voel de bubbels je lichaam kietelen. Heb je geen jacuzzi? Laat dan een warm bad vollopen voor jezelf. Zorg voor een fijne sfeer door wat kaarsen in de badkamer aan te steken en wat muziek op te zetten. Beter dan dit wordt het niet!

• Aanbevolen soorten: Amnesia Mac Ganja (AMG), Royal Domina

12. DOE AAN YOGA

Je bevindt je in hogere sferen en je voelt een aangename lichaamsbuzz opkomen. Dit is het ideale moment om yoga te beoefenen. Het is nu heel ontspannen om je te concentreren op je ademhaling en het strekken van je ledematen voelt geweldig aan. Hoeveel beter lukt het je nu om de voorwaartse vouw te doen? Naast yoga is medicatie soms ook een goede optie, of een combinatie van de twee.

• Aanbevolen soort: Somango XL

13. WORD ACTIEF

Sommige soorten geven je direct een boost energie, waardoor je graag in beweging wilt komen. Voel je vrij om te dansen als dat hetgeen is waar je zin in krijgt. Je kunt die endorfines ook op een andere manier loslaten, zoals met lichte cardio of sport. Joggen in een park of meedoen aan een aerobicsles is tevens erg leuk. Zolang het maar simpel en makkelijk te volgen is, is het mogelijk. Vermijd wel ingewikkelde of potentieel gevaarlijke activiteiten, zoals fietsen in het verkeer.

• Aanbevolen soorten: Mother GorillaLemon Shining Silver Haze

WORD ACTIEF

14. GA EROPUIT

Ga naar buiten voor een frisse neus en geniet van de wereld om je heen. Moeder Natuur heeft er nog nooit zo uitnodigend uitgezien. Een bos- of strandwandeling maken is nu een spectaculair uitstapje. Als je geen zin hebt om te ver van huis te gaan, ga dan gewoon in je achtertuin of op je veranda zitten. Alleen al het voelen van een zacht briesje en het horen fluiten van de vogels is geweldig.

• Aanbevolen soort: Royal Moby

15. GA EEN SPELLETJE SPELEN

Trek een bordspel uit de kast of maak een pakje kaarten open. Spelletjes als Jenga en Monopoly zijn vaak ontzettend leuk, hoewel het misschien een hele uitdaging is om ze goed te spelen. Maar ook als niemand de regels meer begrijpt, zal het nog steeds super grappig zijn om te doen. Andere gezelschapsspellen zijn vaak net zo leuk. Denk aan “doen, durven of de waarheid” of "ik heb nog nooit...", of “zou je liever?” Je verzint de gekste dingen als je high bent. Voor meer inspiratie, bekijk hier onze top 10 spelletjes om te spelen als je high bent.

• Aanbevolen soort: Lemon Shining Silver Haze

16. VOER ZINVOLLE GESPREKKEN

Giechelen en eindeloos lachen is super leuk, maar naast grapjes maken, kun je een gesprek ook een hele andere kant opsturen. Als je high bent, kan dit een heel geschikt moment zijn om te brainstormen, waarbij iedereen gelijkloopt met elkaars denkprocessen. Het kan je ook inspireren om eindelijk de woorden te vinden voor het beschrijven van je diepste gedachten en over dingen te praten die je eerder hebt vermeden. Filosofeer over het leven, je passies en ideeën en ontdek waar het allemaal naartoe gaat.

• Aanbevolen soort: Chocolate Haze

17. OEFEN JE ROOKVAARDIGHEDEN

Als je zin hebt om iets actiefs te doen, terwijl je kunt blijven zitten, dan zijn er een hoop coole rooktrucjes om uit te proberen. In gezelschap biedt dit vermaak aan iedereen. Wie is het beste in het uitademen van rook in de interessantste vormen? Denk aan perfecte rookringen of rookwolken door de neus, net als een draak. Andere grappige trucjes die je op YouTube kunt vinden en zelf kunt uitproberen, zijn de waterval, rookbel en de ghost inhale. De mogelijkheden zijn eindeloos en je kunt je vaardigheden perfectioneren door het de volgende keer gewoon opnieuw te proberen.

• Aanbevolen soort: Somango XL

18. LEES EEN BOEK

In plaats van naar een film te kijken, is het ook mogelijk met je fantasie een film te vorm bij het lezen van een boek. Hierbij slaat je fantasiewereld echt op hol. Stel je voor dat jij die hoofdpersoon bent die allerlei avonturen beleeft. Het soort boek dat je kiest, hangt af van je persoonlijke voorkeur. Sommigen houden van een kort stukje fictie, terwijl anderen graag opgaan in een heel dik boek en het pas neerleggen als ze moe zijn. Sprookjes en fantasieverhalen zijn vooral een populaire keuze; denk aan Harry Potter en Alice in Wonderland.

• Aanbevolen soort: Royal AK

19. LUISTER NAAR PODCASTS

Sluit je ogen, terwijl je luistert naar coole cannabis-gerelateerde podcasts en laat de info tot je doordringen. Sommige zijn erg leerzaam, terwijl andere gevuld zijn met wietgrappen of interviews. Klik hier voor onze lijst met de beste cannabis-podcasts om naar te luisteren. Naast podcasts zijn op YouTube ook coole video’s te vinden voor als je de juiste mindset hebt. De filmpjes van Terence McKenna zijn bijvoorbeeld populair, omdat de filosofische onderwerpen waarover ze gaan erg interessant zijn. Voor meer suggesties, bekijk hier onze lijst met aanbevolen YouTube-kanalen.

• Aanbevolen soort: Critical Kush


Buzz 1: Yoidi en biologisch cannabis kweken - RQS Interviews (PodCast - Spanish lg.)

20. GA NAAR DE FILM

Films zijn al geweldig als je high bent, maar het is nog spannender om naar de bioscoop te gaan om daar een film op het grote doek te zien. Eet wat popcorn, geniet van het versterkte visuele effect en laat je meeslepen door surround sound. Bioscoopzalen met IMAX laten je volledig onderdompelen en een film met 3D-effecten zet je wereld helemaal op z’n kop. Tegenwoordig zijn er zelfs bioscopen die films in 4D draaien. Hierbij worden al je versterkte zintuigen nog eens extra geprikkeld door een breed scala aan speciale effecten.

• Aanbevolen soort: Pineapple Kush

21. GA NAAR EEN PRETPARK

Soms voelt de echte wereld aan als een fantasiewereld als je stoned bent, dus naar een pretpark gaan, past daar helemaal bij. Attracties die bedoeld zijn voor jongere kinderen kunnen hilarisch zijn. Achtbanen en attracties in het donker kunnen echter weer een hele andere ervaring bieden. In een achtbaan zitten terwijl je stoned bent, moet echt op je bucket list staan! Als je niet in de buurt van een pretpark woont, kun je dat spannende gevoel ook ervaren door naar een speeltuin te gaan. Net als toen je kind was, zijn de wip, de glijbaan en de schommels super leuk als je high bent.

• Aanbevolen soorten: Sour DieselLemon Shining Silver Haze

22. GA NAAR EEN MUSEUM

Het maakt niet uit of het moderne kunst of natuurgeschiedenis is; als je omgeven bent door een tentoonstelling, is er in elke hoek wel iets te zien. Ook als je normaal gesproken niet zo geïnteresseerd bent in musea, kan dit echt leuk zijn als je high bent. Als je naar abstracte, hedendaagse kunst kijkt, begrijp je misschien eindelijk de emotie achter het werk van de kunstenaar. Echt kijken naar kunst kan allerlei emoties oproepen, ook al kun je er alleen maar om lachen. Het bekijken van dinosaurusskeletten of het bezoeken van een planetarium kan je naar een heel ander universum brengen, net als een interactieve tentoonstelling!

• Aanbevolen soort: Royal Moby

23. LAAT JE VERWENNEN

Als dat warme bad je goed in de oren klinkt, til het dan naar een hoger niveau en ga naar een kuuroord. Daar zullen ze ook een jacuzzi hebben en misschien zelfs wel een zwembad. Voel het water om je heen, terwijl je lekker aan het zwemmen bent. Nu je lichaam gevoelig is, is het perfect om te genieten van de drukkende hitte van de sauna of de zachte mist van het stoombad. Probeer ook eens een manicure of pedicure of een diepe weefselmassage.

• Aanbevolen soort: Honey Cream

24. GA STAPPEN

Als je in de goede stemming bent, ga dan naar een bar of club waar je op luide muziek kunt dansen. Wanneer je in een sociale bui bent, kun je ook mensen aanspreken om mee te kletsen. Als het een dansclub is met speciale visuele effecten als lasers en rook is het nog beter! Je zult het feest van je leven ervaren.

• Aanbevolen soort: Mother Gorilla

25. MAAK HET JEZELF COMFORTABEL

Spring in bed en maak het jezelf comfortabel met extra dekens en kussens. Wanneer alles lekker warm en aangenaam is, kun je alsnog een beetje tv kijken of naar muziek luisteren. Gewoon lekker niets doen, kan ook heel fijn zijn. Sommige soorten wiet zijn perfect om een gezonde slaapcyclus te ondersteunen - of je nu een lekker dutje wilt doen of wilt genieten van een diepe, goede nachtrust.

• Aanbevolen soorten: Candy Kush ExpressBubble Kush

DisclaimerHet is geen geheim dat we als mens een enorme impact op de aarde hebben. Hoewel blowen ons vaak wat dichter bij de natuur brengt, kan het er ook voor zorgen dat we per ongeluk (of opzettelijk) bijdragen aan een slechter milieu.

Bij Royal Queen Seeds moedigen we je aan om geen sporen achter te laten. Of je nu in het bos kampeert, op het strand ligt of in het park gaat barbecueën: ruim altijd je afval op.

Houd ook rekening met brandgevaar. Gooi nooit brandende as in het droge gras.

Stay Cultivated.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.