By Luke Sumpter


Sinds de oprichting van DaVinci Tech in 2011, heeft het bedrijf voortdurend geïnnoveerd op het gebied van vaporizers. Geïnspireerd door de geleerde Leonardo da Vinci, heeft de onderneming zich in portable vaporizers gespecialiseerd. Met deze apparaten is het gemakkelijker dan ooit om onderweg te vapen. De vaporizers zijn simpel, maar ook van veel indrukwekkende features voorzien. Ze zijn daarbij futuristisch, gebruiksvriendelijk en uniek vergeleken met andere vaporizers.

De DaVinci IQC vaporizer is een van hun paradepaardjes. Dit apparaat laadt efficiënt op, heeft een prachtige LED interface, verwarmt snel en is gemaakt van speciale materialen, waardoor elke trek zijdezacht, verfrissend en zuiver is. Het is daarmee de perfecte digitale metgezel voor gebruikers die een gemakkelijke vaporizer voor thuis zoeken, maar ook voor ware avonturiers die tijdens het wandelen, skiën of surfen van een welverdiende pauze willen genieten.

Vergeleken met de oudere modellen, zoals de IQ2, biedt de IQC diverse verbeterde functies, die de vape-ervaring nog beter maken.

DaVinci IQC
56_1 Heat Conductie
57_2 Size 4,5 x 9,2 x 2.5 cm
58_3 Weight 159 gr
59_4 Temperature 32°F - 430°F / 0°C - 221°C
60_5 Heat Up Time 30 sec
61_6 Chamber Size 0,5 gr
62_7 Control type Digitaal, Handmatig
63_8 Used With Droge Kruiden

Koop DaVinci IQC

Wat is de DaVinci IQC vaporizer?

De DaVinci IQC is eigenlijk de nieuwe en verbeterde versie van de originele IQ. Hij deelt daarbij enkele features met de IQ2, maar mist ook een aantal functies die deze duurdere versie wel heeft. De IQC is daarmee perfect als je een flitsende, functionele vaporizer zoekt, maar niet de hoofdprijs wilt betalen.

Deze vaporizer is ook aantrekkelijk als je een voorliefde voor zowel gedroogde toppen als concentraten hebt. Je kunt direct wiettoppen in de oven stoppen, maar met dosage pods en de DaVinci extract kit ook concentraten vapen. In de verwarmingskamer van dit futuristische apparaat kun je daarbij tot wel 0,5g wiet kwijt. Dit is ruim voldoende om een sterk effect op te wekken, zeker als je van sterke strains houdt!

Bovendien is de DaVinci IQC ideaal als je dol bent op het vapen van wiet of concentraten buitenshuis, of dat nu op weg naar het werk is of tijdens uitjes. Dankzij het kleine formaat, de snel oplaadbare batterij en de compatibiliteit met de dosage pods van DaVinci is het gebruik moeiteloos, ongeacht waar je bent.

 • Wat zit er in de doos?

Wat kun je verwachten als de DaVinci IQC bij je thuis wordt afgeleverd? Buiten de vaporizer zelf, ontvang je ook een indrukwekkende hoeveelheid extra's, waarmee hij schoon blijft en optimaal blijft functioneren. Je krijgt:

18650-batterij 2 stickers
Handleiding 10mm waterpijpadapter
Extra pick tool 3 alcoholdoekjes
Borstel 90cm nylon gevlochten USB naar type-C kabel

Wat is de productkwaliteit van de DaVinci IQC vaporizer?

De DaVinci IQC pronkt met een futuristisch en slank uiterlijk. Het lijkt alsof hij uit het universum van Star Wars is komen vallen; iets wat een Jedi Knight tijdens trainingssessies zou gebruiken. Daarnaast voelt het apparaat ook prettig aan en dat komt door de gezandstraalde aluminium behuizing.

Nu het toch over materialen gaat, dit apparaat is ook voorzien van een met glas beklede keramische verwarmingsoven en een afgesloten zirkonia/glazen damppad. Dankzij deze componenten hoef je je geen zorgen te maken over het inhaleren van onzuiverheden. Al met al voelt de DaVinci IQC verre van goedkoop aan. De scharnieren voor de batterij, het mondstuk en de oven geven je het gevoel dat ze wel tegen een stootje kunnen.

Wat is de productkwaliteit van de DaVinci IQC vaporizer?
 • Hoe gebruik je de DaVinci IQC vaporizer?

De DaVinci IQC scoort wat dit betreft op alle vlakken. In de kamer past 0,5g wiet, wat meer is dan de 0,25g die je in de meeste portable vaporizers kwijt kunt. Om de vaporizer te vullen, maal je eerst je toppen tot een grof poeder. Stop vervolgens je wiet in het apparaat. Zorg dat de kamer vol is, maar stamp de cannabis niet aan. Als je namelijk zorgt voor voldoende lucht tussen de stukjes wiet, kan de hitte gemakkelijker door het materiaal reizen. Vul je de kamer niet volledig, dan kun je op de onderste vergrendeling de zirkonia parel losschroeven, waarmee je de resterende ruimte op kunt vullen.

Als je vaporizer gevuld is, kun je hem aanzetten door vijfmaal op de aan/uit-knop te drukken. Gebruik vervolgens de up en down-knoppen om een van de vier vooraf ingestelde verwarmingsprofielen te selecteren. Deze worden weergegeven op het led display; hoe meer blokjes oplichten, hoe hoger de temperatuur. Wil je meer nauwkeurigheid? Druk dan nogmaals op de aan/uit-knop voor precisieverwarming. Het led display zal dan de temperatuur in cijfers aangeven. Deze kun je vervolgens via de up en down-knoppen op de graad nauwkeurig aanpassen.

De vaporizer vibreert als de gewenste temperatuur is bereikt. Zo weet je dat het tijd is om een trek te nemen. Ook het mondstuk draagt bij aan de unieke ervaring. In plaats van een uitstekende buis, is namelijk gekozen voor een holle uitsparing met zes gaatjes waar de damp doorheen kan reizen. Dit ziet er in eerste instantie misschien wat vreemd uit, maar voelt erg comfortabel tegen je lippen. Toch kun je ook kiezen voor een uitstekend mondstuk, als je dat wilt. Daarnaast kun je de vaporizer tevens met een rig met een adapter van 10mm gebruiken.

Wil je geen aandacht trekken? Dan kun je de leds dimmen door de stealth mode te activeren. Druk hiervoor simpelweg tegelijkertijd op de aan/uit-knop en de down-knop.

 • Draagbaarheid

De DaVinci IQC is 4,3cm breed, 9,2cm hoog en 2,5cm diep. Daarmee past hij gemakkelijk in je broekzak, jaszak of het kleine vakje in je rugzak of tas, en kun je hem overal mee naartoe nemen. Dit apparaat weegt bovendien maar 160g, dus je hoeft ook niet veel gewicht mee te sjouwen.

 • Onderhoud

Net als alle andere vaporizers, moet je de DaVinci IQC ook onderhouden. Als je je apparaat namelijk brandschoon houdt, kun je bij elke trek optimaal genieten van die verrukkelijke terpenen, zonder ophoping van viezigheid. Haal in ieder geval altijd direct na gebruik de resten uit de kamer.

Af en toe moet je echter ook een grondige schoonmaakbeurt uitvoeren om je vaporizer in topconditie te houden en de levensduur te verlengen. Doe hiervoor alle verwijderbare onderdelen in een oplossing met 70% isopropylalcohol. We bedoelen hier de binnenkant van het mondstuk, het damppad van de kamer en de parel. Laat de onderdelen een nacht weken en spoel ze de volgende morgen grondig af.

Drenk vervolgens een wattenstaafje in dezelfde oplossing om de verwarmingskamer en niet-verwijderbare onderdelen van het mondstuk te reinigen. Veeg ze daarbij af met keukenpapier. Zet de vaporizer vervolgens ondersteboven en laat hem volledig drogen voordat je hem opnieuw gebruikt (de alcohol verdampt vrij snel).

 • Batterijduur en opladen

Dit apparaat maakt gebruik van een vervangbare 3000mAh 18650-batterij. Je kunt de batterij met een USB-C-kabel opladen. Je hoeft hem hiervoor bovendien niet uit de vaporizer te halen en het opladen duurt ongeveer twee uur. Met een volle batterij kun je circa een uur vapen (voor de gemiddelde gebruiker staat dit gelijk aan ongeveer zes bowls). Ben je vaak lang op pad? Overweeg dan enkele reservebatterijen te kopen en zorg dat ze zijn opgeladen voordat je eropuit trekt.

Wat is de productkwaliteit van de DaVinci IQC vaporizer?

Hoe presteert de DaVinci IQC vaporizer?

Je weet nu hoe de DaVinci IQC in elkaar zit. Laten we daarom snel wat coole features bespreken! Hieronder lees je meer over de temperatuurinstellingen, dampkwaliteit en hoe hij zich tot de IQ2 verhoudt.

 • Temperatuurinstellingen

Het verwarmingssysteem van de IQC maakt gebruik van geleiding. Met de temperatuurinstellingen, die eerder zijn vermeld, kun je de temperatuur tot op de graad nauwkeurig instellen (0–221°C). Zo kun je je op specifieke terpenen en cannabinoïden richten, elk met een verschillend kookpunt. Je kunt ook schakelen tussen Celsius en Fahrenheit. Dit doe je door de drie knoppen tegelijkertijd in te drukken.

De 'boost'-modus voorkomt oneindig klikken en zorgt ervoor dat de vaporizer razendsnel de maximale temperatuur bereikt. Om deze modus te activeren, houd je simpelweg de aan/uit-knop ingedrukt (het led display toont opwaarts bewegende pijltjes).

 • De kwaliteit van de damp

Het damppad van de IQC produceert zuivere, krachtige en koele damp, vrij van vervelende chemicaliën. Elke trek veroorzaakt dan ook minimale irritatie in je keel en longen. En als je kiest voor lagere temperaturen, kun je volledig van het terpenenprofiel van je strain genieten. Zo proef je echt de fytochemicaliën die in je wiet zitten.

 • IQC app

De technologische zielen onder ons kunnen de IQC app voor Android- en iOS-apparaten downloaden. Met deze handige software heb je toegang tot:

 • Precisie-temperatuurregeling
 • Instelbare smartpaden
 • Vaporizer info
 • Realtimegrafieken
 • Stealth-modus
 • Trilmodus
Wat is de productkwaliteit van de DaVinci IQC vaporizer?
 • DaVinci IQC versus IQ2 vaporizer

Maar hoe verhoudt de DaVinci IQC zich dan tot het IQ2-model? Dit zijn de belangrijkste verschillen:

 • Behuizing: bij de IQ2 is gekozen voor geborsteld aluminium. De IQC heeft echter een gezandstraalde aluminium behuizing die er volgens velen cooler uitziet en prettiger aanvoelt.
 • Deksel: de IQ2 heeft een aluminium deksel. De IQC is echter uitgerust met een hittebestendig deksel van antimicrobieel polymeer.
 • Mondstuk: het siliconen mondstuk voelt zachter en prettiger aan dan het zirkonia mondstuk van de IQ2.
 • Luchtstroom-knop: de IQC laat deze knop achterwege en is daarmee gebruiksvriendelijker en eleganter.
 • Opladen: het volledig opladen van de IQ2 duurt zes uur via USB. De IQC laad je via USB-C echter in twee uur op.
 • Scharnieren en magneet: de IQC heeft verbeterde en soepelere scharnieren. De bovenste vergrendeling is bovendien van een grotere en sterkere magneet voorzien.
 • Dosistracking: de IQC app is niet uitgerust met dosistracking, wat de IQ2 wel biedt. Dit is een handige functie waarmee je je inname van cannabinoïden kunt monitoren.

Moet je de DaVinci IQC vaporizer kopen?

De DaVinci IQC vaporizer is aantrekkelijk voor veel verschillende fans van wiet. Hij biedt daarbij de ideale vervanging voor het roken van joints of pijpjes als je onderweg bent. De damp smaakt bovendien veel beter dan rook en je geniet van zijdezachte trekken.

Maar de IQC presteert ook beter dan veel andere handheld vaporizers! Denk maar aan het gestroomlijnde led display, de nauwkeurige temperatuuropties, het damppad van zirkonia/glas, de grote oven en de compatibele app: ongelooflijke kenmerken voor een vaporizer die in je zak past. Als je er dus van houdt om onderweg te vapen, is dit apparaat zeker de moeite waard. De IQC combineert draagbaarheid met technologie, waarmee dit het perfecte apparaat voor zowel thuis als onderweg is.

Voordelen Nadelen
Portable Geen dosistracking
Precisieverwarming Geen controle over de luchtstroom
Stealth-modus Oven is mogelijk te groot voor sommige gebruikers
Grote oven van 0,5g -
Geschikt voor zowel droge kruiden als concentraten -
Handige app -
Verbeterde behuizing en design -

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.