By Miguel Ordoñez

De eerste twee delen van Royal Queen Seeds' basisgids voor het buitenkweken hebben geholpen bij het vinden van de juiste soort en kweeklocatie, hebben uitgelegd waarom het nuttig kan zijn de zaailingen binnen op te starten en hebben ook biologische bodems besproken en het bewateren van cannabis planten. Als je interesse hebt deze blogs eerst te lezen, voel je dan vrij om terug te springen:

De basis van het buitenkweken (Deel 3)
De basis van het buitenkweken (Deel 3)
De basis van het buitenkweken (Deel 3)

Het buitenkweken van cannabis is een vredige activiteit, waarbij geen schade wordt aangebracht aan het milieu, mensen of dieren, maar beperkende wetgeving heeft er in vele landen voor gezorgd dat mensen creatief moeten zijn als het gaat om camouflagemethoden. Het is een beetje jammer dat velen van ons worden gedwongen aspecten van guerrillakweek toe te voegen aan onze vreedzame hobby, maar tegelijkertijd voegt het ook een opwindend element toe. Misschien zal op een dag dit spelletje van verstoppertje tot een halt komen en zal iedereen het recht hebben een paar planten te kweken voor persoonlijk gebruik. We wachten geduldig op deze dag en proberen ondertussen niet gepakt te worden.

6. CAMOUFLAGEMETHODEN

Als je van plan bent een paar planten te kweken op je balkon of in je tuin, kan het nog steeds nuttig zijn je planten te verbergen tussen andere planten en na te denken over manieren om de geur te verdoezelen. Guerrillakwekers zullen zeker weten na moeten denken over manieren om hun planten en hun locatie geheim te houden. Het hangt altijd af van de wetten in jouw land, hoeveel risico je wenst te nemen en de situatie op je kweeklocatie als het gaat om de juiste methoden om je kweek te camoufleren.

A. Balkons, Terrassen en Tuinen

 • Kweek struikachtige planten om het uitzicht van de buren te blokkeren (bijvoorbeeld bamboe)
 • Je kan ook cannabis kweken tussen planten die er ongeveer hetzelfde uitzien (bijvoorbeeld Japanse esdoorn)
 • Kies voor een variatie verschillende planten rondom je schatjes (verwar & overweldig!)
 • Denk aan sterk ruikende planten om de geur te maskeren (bijvoorbeeld lavendel, lelies, hibiscus, kamperfoelie)
 • Er zijn niet-transparante materialen verkrijgbaar voor kassen (bijvoorbeeld Plexiglas)
De basis van het buitenkweken (Deel 3)

B. Veiligheidsmaatregelen en camouflage voor guerrillakweek

 • Test je locatie door muntstukken of goedkope outdoor uitrusting achter te laten (als iemand het meeneemt, zoek je een andere plek)
 • Maak geen paden en benader je locatie uit verschillende richtingen (elke keer weer!)
 • Bevestig duct tape onder je schoenen en vermijd absoluut voetafdrukken
 • Plant niet in een rechte lijn om een accuraat veld te maken (zorg dat het er natuurlijk uitziet)
 • Zoek naar grotere struiken en andere vegetatie waarin je planten niet op zullen vallen (plant aan de zuidkant voor maximaal zonlicht)
 • Zorg voor een excuus om tijd door te brengen in de natuur en kleed je voor de gelegenheid (hondenriem, vishengel, fototoestel, Have your story straight why you spent time in nature, and dress accordingly (dog leash, fishing rod, photography, MTB parcours rijden, hardlopen, etc)
 • Algemene aanpak: Ga eerst op verkenning en observeer en bezoek dan de daadwerkelijke locatie (neem de tijd en raak bekend met het gebied)
De basis van het buitenkweken (Deel 3)

7. BESCHERMING TEGEN WILDE DIEREN

Het is veel waarschijnlijker dat je cannabis planten worden verwoest door wilde dieren dan dat iemand je project ontdekt. Het beschermen van planten tegen dieren, die ook interesse hebben in je toppen, is van cruciaal belang, maar veel kwekers zullen een bepaald percentage incalculeren dat verloren gaat door slakken, insecten, herten en konijnen, om er maar een paar te noemen. Als je van plan bent in je eigen tuin te kweken, is het logisch om veel biodiversiteit toe te voegen, zodat de natuur de kans krijgt zelf met ongedierte af te rekenen.

A. Slakken en Insecten

 • Gebruik biologische slakkenkorrels en leg koper rondom je planten (conventionele slakkenkorrels bevatten metaldehyde en kunnen schade toebrengen aan andere dieren)
 • Neem-olie kan worden gebruikt als een vorm van algemene preventie tegen ongedierte
 • Als je last hebt van een ongedierte plaag, probeer dan de oorzaak van het probleem te bereiken en identificeer je vijand. Koop dan biologische producten om van ze af te komen (roofzuchtige insecten zijn de beste manier)

B. Herten en Konijnen

 • Bescherm je planten met groen kippengaas (de metalen zijn te reflecterend)
 • Gebruik fijn, transparant visdraad met een dikte van ongeveer 0,2mm om een omheining te maken tegen herten (zodra ze het draad raken, worden ze meestal verward, waarna ze vertrekken; er wordt geen letsel veroorzaakt)
 • Denk na over het aanschaffen van een speciale fotocamera voor jagers (je weet dan exact wat er gebeurt)
 • Verdeel honden- of mensenhaar over de locatie (bijvoorkeur niet je eigen)
 • Markeer je gebied steeds als je je locatie bezoekt! Afhankelijk van je blaasinhoud, kan het zinvol zijn een natuurlijke afweerspray voor herten aan te schaffen.
De basis van het buitenkweken (Deel 3)

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.