🤯 Auto Madness: Up to 50% off seeds and supplies  SAVE NOW 🔥

 🤯 Autoflower Madness: pak tot
wel 50% korting
 ⏤ BESPAAR NU 🔥

By Adam Parsons

Een lange tijd werd cannabis geassocieerd met lage productiviteit en luiheid. Sinds de jaren '30 heeft de maatschappij een zeer specifiek stigma ontwikkeld omtrent stoners. De werkloze bankhanger is altijd een perfect voorbeeld geweest als onderwijzers het over cannabis hadden.

Bij het consumeren van cannabis denkt iedereen aan wat hij bij andere consumenten ziet. En wat ze anderen zien doen, wordt vertoond in films en series. Zeer weinig productieve en intelligente stoners treden naar buiten met hun gewoontes en cannabis routines. Als de media cannabis gebruikers zouden portretteren als efficiënt en gemotiveerd, zouden we misschien meer werkende gebruikers zien. Met dit stigma, heeft elke gebruiker het gevoel dat hij of zij zich lui moet voelen. Dat kan zo sterk zijn dat ze zich ook echt lui gaan voelen; al is het een placebo-effect. Het vermarkten van een drug voor luie mensen trekt ze natuurlijk ook aan. Het stigma geeft mensen een reden dat het oké is dat ze onproductief zijn als ze high zijn. Dat is echter misleidend en oneerlijk voor degenen die daar niet mee geassocieerd willen worden.

Zoals voor de meeste marihuana kwesties geldt, is er hierop geen specifiek antwoord. Er zijn onderzoeken die beide kanten van de discussie verdedigen. Waar we het over gaan hebben, is wat we tot nu toe weten en we proberen te kijken wat we kunnen verwachten in de toekomst.

NIET ALLE WIET IS HETZELFDE

Er zitten tientallen cannabinoïden in cannabis, voor zover we tot nu toe weten. Wat je meemaakt tijdens je high wordt door hen bepaald. De high is onderhevig aan de verschillende hoeveelheden cannabinoïden die aanwezig zijn in de soort die je gebruikt en hoe ze op elkaar reageren. Er zijn zeker soorten die je motivatie op een negatieve manier beïnvloeden. Maar natuurlijk zijn er ook varianten die precies het tegenovergestelde doen.

Voor productiviteit en motivatie, raden we een sativa aan. Deze soorten lijken zich te richten op het opvrolijken van de geest. Het zijn de varianten die een duidelijke en gefocuste high geven en ideaal zijn voor de keren dat je afleidingen weg wilt nemen en jezelf wilt motiveren.

Aan de andere kant, hebben indica soorten vaak het tegenovergestelde effect. De verhouding tussen cannabinoïden en terpenen die ze hebben, zorgt voor loomheid en werkt spierontspannend. Hierdoor kan de geest zich helemaal gelukkig voelen.

Een andere optie is een CBD-rijke soort, die vaak een mengeling is van zowel sativa's als indica's. CBD reguleert de psychoactieve effecten van THC, waardoor deze wat minder heftig worden. Ook geeft het de mogelijkheid om het lichaam te ontspannen en werkt het tegen angst. Dit is handig als je productief wilt zijn, maar je nog steeds gespannen voelt en wat helderder wilt zijn voor de taken die je moet doen.

WAT WE WETEN UIT ONDERZOEK

In september 2016 werd er een **onderzoek uitgevoerd aan de University College London. Het beweert het eerste te zijn dat betrouwbaar de effecten van cannabis op de motivatie van mensen aantoont. Geleid door Dr. Will Lawn, vroeg dit researchteam aan participanten om een taak te volbrengen. Deze was ontworpen om hun motivatie te meten voor het verdienen van geld.

**onderzoek - https://www.eurekalert.org/pub_releases/2016-09/ucl-crs083116.php ;

We hadden meteen onze twijfels bij dit onderzoek. Hoe kun je motivatie meten door middel van geld? Onderzoek in het bedrijfsleven heeft aangetoond dat voor veel mensen geld niet de voornaamste motivatie is als het gaat om werktevredenheid. Uit de studie bleek dat mensen die onder invloed waren van cannabis eerder makkelijkere taken op zich namen voor minder geld dan de moeilijkere waarvoor ze meer geld kregen.

Tijdens hetzelfde onderzoek werd een tweede experiment uitgevoerd om een andere variabele te analyseren. Hierbij werd gekeken in hoeverre de motivatie van cannabisgebruikers, die in dit onderzoek omschreven werden als "verslaafd", veranderde wanneer ze niet onder invloed waren. De uitkomst was dat de motivatie niveaus van de nuchtere gebruikers en de controlegroep precies hetzelfde waren.

Dit zou kunnen betekenen dat het gebrek aan motivatie mensen naar cannabis brengt en niet dat cannabis een gebrek aan motivatie veroorzaakt. Bovendien zegt het onderzoek niets over de gebruikte soort cannabis of de hoeveelheid verbindingen die erin zat.

KUNNEN WE ZEGGEN DAT CANNABIS MOTIVATIE-VERHOGEND WERKT?

Er is nog steeds een hoop onderzoek te doen en uit te vinden over cannabis. Zouden de uitkomsten van de bovengenoemde onderzoeken anders zijn geweest als de participanten artiesten of atleten waren? Zouden de resultaten anders zijn geweest als de activiteiten sociale interacties of brainstorming hadden omvat? Een test kan nooit elke variabele meenemen. Ook kunnen tests niet alle mensen ter wereld omvatten. Cannabis is zeker niet de beste optie voor iedereen, maar het kan sommige individuen zeker helpen.

Alex Walker, een professionele gamer, zei in een interview met Gameplayer: “Ik heb een aantal spelers super high binnen zien komen bij nationale wedstrijden, alleen omdat ze dan beter zouden kunnen spelen.”

Dit is tegenwoordig verboden door de Electronic Sports League. Atleten morgen nu alleen roken na hun wedstrijden. Dat betekent dat juridische zaken in dit geval niet de kwestie zijn. De enige reden dat wiet verboden is tijdens deze evenementen is omdat cannabis gezien wordt als een prestatiebevorderende drug in zulke scenario's. Als cannabis toegestaan zou zijn, zou elke atleet gemotiveerd raken om te gebruiken, zelfs degenen die dat van tevoren niet deden. Dat zou niet gezond zijn voor de spelers en dus was het besluit van de organisatie meer dan redelijk.

Dit fenomeen zien we ook steeds meer bij professionele extreme sport atleten. Zij gebruiken vaker cannabis om zich te kunnen focussen als ze moeten presteren.

MAAK JE EIGEN KEUZE

Cannabis is een plant die op verschillende manieren invloed heeft op gebruikers. Alleen jij weet hoe je je voelt en gedraagt als je onder invloed bent van bepaalde soorten.

Er is nog steeds een hoop dat ontdekt moet worden over cannabis en haar effecten op het menselijk lichaam en de geest. Het kan geschikt zijn voor mensen met bepaalde beroepen, maar het kan zijn dat het niet jouw ding is. Het blijft aan jou om achter het antwoord te komen. Wat we met zekerheid kunnen zeggen, is dat de marihuana industrie op dit moment goed groeit dankzij stoners. Gemotiveerd of niet, deze mensen hebben hard gewerkt voor waar ze in geloofden. Er zijn genoeg goed functionerende stoners die het gebruiken in hun dagelijkse routine. Het antwoord ligt er meer in of je cannabis laat bepalen wie je bent, of dat je het verantwoord gebruikt en het deel uit laat maken van een gebalanceerd leven.

External Resources:
  1. Cannabis reduces short-term motivation to work for money | EurekAlert! Science News https://www.eurekalert.org
Disclaimer:
Deze content is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. De verstrekte informatie is afkomstig uit onderzoek dat is verzameld vanuit externe bronnen.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.