By Luke Sumpter

Bijna iedereen houdt wel van sushi. Dit heerlijke Japanse gerecht — zowel verkrijgbaar in vis als veganistische opties — vult de buik en bevredigt de ziel. Wellicht vraag je je af: bestaat er iets beters dan verse sushi? Nou, wat dacht je van een vleugje cannabinoïden?

Cannabis is vrijwel overal aan toe te voegen. Infuseer bijvoorbeeld je ochtendkoffie met een dosis THC of bak CBD-rijke brownies voor een helder effect. Maar waarom zou je geen moleculaire draai geven aan je sushi-snacks? Het onderstaande recept vertelt je hoe je heerlijke cannabis-geïnfuseerde sushi maakt.

CANNABIS-OLIJFOLIE: DE BASIS VAN HET RECEPT

Voordat we aan het hoofdgerecht beginnen, maken we een batch cannabis-olijfolie. Waarom? Dit dient als het cannabinoïde-rijke extract voor ons visgerecht. Cannabinoïden zijn in vet oplosbaar; door eerst een olie-extract te maken, krijgt de sushi optimale kracht. Ontdek hier hoe je cannabis-geïnfuseerde olijfolie maakt, voordat je verdergaat met het recept hieronder.

Nu je de olie hebt gemaakt, is het tijd om sushi te bereiden. Beschouw dit recept als richtlijn; voel je vrij om je creativiteit te gebruiken en voeg bijvoorbeeld extra groenten en kruiden toe.

KRACHTIGE MAYONAISE MAKEN

In haar “natuurlijke” vorm is cannabis-olijfolie niet ideaal voor de meeste sushirecepten. In plaats daarvan transformeren we het tot een psychoactieve mayonaise, die je gemakkelijk aan je sushi toevoegt.

INGREDIËNTEN

 • 1 eierdooier (tofu als veganistische optie)
 • 1 eetlepel vers citroensap
 • 1 eetlepel Dijonmosterd
 • 210g cannabis-geïnfuseerde olijfolie
 • Zout (naar smaak)

INSTRUCTIES

1. Doe de eierdooier, het water, citroensap en de mosterd in een glazen pot.

2. Giet de cannabis-geïnfuseerde olijfolie erop.

3. Gebruik een staafmixer om het geheel goed te mengen tot een stevige consistentie.

4. Proef en voeg naar smaak zout toe.

Cannabis geïnfuseerde sushi

SUSHI-ROLLETJES MAKEN

Nu is het tijd voor het echte werk. Verzamel alle onderstaande ingrediënten en maak je klaar voor het rollen!

INGREDIËNTEN

 • 300g sushirijst
 • 100ml rijstazijn
 • Hele komkommer
 • Gerookte zalm (tofu of tempé als veganistische optie)
 • Rode paprika
 • Avocado in blokjes
 • Lente-ui
 • Norivellen

INSTRUCTIES

1. Leg een norivel op je sushimat met de glimmende kant naar beneden. Dip je vingers in de rijstazijn en druk de rijst aan in een laag van ongeveer 1cm dik. Laat de buitenrand van het norivel onbedekt (je gebruikt dit om het rolletje later af te dichten).

2. Smeer met een mes een laag van de nu psychoactieve mayonaise over het midden van de rijst.

3. Snijd de komkommer en paprika in fijne, lange reepjes. Snijd de lente-ui in dunne plakjes en de avocado in blokjes. Bedek de mayonaise met de groente.

4. Snijd de gerookte zalm (of tofu/tempé) en plaats deze in de strook met groente.

5. Tijd om te rollen! Til de rand van de mat over de rijst en rol. Zorg dat het rolletje goed stevig is, door lichte druk uit te oefenen.

6. Stop met rollen voordat je het lege deel van het norivel bereikt. Voeg een beetje water toe zodat het beter blijft plakken en maak het rolletje af.

7. Wikkel de rol in huishoudfolie om deze bijeen te houden. Gebruik een scherp mes om het rolletje in stukjes te snijden en verwijder vervolgens het folie.

Voilà, je sushi is klaar. Genieten maar! Voor vlugge tips om foutjes te voorkomen bij het bereiden van edibles, lees je dit artikel!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.