Inbegrepen GRATIS producten
Hoe maak je shortbread koekjes met wiet?
Voor dit makkelijke recept voor shortbread koekjes met wiet kun je je cannaboter bijzonder goed benutten. Heb je dit niet klaar liggen in de koelkast? Geen zorgen! Daar hebben we namelijk ook een recept voor. En geef gerust je eigen draai aan deze huisgemaakte edibles.
Engelse zandkoekjes (of shortbread koekjes) met wiet zijn een heerlijke manier om van cannabis te genieten. Hieronder vind je een simpel recept voor cannabis shortbread met cannabisboter!
Inhoud:
Wat zijn de voordelen van het eten van shortbread koekjes met wiet?
Huisgemaakte edibles? Overheerlijke koekjes met een psychoactieve draai? Wat wil je nog meer? Hieronder een aantal voordelen van het maken van shortbread koekjes met wiet:
- Erg makkelijk recept
- Makkelijk te maken met cannaboter
- Heerlijk bij de thee, koffie of warme choco
- Perfect voor de feestdagen (of elke andere dag)
Recept voor shortbread koekjes met wiet
Dit is een makkelijk recept voor shortbread koekjes met wiet. Heb je nog geen cannaboter? Geen probleem! Gebruik gewoon ons simpele recept om het te maken voordat je aan het bakken gaat.
Ingrediënten
- 195 gram patentbloem
- 65 gram kristalsuiker
- 120 gram vooraf gemaakte cannabisboter, gesmolten
- ¼ theelepel zout
- 1 theelepel vanille-extract
Benodigdheden
- Mengkom
- Elektrische mixer of houten lepel
- Maatbekers en -lepels
- Bakplaat
- Bakpapier
- Koekjessteker of mes
- Oven
Instructies
- Warm de oven voor op 180°C en leg bakpapier op de bakplaat.
- Mix in de mengkom de cannaboter en kristalsuiker tot het geheel lekker licht en luchtig is.
- Voeg de bloem, het zout en vanille-extract toe aan de mengkom en blijf alles door elkaar mengen tot er deeg gevormd is.
- Zodra het deeg goed gemengd is, verplaats je het naar de bakplaat.
- Rol het deeg uit tot het 1cm dik is en snijd het in vormpjes, of verspreid het gelijkmatig over het bakpapier. Gebruik een vork om het deeg met een decoratief patroon te versieren.
- Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak het ongeveer 20-25 minuten of tot de randen goudbruin zijn.
- Haal het uit de oven en laat het helemaal afkoelen.
- Zodra het is afgekoeld, kun je er zandkoekjes uit snijden in de gewenste vorm. Sla deze stap over als je de koekjes al hebt gesneden voor het bakken.
- Serveer de koekjes en bewaar eventuele overgebleven koekjes in een afgesloten bakje in de koelkast of vriezer.
Let op: de kracht van de shortbread koekjes is afhankelijk van de sterkte van de cannaboter die is gebruikt. Het is belangrijk te beginnen met een kleine portie en ten minste een uur te wachten voordat je meer consumeert.
Top tips voor het maken van shortbread koekjes met wiet
Wil je wat nieuws proberen? Hier zijn onze top tips voor het bakken en aanpassen van je shortbread koekjes.
Wees niet bang om je handen vies te maken
Het deeg van zandkoek is vrij compact. Als je het lastig vindt de droge ingrediënten te mengen met de boter, wees dan niet bang om je handen vies te maken. Zet je vingers erin en meng zo de bloem met de boter. Bewerk het deeg echter niet meer dan nodig.
Houd het koel!
Soms kan het bewerken van het deeg ertoe leiden dat de boter wat te zacht wordt. Om te zorgen dat de koekjes hun vorm behouden, kun je het deeg wat steviger laten worden door het twintig minuten in de koelkast te leggen.
Gebruik verschillende wietinfusies
Dit recept vraagt om cannaboter, maar je kunt je zandkoekjes ook op andere manieren met wiet infuseren. Hieronder een aantal ideeën:
- Kokosolie: vervang de cannaboter door cannabis-geïnfuseerde kokosolie op kamertemperatuur voor een tropische draai.
- Concentraten: meng een cannabisconcentraat met reguliere boter in plaats van het gebruik van cannaboter.
- Cannabis-suiker: vervang de cannaboter door normale boter en de suiker door geïnfuseerde cannabis-suiker.
Wees creatief met de presentatie
Zie het als een klein kunstproject. Snijd creatieve ontwerpen in je zandkoek, gebruik voedingskleurstoffen of snijd het plak in leuke vormen met een koekjessteker of mes voordat je het bakt. Je kunt de koekjes ook in de vorm van een cannabisblad snijden, zodat niemand ze per ongeluk opeet!
Geef het recept meer kleur met nieuwe smaken
Voeg andere ingrediënten toe om je zandkoekjes te personaliseren. Bedenk welke smaken goed passen bij het terpenenprofiel van de strain die je hebt gebruikt voor het maken van je cannaboter. Mogelijke toevoegingen zijn:
- Citroenschil: gaat goed samen met citrusachtige strains, zoals Quick One enPower Flower
- Gedroogde lavendelbloemen: gaan goed samen met bloemachtige strains, zoals Royal Moby
- Gember, kaneel en/of kruidnagel: gaan goed samen met kruidige, aardse strains, zoals White Widow
- Chocoladechips: altijd goed
- Rozenwater en pistachenoten: geven een Perzische draai aan je koekjes
- Earl Grey-theeblaadjes: voor een vleugje klasse
- Matchapoeder: een bruisende toevoeging; rijk aan antioxidanten
Gebruik de strain Shortbread voor complete synergie
Aangezien de Engelse naam voor zandkoekjes 'shortbread biscuits' is; waarom zou je je koekjes niet eens met een gelijknamige strain maken? Shortbread is een hybride die uit een kruising tussen Animal Mints en Kush Mints voortkomt. Deze soort heeft smaken van viooltjes, kastanje en lavendel. Perfect voor je cannaboter of andere infusies voor het bakken. Combineer dit met wat lavendelbloemen, rozenwater of Earl Grey-thee in je koekjesrecept en je hebt een complete shortbread-ervaring!
Een andere goede optie is de strain Royal Cookies. Haar zoete geuren zijn een mooie toevoeging aan elk baksel.
Bak vandaag nog je eigen shortbread koekjes met wiet
Koekjes zijn niet voor niks zo populair in de wereld van huisgemaakte edibles. Ze zijn namelijk makkelijk te maken en natuurlijk verrukkelijk. Voor zandkoek wordt veel boter gebruikt, waardoor het perfect is om je cannaboter te benutten. Bovendien heb je maar een paar simpele ingrediënten nodig en zijn de koekjes een goed alternatief voor brownies. Dus, waar wacht je nog op? Pak die cannaboter, bloem en suiker erbij, warm je oven voor en maak vandaag nog shortbread koekjes met wiet.