By Max Sargent

Wanneer je regelmatig wiet rookt, is de kans groot dat de magie op een gegeven moment verdwijnt. Op zo'n moment verlang je terug naar die eerste dagen, toen het nog wel een flinke impact had. Waarschijnlijk wordt high worden nooit meer zoals toen, maar je kunt wel een nieuwe relatie met wiet opbouwen die net zo aangenaam is!

Hieronder vind je acht verschillende manieren om je beleving te verbeteren. Gelukkig heb je voldoende opties, zoals het kiezen van een andere soort of het inlassen van een pauze. Lees dus snel verder!


1. Kies je wiet met zorg

Maar hoe word je meer stoned? We zijn blij dat je het vraagt! Een van de makkelijkste manieren om dit voor elkaar te krijgen, is door de juiste soort te kiezen. Als je zelf wietplanten kweekt, selecteer dan soorten die toppen met veel THC (of THCA) produceren. Maar dan ben je er nog niet, want je hebt natuurlijk geen garantie dat je plant de maximale sterkte bereikt. Daarvoor moet je de optimale omstandigheden creëren. In theorie kan een soort met minder THC juist sterker uitpakken dan een soort met meer THC, als eerstgenoemde in een betere omgeving gekweekt is.

Choose strains wisely

Maar bij de sterkte van wiet speelt niet alleen THC een rol. Terpenen hebben ook verschillende effecten op de high. Wil je bijvoorbeeld een energieker effect, dan kun je soorten overwegen met veel stimulerende terpenen, zoals limoneen. Geef je echter de voorkeur aan een rustgevende high, kies dan voor strains met veel myrceen of andere bedwelmende terpenen.

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste soort? Gebruik dan onze Seedfinder! Dit handige hulpmiddel kan je een urenlange zoektocht besparen. En om voor de maximale hoeveelheid THC en terpenen bij je planten te zorgen, vind je in onze kweekgidsen veel waardevolle informatie!

2. Bewaar je wiet op de juiste manier

Zelfs wiet van de hoogste kwaliteit zal minder sterk worden als je het niet goed bewaart. Zeker als je zelf je wietplanten hebt gekweekt, is het belangrijk de toppen goed te drogen en te curen om ze daarna zorgvuldig te bewaren. Zo kun je de meeste THC en terpenen behouden.

Luchtdichte glazen potten of stalen opbergcontainers zijn hiervoor het beste. Zo'n luchtdichte verpakking is geen luxe, maar een noodzaak! Een voortdurende aanvoer van lucht kan je wiet namelijk uitdrogen of juist te vochtig maken (waardoor het gaat schimmelen). Om de optimale balans te behouden, kun je vochtregelaars (met een luchtvochtigheid van 58-62%) gebruiken. Heb je die niet in huis, open je potten dan regelmatig, zodat vocht kan ontsnappen en er frisse lucht in kan.

Je moet je toppen ook op een donkere plek bewaren; licht zal THC vrij snel afbreken, wat het effect niet ten goede komt. Zorg daarnaast dat je ze bij een koelere temperatuur bewaart, omdat ook hitte THC afbreekt. Als je je wiet op kamertemperatuur bewaart, zul je waarschijnlijk weinig problemen ondervinden.

Extra tip: Wil je de smaak van je wiet versterken? Stop dan eens wat vruchtenschillen in je voorraadpot (sinaasappel en citroen zijn het beste). De terpenen in de schil voegen smaak toe aan je wiet!

3. Verander Je Rookgewoonten

Het kan zomaar zijn dat je wel goede cannabis hebt, die je ook correct bewaart. Waarom heb je dan toch het gevoel dat de sterkte afneemt? Het oude spreekwoord gaat hier op: overal waar "te" voor staat, is slecht. Als je teveel cannabis rookt, kan dit de ervaring bederven. Je lichaam raakt gewend aan meer cannabinoïden en dus bouw je een tolerantie op voor cannabis.

Bedenk hoe je jouw cannabisgebruik kan veranderen. Is direct in de morgen roken een gewoonte? Probeer dit eens uit te stellen tot de avond, of tenminste tot 4:20 in de middag. Als je juist vooral in de avond rookt, begin je vroeger. Gebruik niet na elke maaltijd. Hou in de gaten op welke momenten je rookt. Als je je schema verandert, kun je je brein wellicht verrassen.

4. Probeer een andere gebruiksmethode

Je kunt ook kiezen voor een andere methode om high te worden. Veel mensen houden van roken, maar ervaren andere sensaties met een andere aanpak. De high van vapen of een bong kan plots fijner aanvoelen, of je vindt het juist minder prettig. Dit hangt allemaal af van je persoonlijke voorkeur.

Gun je longen eens een pauze door met edibles te experimenteren. Over het algemeen beschouwt men edibles en concentraten als de meest krachtige cannabisproducten. Begin dus voorzichtig!

Je kunt ook een intensere stone ervaren door het roken eens over te slaan. Maar hoe word je stoned zonder te blowen? Nou, kies eens voor concentraten of edibles. Concentraten kunnen wel 80% THC bevatten, en bij edibles is het ook nog eens zo dat het effect langer aanhoudt dan bij geïnhaleerde THC. De effecten van beide opties zijn dus aanzienlijk sterker, maar als je daarna weer gaat blowen, is het wel zo dat je opnieuw minder krachtige effecten zult ervaren. Houd hier dus rekening mee.

Lijkt het je wel wat om edibles of extracten te gebruiken? Begin dan altijd met een lage dosis totdat je weet hoe je erop reageert.

Change your methods

5. Eet De Juiste Voeding

Er bestaan een aantal verrukkelijke voedingsmiddelen die de impact van cannabis versterken. Een simpel kopje zwarte of groene thee bevat catechine. Dat is een antioxidant die zich aan de CB1 receptoren in onze hersenen bindt. Dit zorgt ervoor dat de kalmerende effecten van de cannabinoïden efficiënter werken.

Pure chocolade heeft een soortgelijk effect, mits deze minimaal 72% cacao bevat. Chocolade werkt niet alleen als antioxidant, maar vertraagt ook de afbraak van anandamide. Deze neurotransmitter is vernoemd uit het Sanskriet. Het betekent "gelukzaligheid" en verlengt je high.

Voedingsmiddelen die veel omega-3 vetzuren bevatten, zijn ook efficiënt in het synthetiseren van endocannabinoïden en cannabinoïde receptoren. Let ook op producten die terpenen bevatten. Myrceen stimuleert bijvoorbeeld THC en pineen verbetert je high. Je vindt pineen in salie, tijm en andere kruiden. Myrceen vind je in mango's, broccoli en noten. Als niets werkt, pak dan een multivitamine. Deze is goed voor je, verbetert de cellulaire absorptie en de bloedsomloop. Dit draagt bij aan het transport van THC.

6. Lichaamsbeweging

Leg je algehele levensstijl eens onder de loep. Pas je eetgewoonten aan om de kwaliteit van je high te verbeteren. Veel THC wordt opgeslagen en geabsorbeerd in lichaamsvet. Soms wordt dit langzaam afgegeven, wat je high negatief beïnvloedt. Het is dus verstandig de hoeveelheid lichaamsvet te verminderen via gezonde eetgewoonten en voldoende beweging.

Soms is het nodig dat je moet overschakelen van roomijs naar de eerder vermelde pure chocolade. Ook lichaamsbeweging is belangrijk. Sporten is niet alleen goed voor je gezondheid. Uit onderzoek blijkt dat het je hersenen op dezelfde manier beïnvloedt als cannabis. Het verbetert niet alleen de stemming, maar zorgt ook dat de in lichaamsvet opgeslagen THC wordt vrijgegeven. Onderzoek, in 2013 uitgevoerd door Drug and Alcohol Dependence, toont aan dat een cardio-workout de THC bloedspiegel met 15% verhoogt.

Exercise

7. Neem Een Tolerantie-vakantie

Heb je alles geprobeerd en wil die high maar niet komen? We voelen met je mee. Je hebt alle omstandigheden geoptimaliseerd om je high te stimuleren en het is vervelend als dit niet lukt. Dit is het moment waarop je jezelf moet afvragen waarom je high wilt worden. Cannabis verbetert levens op verschillende manieren, maar onderliggende emotionele problemen los je er niet mee op. Wees eens eerlijk tegen jezelf over je consumptie. Als je te vaak te te ver bent gegaan, is die overmatige blootstelling misschien de reden voor het matige effect.

Het is helemaal oké een tijdje geen marihuana te gebruiken. Ontdek of je een maand, of langer, zonder cannabis kunt. Hoe langer je het gebruik vermijdt, hoe sterker de volgende high inslaat. Volgens schattingen duurt het ongeveer een maand voordat de cannabinoïden volledig uit je systeem verdwijnen. Als een tolerantie-vakantie je niet aanspreekt, zoek dan steun om je te helpen. Ontdek hoe je leven eruitziet zonder op te steken. Als uiteindelijk blijkt dat het toch een verantwoordelijke plaats inneemt, begin dan weer en geniet van een sterkere high dan voorheen.

8. Natuurlijke manieren om je stone te versterken

Je kunt je high ook verbeteren met bepaalde activiteiten. Soms zit het probleem niet in het feit dat je niet stoned genoeg bent, maar dat je de juiste prikkels mist. Ga dus niet direct meer blowen, maar probeer een van de onderstaande activiteiten. Misschien merk je dan snel dat je niets extra's nodig hebt!

  • Tuinieren of de natuur opzoeken: Je weet vast wel dat tijd doorbrengen in de natuur een goed gevoel geeft. Maak hier ook gebruik van als je je ervaring met wiet wilt verbeteren. Ga aan de slag in de tuin of maak een boswandeling. De kans is groot dat dit je zintuigen versterkt en dat de wereld er plotseling prachtig uitziet.
  • Ademhalingsoefeningen en yoga: Je kunt hier uit vele vormen kiezen; sommige technieken ontspannen, terwijl andere juist energie geven. Hoe dan ook, kan het geen kwaad om deze oefeningen eens uit te proberen nadat je wiet hebt gebruikt. Het kan je high naar een hoger niveau tillen, waarbij je geest verkwikt wordt en je lichaam ontspant.
  • Luister naar muziek: Hey, er zit een knop op je TV! Probeer in plaats van iets te kijken eens naar wat fijne muziek te luisteren als je stoned bent. Als je op de bank hangt met een film of serie, ben je eigenlijk van de wereld afgesloten, waardoor het effect minder binnen kan komen. Maar het luisteren naar muziek kan juist een bijzonder actieve ervaring zijn. Zeker in combinatie met wiet kun je een indrukwekkende tijd beleven, waarbij zowel de muziek als de high worden versterkt.
Incorporate natural highs

Je high versterken: de mogelijkheden zijn eindeloos!

Word je niet meer zo snel high? Gelukkig kun je daar veel tegen doen! Maar voordat je probeert je high te versterken, is het verstandig eerst een tolerantie-pauze te nemen. Dit is niet alleen gunstig voor je gezondheid, maar kan je ook weer zin geven in het gebruiken van wiet.

Na je pauze kun je met bovenstaande methoden experimenteren om te ontdekken welke voor jou werken. Onthoud ook dat het probleem niet per se in het effect zelf hoeft te liggen, maar ook te maken kan hebben met wat je doet als je high bent. Als je lui op de bank ligt te zappen en verwacht dat een joint je avond op magische wijze verbetert, is het geen wonder dat de effecten tegenvallen. Probeer dus eens iets nieuws; je zult merken dat je er weer met volle teugen van geniet!

Verantwoord cannabisgebruikRoyal Queen Seeds benadrukt het belang van verantwoord cannabisgebruik.

Hoewel velen regelmatig wiet gebruiken zonder problemen te ervaren, kunnen sommigen gevoelig zijn voor het ontwikkelen van ongewenst gedrag. Wij zijn van mening dat de plant je leven moet verrijken en niet belemmeren.

Verantwoord gebruik houdt in dat het is beperkt tot volwassenen, dat je onder invloed niet mag autorijden of zware machines bedienen en er alles aan doet om misbruik te voorkomen.

Stay Cultivated.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.