Met meerdere overwinningen in verschillende cannabis cups heeft Northern Lights bewezen één van de besten te zijn. De plant heeft een goede groeivorm, is niet te lang of te kort, en levert een overdaad aan knopjes. Maar bovenal; zijn knoppen zijn zeer krachtig. Northern Lights begon ooit als lid van de indica-stam maar is nu al jaren vermengd met Sativa. Hierdoor krijgt het iets van de euforische high van deze familietak. Zaadbedrijven als Royal Queen Seeds hebben er door chemische feminisatie-processen voor gezorgd dat de planten voornamelijk vrouwelijk zijn. Dit zorgt voor veel gouden knopjes en weinig of geen mannelijke bloemen.

Northern Lights was eerst lid van de incida-tak. Dit soort marihuana heeft zijn oorsprong in de bergen van Afghanistan. En al vanaf de eerste Chinese kruideniers weet de mensheid dat deze cannabis een slaperige, verdovende high geeft.

Northern Lights is waarschijnlijk voor het eerst gemaakt in Seattle. De zaden werden van daar naar een kweker in Nederland gestuurd. Toen de eerste planten hier eenmaal groeiden, deden ze mee aan een competitie die meteen wonnen werd: de door High Times gesponsorde Cannabis Cup in 1889. In het eerste jaar dat ze meededen notabene. Northern Lights heeft meerdere trofeeën gewonnen en is ook een hoofdbestanddeel van andere prijswinnende varianten.

Met deze reputatie begonnen kwekers te experimenteren, en er werd o.a. gekruist met Sativa-marihuana uit Thailand. Dit resulteerde in stammen die enkele eigenschappen van de Sativa hebben. Deze gemende varianten hebben soms de bekende lange, dunne bladen van de Sativa en geven ook meer mentale stimulatie en opwinding dan men verwacht van een Indica.

Northern Lights is een bijna perfecte plant om vanaf zaden groot te brengen. Bij het indoor-kweken bereiken ze nog geen 1,5 meter hoogte wat ze geschikt maakt voor veel groeiruimtes. Als ze buiten groeien worden ze langer. Dat laatste moet alleen worden geprobeerd als het klimaat warm is en de buren ver weg wonen. Deze variant is een van de snelstgroeiende cannabis-soorten die al geoogst kan worden na 7 weken. Vergelijk dat met de 8 tot 10 weken die de  meeste wietsoorten nodig hebben.

Als de plant buiten groeit bepalen natuurlijke omstandigheden de groeicyclus. De kweker heeft echter meer controle bij binnengroei. Een indoor-kwekerij gebruikt standaardmaterialen zoals metalen halogeenlampen, potgrond, en ventilatoren om de vochtigheid en temperatuur te beheersen. Het lastigste aan het kweken van Northern Lights is het timen van de lichten. Gedurende de eerst maand hebben de planten 18 tot 24 uur licht per dag nodig. Dit stelt de planten in staat om zich tot dikke gezonde struiken te ontwikkelen. Na deze periode wordt de lichtperiode teruggebracht tot 10 a 12 uur.

Dit stimuleert de ontwikkeling van bloemknopjes. Wiet wordt gemaakt van deze knopjes. In de afwezigheid van mannelijke bloemen genereren deze een harslaag met THC en CBD. Zodra de hars een gouden uiterlijk krijgt wordt het tijd om te oogsten. Om een bruikbare drug te produceren worden de knopjes in een donkere ruimte gedurende 24 uur gedroogd. Hierna worden ze in plastic zakken of luchtdichte bakken opgeslagen voor nog eens 6 uur. Daarna kan het eindproduct worden gebruikt voor medicinale doeleinden of genot.

Medische onderzoekers zijn vooral geïnteresseerd in deze marihuana-stam. Omdat hij hoofdzakelijk afstamt van de indica-familie geeft hij een ontspannende en verdovende high. Northern Lights is ook een goede eetlustopwekker. Cannabis, in het algemeen, werd sinds het begin der tijden gebruikt voor medicinale- en voedingsdoeleinden. Onderzoek op prehistorische locaties wijzen dit uit. In de Chinese oudheid was de plant al als medicinaal kruid bekend. De Chinezen waren ook de eersten die het verschil opmerkten tussen de Indica- en Sativa-takken van de cannabis-familie.

Koop Northern Light Gefeminiseerde Cannabis Zaden Online

Zoals andere soorten Indica-cannabis is Northern Lights vooral effectief bij het wegnemen van pijn, waaronder migraine en andere hoofdpijnen. Het is ook een sterke spierverslapper en angstremmer. Dit valt toe te schrijven aan de hoge gehaltes cannabidoil of CBD. In tegenstelling tot THC geeft dit chemische middel een relaxed of stoned effect. Alhoewel het de eetlust kan doen toenemen, hebben onderzoekers ontdekt dat veel soorten wiet dit gevoel kunnen geven. Als pijnstiller is cannabis een van de meest veilige drugs. Onderzoek heeft aangetoond dat 10.000 maal de werkzame dosering genomen moet worden om de dood te veroorzaken. Ter vergelijking; opioïde-medicijnen kunnen al fataal zijn bij driemaal hun effectieve dosering. Er zijn geen door ganga veroorzaakte overdosis-zaken bekend.

Er is echter één aandachtspunt bij het gebruik van medicinale marihuana in de vorm van reefers of joints. De hierin verwerkte tabak heeft dezelfde gevaren als sigaretten. Alternatieven zijn het eten van wiet of het gebruik van een vaporizer. Orale inneming heeft het nadeel dat het lang duurt voordat het effect heeft. Het inhaleren van dampen daarentegen is even effectief als het roken van joints, maar wel zonder het gevaar van kankerverwekkende teer en aromatische hydro-koolstoffen. De effecten verschijnen bij verdampen even snel en de ervaring is even intens.

De medicinale voordelen van Northern Lights en andere marihuana-soorten in overweging genomen, is het niet moeilijk om te begrijpen waarom steeds meer rechtssystemen marihuana als een alternatief medicijn erkennen.

Koop Northern Light Gefeminiseerde Cannabis Zaden Online

Als het gaat over rassen die hun stempel hebben gedrukt op de huidige cannabisplant genetica, kunnen een paar namen genoemd worden, waaronder Northern Lights. Men denkt dat de exacte samenstelling van het erfgoed van Northern Lights afkomstig was uit de westkust van Amerika

BUY NORTHERN LIGHT SEEDS

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.