By RQS Editorial Team

Nadat je je zuurverdiende €10 voor een gram aan Shining Silver Haze hebt uitgegeven in Amsterdam, schiet je iets te binnen. Namelijk: hoeveel wiet zou ik voor mijn kostbare €10 krijgen in andere landen ter wereld? Hier leggen we uit wat je kunt verwachten van de prijzen van cannabis wereldwijd. Je staat versteld van hoe goedkoop wiet kan zijn! Seedo, een Israëlisch bedrijf dat automatische teeltapparatuur ontwikkelt, onderzocht de prijzen van cannabis in diverse steden ter wereld. Deze blog is gebaseerd op hun bevindingen. Die zijn overigens behoorlijk interessant en verrassend.

DE DUURSTE WIET

Ben je een toegewijde wietconsument met een beperkt budget die een paar gram per dag rookt? Dan moet je deze bestemmingen waarschijnlijk vermijden. In Tokyo, Seoul en Hong Kong vind je de duurste prijzen per gram. Tokyo wint de prijs voor de prijzigste wiet ter wereld, met een gemiddelde van €26,44 per gram! Cannabisbezit en consumptie zijn streng verboden in Japan. Het kruid kan je daar gemakkelijk een celstraf opleveren. Dat is behoorlijk ironisch gezien het feit dat hennep duizenden jaren lang als nationale schat werd beschouwd in Japan. Dit was voordat er een cannabis verbod kwam in 1948. In Seoul, Zuid-Korea, misschien wel de meest overwerkte stad in Azië, kost wiet €26,26 per gram. Als de prijzen zouden zakken, zouden onze Koreaanse vrienden wellicht wat meer kunnen ontspannen en genieten. De landen waar wiet het duurst is, zijn: Japan, Zuid-Korea, China, Thailand, Ierland, Estland en Noorwegen.

Cannabis Asia Roken

DE GOEDKOOPSTE WIET

Als je naar Quito, Ecuador, afreist, kun je een gram wiet voor €1,08 aanschaffen. Het is absoluut een geweldige geldbesparende bestemming voor cannabisconnaisseurs. Ecuador biedt adembenemende landschappen, perfect voor ontzagwekkende rooksessies. In Bogota, Colombia, kun je een gram Punto Rojo kopen voor €1,78 per gram. In Paraguay kost wiet rond de €1,80. Uruguayanen klagen echter dat de cannabis uit Paraguay “brick weed” van lage kwaliteit is. In Uruguay kun je legaal wiet kopen voor €3,36 per gram. Dat is zeer redelijk voor Europese standaarden. Aan de andere kant van de wereld, in Mumbai en New Delhi, India, kun je aan wiet komen voor ongeveer €3,60 per gram. Tijdens het Holifeest is er het gebruik in India om Bhang te consumeren. Dit is cannabisdrank, bestaande uit gedecarboxyleerde wiet, gemengd met verschillende kruiden. De cannabiswetgeving verschilt sterk per land, zelfs per stad. Je moet dan ook altijd zorgvuldigheid in acht nemen om je eigen veiligheid te kunnen garanderen.

LEGALITEIT VAN WIET EN DE PRIJS

Het meest interessante onderdeel van de wietprijzen is de scheiding tussen de prijs en de straffen die staan op wietgebruik en bezit. Ja, wiet is zeer illegaal in Japan en Zuid-Korea. Maar in Jakarta, Indonesië, waar het slechts €3,07 per gram kost, kan cannabisbezit ook tot gevangenisstraf leiden. Of in extreme gevallen zelfs tot de doodstraf. Er is sprake van cognitieve bias: steden waar de wiet het duurst is, hebben de strengste cannabiswetten, dus dan moet het wel zo zijn dat cannabiswetgeving de prijs beïnvloedt. Echter, regio's met goedkope wiet kennen ook verbodsbepalingen. Denk aan Pakistan, de Filipijnen, Zuid-Afrika, Panama en Nigeria.

Australische Dispensary Voor Cannabis

HOE ZIT HET MET DE VS?

Vandaag de dag is de VS een bron van Trump memes en progressieve wetten omtrent wiet. Tot dusver hebben negen staten recreatief gebruik van cannabis gelegaliseerd. En 29 staten hebben dit gedaan met de medicinale consumptie ervan. In Washington DC, waar recreatief gebruik legaal is, zit de prijs op €14,64 per gram. Dit komt doordat de teelt en het transport van wiet nog illegaal is. In Denver, Colorado, kun je hoogwaardige, supersterke cannabis bij dispensaria kopen voor slechts €6,31 per gram. Dat is zeer goedkoop gezien de pure potentie van de wiet uit Colorado. In Seattle, Washington, is het zelfs nog goedkoper met €6,14 per gram. Momenteel is er een overschot aan cannabis in Washington en zijn er te weinig dispensaria om het kruid te halen, waardoor de prijzen zakken. In New York kost wiet rond de €8,71. De totale consumptie is daar hoger dan in welke andere Amerikaanse stad dan ook met een geschatte jaarlijkse cannabisconsumptie van 77,44 ton. Dat is meer dan twee keer zoveel als in LA! Als New York recreatieve consumptie legaliseert, doet dat zeker de prijzen dalen. Ook genereert het een forse belastingopbrengst.

CONCLUSIE: WIETPRIJZEN

Dankzij Seedo is de goedkoopste en duurste wiet blootgelegd. Nu beschik je over de middelen om je volgende cannabis-verrijkte reisje te plannen. Laten we hopen dat we binnen afzienbare tijd in staat zijn legaal onze eigen cannabisplanten te kweken waar het ons schikt. En waardoor het nog goedkoper wordt dan in Quito, Ecuador!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.