By Luke Sumpter

Met trots kondigen we aan dat Royal Queen Seeds op Spannabis opnieuw de prijs voor Best Seed Bank heeft gewonnen!

Tijdens dit evenement, dat van 15 tot en met 17 maart plaatsvond in Barcelona, moesten we opboksen tegen ongekend zware concurrentie. Maar we kwamen als overwinnaar uit de bus! Deelname aan 's werelds grootste cannabisbeurs is altijd een plezier en het ontvangen van deze prijs is, zeker sinds onze laatste overwinning in 2019, al helemaal reden tot een feestje!

Na een tweejarige onderbreking door COVID-19 konden we opnieuw van het evenement genieten. Het in de wacht slepen van deze prestigieuze prijs was een enorme eer. We zien het als een erkenning voor al het werk dat we in onze geavanceerde breeding hebben gestoken.

Royal Queen Seeds: drievoudig bekroond op de ICA en EMJAYS

Om 2024 met deze prestigieuze prijs te beginnen, is natuurlijk een geweldige start. Maar we hebben nog meer nieuws: in dezelfde week werden we ook onderscheiden op de International Cannabis Awards (ICA) in Barcelona, ook wel bekend als de 'Oscars' van de wereldwijde cannabis community.

Ook onze recente zege op de EMJAYS met de prijs voor Best Cannabis Seed Bank in 2023 versterkt onze vastberadenheid om zaken correct aan te pakken. We blijven onze koers volgen met het ontwikkelen en verfijnen van nieuwe strains, het aanbieden van steeds betere genetica en het zo goed mogelijk in verbinding blijven met onze achterban!

Deze waardering motiveert ons om te blijven werken aan onze groei, samen met onze loyale community.

RQS Spannabis

Wat is Spannabis?

Voor degenen die het (nog) niet weten: Spannabis is een jaarlijks terugkerend cannabisevenement. Sinds 2002 trekt het duizenden wietliefhebbers naar Barcelona (onze thuisstad). Dit driedaags evenement is uitgegroeid tot de grootste cannabisbeurs ter wereld, met 280 internationale standhouders en meer dan 3900 professionele gasten. Naast een groot aantal stands waar bedrijven kunnen netwerken met de aanwezigen, vindt ook de World Cannabis Conference plaats met vooraanstaande medische, politieke en wetenschappelijke sprekers. En dan is er nog de Spannabis Championship Cup, waar de beste cannabis breeders ter wereld de strijd aangaan om epische te prijzen te winnen.

Royal Queen Seeds wint 'Best Seed Bank of 2024'

Tijdens de Spannabis Awards 2024 moest Royal Queen Seeds het opnemen tegen een aantal serieuze concurrenten. Dat is ook niet zo gek; de grootste wietbedrijven ter wereld hopen hier kans te maken op een prijs, en alles wat daarbij komt. En er vallen verschillende prijzen te halen, waaronder voor Best Vaporizer, Best New Product, Best Nutrient en Best Stand. Zoals je inmiddels weet, pakten we de meest felbegeerde award van allemaal: Best Seed Bank!

Alle inspanningen van de laatste tijd hebben ons geholpen om deze titel te winnen, waaronder onze samenwerking met een van de grootste sterren ter wereld en de ontwikkeling van de eerste echte F1-hybrides.

RQS receiving awards
Shai (RQS President) and Max (RQS Expert Grower)

Spannabis 2024: wat was er nog meer te beleven?

Ook dit jaar had Spannabis weer een hoop in petto. Bekijk hieronder enkele van de hoogtepunten van het evenement:

De onthulling van onze samenwerking met Tyson 2.0

Door met Tyson 2.0 samen te werken, presenteerden we een van de meest baanbrekende collabs in de geschiedenis van de cannabisindustrie. Het eigen wietmerk van Mike Tyson is in de Verenigde Staten al geruime tijd actief op de markt van joints, concentraten en edibles. Toch heeft het bedrijf zijn zeer gewilde strains nooit beschikbaar gemaakt voor hobbykwekers, maar dat verandert nu.

Onze deskundige breeders zijn aan de slag gegaan om deze speciale genetica in zaadvorm aan het grote publiek aan te bieden. Spannabis bood de uitgelezen kans om deze legendarische samenwerking te onthullen, wat we onder meer deden door in Barcelona affiches te verspreiden. Bezoekers van de beurs konden al het moois van onze Tyson 2.0-soorten bewonderen en ze zelfs ter plekke aanschaffen met dank aan onze medewerkers.

RQS x Tyson

De wietwereld maakte kennis met onze nieuwe look

Bij Royal Queen Seeds hebben we het afgelopen jaar een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Het leek ons dan ook tijd voor een nieuwe uitstraling die onze groei weerspiegelt. We namen afscheid van ons oude vertrouwde logo met de gouden leeuw. Maak je echter geen zorgen, want de machtige katachtige is niet verdwenen; hij heeft slechts een metamorfose ondergaan! De leeuw in ons nieuwe logo heeft prachtige, op wiet geïnspireerde manen, terwijl in onze merknaam een wietzaadje verborgen is. Heb jij hem al gevonden?

Ons nieuwe logo wapperde trots op een groot groen vaandel; een fraai gezicht tegen de hemelsblauwe lucht van Barcelona. We zaten op een geweldig plekje van het Spannabis-beursterrein, naast de ingang en dicht bij het muziekpodium. Wat hadden we nog meer kunnen wensen?

We tilden onze stand naar een hoger niveau

Naast het voorbereiden van ons materiaal en het in ontvangst nemen van de Best Seed Bank Award, genoten we bij kraam 164 met volle teugen van de zinderende Spaanse zon. We zagen een hoop bekende gezichten voorbij komen en hebben veel nieuwe contacten opgedaan. De muziek schalde uit de speakers, het bier vloeide rijkelijk en de geur van terpenen hing de hele dag in de lucht.

We vonden het geweldig om zowel beginnende en ervaren kwekers maar ook allerlei cannabis-influencers te spreken. Tussen alle goede gesprekken door gaven we een enorme berg goodies weg aan iedereen die de moeite nam om langs te komen. Ook ons jackpot spel was een daverend succes en stond garant voor een hoop hilariteit.

Vergeleken met de vorige jaren had onze kraam een enorme upgrade gekregen. Zo was er een extra grote loungeruimte met meer tafels en stoelen, en zelfs een bar! Daarnaast zorgden we ook voor een bredere toegangspoort, zodat bezoekers zich makkelijker konden bewegen.

Om de aankleding af te maken, was onze kraam nu voorzien van modulaire schermen die voor extra kleur en licht in de stand zorgden. Hierop presenteerden we onze mijlpalen, zoals onze nieuwe strains, de exclusieve samenwerking met Mike Tyson, de nieuwe look en onze populaire F1-hybrides. Heb jij ons toevallig gespot?

RQS stand

Onze eerdere overwinningen op Spannabis

Het winnen van 'Best Seed Bank of 2024' op de Spannabis, riep herinneringen op aan eerdere successen. Zo ontvingen we in 2019 dezelfde prijs en hadden we dat jaar ook waardevolle interacties met enkele legendarische mensen, zoals Ed Rosenthal, Yoidi Ganja Zone en That Weed Couple. Met nostalgische gevoelens kijken we terug op deze tijd en verbazen ons over hoe ver we zijn gekomen.

De toekomst van Royal Queen Seeds op Spannabis

Sinds de laatste keer dat we de prijs voor Best Seed Bank wonnen in 2019, hebben we veel vooruitgang geboekt. COVID-19 heeft ons allemaal verrast, maar met jullie steun wisten we deze moeilijke tijd te doorstaan. Vervolgens sloegen we de handen ineen met Mike Tyson, ondergingen we een complete rebranding, brachten we talloze nieuwe klassiekers op de markt en schreven we geschiedenis met de ontwikkeling van de eerste echte F1 cannabis hybrides. Er staan nog heel wat projecten op stapel, maar op dit moment zijn we bijzonder dankbaar voor alle vriendschap, samenwerking en saamhorigheid op Spannabis.

Hopelijk zien we je volgend jaar!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.