By Luke Sholl

De wereld keek toe en Spanje kwam eindelijk met een resultaat. Op 28 juni 2017 stemde het Catalaanse Parlement toe. ** Cannabis clubs en de supply chain - beginnend met het kweken - zijn nu gereguleerd op regionaal niveau.
**cannabis clubs - https://www.marijuana.com/news/2017/06/catalonia-spain-legalizes-cannabis-cultivation-and-consumption/

Dat betekent maar één ding. De cannabis club scène zal niet alleen in Barcelona blijven bloeien, maar zal ook in andere gebieden de stand van zaken veranderen. Met andere woorden, deze beslissing heeft niet alleen lokaal impact, maar start ook een groeiende beweging in Spanje. Bovendien ontsteekt het het gesprek in Europa rond een omvangrijke legalisatie.

Op de hielen van zowel de Duitse als de Zwitserse ontwikkelingen, is dit ook erg goed nieuws voor voorstanders van legalisatie over de hele wereld.

Globaal bewijst dit dat het maatschappelijk aspect van cannabis in nieuwe vormen zal blijven gedijen. Tot nu toe geldt dit alleen voor Amsterdam. Clubs, café's en andere locaties waar cannabis sociaal kan worden gebruikt, is nog steeds een vreemd idee in het legaliseringsgesprek. Het legaliseren van de supply chain, zoals deze nieuwe hervorming doet, legaliseert voor het eerst de overige delen van de industrie. ** Catalonië heeft die kwestie zojuist op grote schaal verplaatst.
** Catalonië - http://www.cataloniatoday.cat/article/1175903-parliament-to-pass-first-cannabis-law.html

Wat nu?

“BOULDER” IN DE BALEARISCHE ZEE?

Barcelona, de hoofdstad van Catalonië, staat op het punt om een ander dier te worden. Europeanen kunnen zich nu onderscheiden van Amerikanen - of niet. De keuze ligt op tafel.

De cannabis club discussie is hier al een tijdje gaande. In feite waren het vooral lokale activisten die erin slaagden om genoeg handtekeningen te verzamelen om zich te ontdoen van grijze gebieden en politie-razzia, waardoor het probleem van de hervorming van cannabis werd gedwongen. Er waren slechts 50.000 handtekeningen nodig - geen probleem voor de leden van de consumentenvereniging La Rosa Verda.

Net als Colorado staat dit gebied van Spanje bekend om zijn onafhankelijkheid en creatieve manieren om dingen te doen. In tegenstelling tot Boulder of Denver, Colorado, kun je verwachten dat het hier iets anders zal lopen.

WAAROM?

Deze zet geeft de lokale cannabis industrie een impuls, en begint een discussie binnen Spanje en andere Europese landen. Ten eerste gaat het gesprek over hoe cannabis zowel recreatief als medisch gereguleerd wordt.

In wezen fungeert de nieuwe wet als een soort puzzelstuk dat de gehele discussie naar een ander gebied verplaatst.

Op korte termijn vestigt en legaliseert het de Spaanse telers en distributeurs, evenals de clubbedrijven. Dit betekent dat voor het eerst, de legitieme marijuana kwekerijen, clubs, winkels en anderen in de supply chain zich echt zullen vestigen en hun klantenbestand kunnen uitbreiden.

Het creëert ook een nieuw soort markt. Het is nog te zien hoe populair het idee van Amerikaanse of Canadese invoer hier zal zijn. Of dat het Catalonië zal worden toegestaan om meer te doen als enkel medische cannabis.

Buitenlands beleggingsvermogen, met name Amerikaans vermogen, kan alleen maar tevreden zijn. Het betekent echter niet dat hun investeringen in deze markt nu helemaal veilig zijn. Ze zijn echter veel veiliger dan voorheen. Let op een instroom van Amerikaanse dollars. Maar verwacht ook een aantal Britse expats te zien.

Dit is een zeer verleidelijk lied. En de kans is groot dat het lied op het punt staat om te veranderen in een hemels koor. Desalniettemin, caveat emptor, koper, wees op je hoede. Er is nog steeds veel risico.

DIT IS ALLEEN NOG MAAR REGIONALE VERANDERING

Deze ontwikkeling is niet noodzakelijk om het gesprek hier of elders overnacht te drukken. Waarom?

Het is geen federale hervorming. Deze wet is gelijk aan staatshervorming in de Verenigde Staten. Kwekers hier komen bijvoorbeeld niet in aanmerking om deel te nemen aan de Duitse medische markt. Ze worden niet federaal erkend. Als zodanig vallen ze buiten de VN-mandaten. Daarom zou Catalonië over deze nieuwe wet kunnen worden uitgedaagd door het federale ** Spaanse parlement of in de constitutionele rechtbank.
** Spaans Parlement - http://www.talkingdrugs.org/catalonia-legalises-cannabis-cultivation-and-distribution

Dat gezegd hebbende, is legalisatie nog steeds regionaal, vooral nu. En het komt goed uit voor de tussentijdse toekomst.

DE SPECIFICATIES

Verwacht geen gratis-voor-allen hier. De autoriteiten proberen een redelijk evenwicht te vinden tussen economie en wetenschap. Niet te vergeten internationale regels en eisen. Elke club mag niet meer dan 150kg gedroogde cannabis per jaar kweken. Een agronomist moet de naleving ondertekenen. De toekomst van clubs zullen absoluut op het spel staan met het voldoen aan deze normen. Dit begint met geregistreerde vervoerders die geen openbaar vervoer mogen gebruiken om de cannabis van kwekerij naar club te transporteren.

De nieuwe regelwijziging is ook duidelijk niet bedoeld om canna-toerisme aan te moedigen. Dat wil niet zeggen dat dit niet zal gebeuren. Er is een 15-daagse wachttijd tussen het toetreden tot een club en het deelnemen aan het canna-gewas dat erbij komt. Dit voorkomt natuurlijk niet dat mensen zich registreren voordat ze aankomen.

Catalonië is meer bezig met zijn eigen bewoners. Korte-termijn toeristen, zoals ze eerder waren, zijn op zichzelf.

ZWITSERSE CANNA-CHOCO REFORM

Zwitserland begint momenteel een net zo interessant experiment. De beweging om elke 1% THC-plant in het land te heffen met belasting is erg aanstekelijk. In Zwitserland en andere plaatsen.

Wat er in het komende jaar zal gebeuren, is heel interessant om te bekijken. Catalonië is een ander verhaal dan wat er in Zwitserland gebeurt. Maar de stap naar cannabis als een belastbaar koopwaar is evident.

Iedereen heeft deze belastinginkomsten nodig. De meeste zijn moe van de narco-terror discussie. Legalisatie is de gemakkelijkste manier om twee vliegen in één klap te slaan, ongeacht wat je persoonlijke mening over cannabis is.

WAT VOLGT?

Er zijn een aantal voor de hand liggende volgende stappen.

De eerste is dat de hele industrie rondom de cannabis clubs van Catalonië verder professionaliseert. Op dit moment is veel van dit gericht op non-profit modellen. Hoe dit zal veranderen met de komst van Amerikaans expat geld kan iedereen zelf raden. De scène zal onvermijdelijk een beetje professioneler en meer gefocust worden. Dit moet wel, om te kunnen gedijen. Belastingopbrengsten staan op het spel.
Het succes van het Catalaanse experiment zal ongetwijfeld in Spanje uitbreiden voordat de nationale wetgeving dit consolideert.

Het zal ook een concrete overwinning vormen voor hervormingsactivisten in de hele EU. Dit model is precies waar de Duitse hervormers al lang op aandringen. Burgemeesters in verschillende Duitse steden, waaronder Berlijn, hebben dit model voorgesteld. Op dit moment zijn Bremen, Berlijn, Düsseldorf, Frankfurt en een paar andere Duitse steden allemaal in verschillende fasen van discussie over wat te maken heeft met niet alleen medische maar ook recreatieve cannabis hervorming.

Deze ontwikkeling in Spanje beweegt het alleen maar verder. En nog beter, het komt goed uit voor zowel de patiënten als de algemene legalisatie discussie.

HOE KRIJG IK EEN SPAANS WIET BAANTJE VOOR DE ZOMER?

Ga in de rij staan. Deze ontwikkeling zal waarschijnlijk studenten van de hele EU naar Barcelona trekken voor de zomer. Alsof ze niet al genoeg redenen hadden om te gaan.
Een van de interessante dingen over de Catalaanse hervorming is hoe gemeenschappelijk het is ontworpen. Dat betekent dat de lokale bevolking, ouder dan 21 jaar, een grotere kans dan jou heeft om een baantje in de cannabis industrie te krijgen.

Dat betekent niet dat je er niet voor kan gaan. De scène in zowel Barcelona als op andere plaatsen in Spanje zal zeker worden omgezet door deze nieuwe wet. Misschien niet op dezelfde manier als in andere hotspots voor hervorming.

Met andere woorden, als je die baan in Barcelona niet krijgt, zullen er binnenkort andere mogelijkheden zijn.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.