By Luke Sumpter


Heb je weleens gehoord van 'reggie weed'? We hebben het hier niet over middelmatige wiet, maar over het laagste van het laagste. Dat spul boordevol zaden en stengels. Die wiet waarbij je van geluk mag spreken als je iets lekkers proeft als je het rookt. Hieronder nemen we je mee in de ins en outs van reggie weed. We bespreken daarbij hoe het zich verhoudt tot goede cannabis en waarom veel wietgebruikers het vermijden.

Wat is reggie weed?

Je bent de term vast weleens op internet tegengekomen, maar wat betekent 'reggie weed'? Het werd oorspronkelijk gebruikt als afkorting voor 'regular weed', maar slaat tegenwoordig op iets van veel lagere kwaliteit.

Cannabisgebruikers gebruiken deze titel voor het slechtste van het slechtste; het soort wiet dat je ophaalt bij een lokale verkoper en waardoor je overweegt om je eigen wietplanten te gaan kweken. Het gaat hier niet om wat mindere cannabis. Nee, het verwijst naar die bruin wordende, uitgedroogde toppen met daartussen hetzelfde gewicht aan stengels en zaden. Het spul ruikt naar gras, heeft geen smaak en biedt niets anders dan een compleet teleurstellende ervaring!

Wat is 'reggie weed' en kun je het roken?

Hoeveel THC zit er in reggie weed?

Reggie weed heeft niet een bepaald THC-gehalte, maar vaak zit er niet meer dan 10% THC in. Deze wiet verbleekt daarmee in vergelijking met veel moderne soorten en biedt uiteindelijk minder waar voor je geld.

'Reggie' vs. 'dro'

Als afkorting van 'hydrocultuur', verwijst 'dro' simpelweg naar cannabis die niet in aarde is gekweekt. Hoewel sommige wietverkopers dit misschien als marketingterm gebruiken, duidt 'dro' niet op een bepaalde kwaliteit, maar alleen op de kweekmethode. 'Reggie' en 'dro' worden vaak als tegenpolen van elkaar gezien, maar je kunt ook toppen van slechte kwaliteit produceren met een hydrocultuur, terwijl je met aarde misschien wel uitstekende resultaten behaalt.

'Reggie bud': hoe herken je het?

Nu je bekend bent met reggie weed en er alles aan wilt doen om te voorkomen dat je je zuurverdiende geld hieraan uitgeeft, is het verstandig te weten waar je deze botanische gruwel aan kunt herkennen. Gelukkig heb je geen microscoop nodig of kennis van genetische sequenties om het te onderscheiden van acceptabele toppen!

Bekijk de volgende tips om te weten waar je op moet letten. Aan het einde van dit gedeelte weet je hoe je reggie weed met je eigen ogen, neus en vingers kunt herkennen.

Hoe ziet reggie weed eruit?

Stel je even een ongerepte cannabis top voor. De top is stevig, bedekt met hars, goed geknipt en straalt een aangenaam en sterk aroma uit. Stel je nu het tegenovergestelde voor. Reggie weed heeft niet het ijzige uiterlijk van goed gekweekte toppen, ziet er bruingeel uit in plaats van groen of paars, en is gewoon niet aantrekkelijk om te zien. Het zal een slecht bijgeknipte top zijn – met verschrompelde suikerblaadjes er nog aan. De kans is ook groot dat er allerlei stengels en zaden in zitten die voor meer gewicht zorgen (fijn voor de verkoper, minder fijn voor jou).

Wat is 'reggie weed' en kun je het roken?

De textuur van reggie weed

Je kunt al veel over een wiet top vertellen door hem beet te pakken. Topkwaliteit toppen zijn stevig en plakkerig. Reggie weed daarentegen voelt aan als een teleurstelling wanneer je het tussen je duim en wijsvinger plaatst en erin knijpt. Het mist stevigheid, plakkerigheid (d.w.z. trichomen) en de luchtige structuur biedt geen weerstand. Wanneer je reggie weed met je handen beoordeelt, kun je ook bolvormige, harde stukjes tegenkomen. Zaai deze zaden nooit, tenzij je slechte wietplanten wilt opkweken.

Hoe rookt reggie weed?

Wat kun je bij het roken van reggie weed verwachten? Het houdt het midden tussen slechte cannabis van een onbetrouwbare coffeeshop en gemaaid gras dat in de zomerzon heeft gelegen. Hoogwaardige uitgeharde cannabistoppen bieden zachte rook en een rijk terpenenprofiel, terwijl reggie weed scherp aanvoelt in de keel en de fruitige, dennenachtige smaak van monoterpenen en de kruidigheid van sesquiterpenen mist. Je zult hier en daar misschien een paar terpenen herkennen, maar die missen dan de smaak van goed gekweekte wiet. Oh, en zorg ervoor dat je alle zaadjes verwijdert om te voorkomen dat je het uiteinde van je joint eruit blaast!

De sterkte van reggie weed

Reggie weed is synoniem aan zwakke wiet. Dit komt door slechte genetica en inferieure kweekpraktijken die tot een lage trichoom-dichtheid hebben geleid. Bekwame kwekers gebruiken krachtig licht en nuttige microben om het aantal trichomen en het gehalte cannabinoïden te verhogen. Verwaarloosde reggie weed vertoont geen tekenen van dergelijke zorg en aandacht, en heeft slechts minieme effecten. Bovendien missen planten met zulke slechte genetica sowieso het biosynthetische vermogen om meer cannabinoïden te produceren.

De geur van reggie weed

Reggie weed mist de fruitige, houtachtige, kruidige en gasachtige geuren van goed gekweekte cannabis. Minder trichomen, en dus minder terpenen, resulteren in een slechte geur en smaak. Bovendien wordt deze wiet vaak niet of niet goed verwerkt. Slechte droog- en uithardingspraktijken resulteren in het verlies van vluchtige monoterpenen, met als gevolg een nogal muffe en muskusachtige geur die het reuksysteem weinig prikkelt.

Wat is 'reggie weed' en kun je het roken?

Waarom je geen reggie weed zou moeten roken

Je wilt er alles aan doen om verbranding en inademing van laagwaardige reggie weed te voorkomen, geloof ons. Bij recreatief gebruik levert het alleen maar een teleurstellende ervaring op die verbleekt bij de effecten van goede cannabis. Veel kwekers die reggie weed produceren, willen alleen snel geld verdienen, wat ook de kans vergroot dat de toppen resten van bestrijdingsmiddelen en andere schadelijke chemicaliën bevatten. Degenen die cannabis om medische redenen gebruiken, moeten reggie weed zeker vermijden; deze wiet is bij lange na niet van acceptabele kwaliteit voor holistisch gebruik!

Geven sommige mensen de voorkeur aan reggie weed?

Of je het nu gelooft of niet, sommige cannabisgebruikers geven de voorkeur aan de subtielere effecten van reggie weed. Natuurlijk wil niemand met chemicaliën beladen toppen boordevol zaden en stengels roken, maar er zijn wel mensen die ervoor kiezen vanwege het mildere THC-gehalte en de lagere prijs.

Het is geen geheim dat veel moderne cultivars excessief hoge THC-gehaltes bevatten. Maar waar sommige mensen graag de sterkste soorten roken, zijn anderen juist op zoek naar minder uitgesproken, doch merkbare effecten. In dat geval is het echter beter om te kiezen voor een hoogwaardige soort met een van nature milder THC-gehalte, dan geld te verspillen aan een slecht product dat niet de nodige zorg en aandacht heeft gekregen. Ook al is reggie weed misschien goedkoper, je krijgt absoluut geen waar voor je geld.

Wat kun je met reggie weed doen?

Wat doe je als je merkt dat je een zakje reggie weed hebt? Hoewel het op zichzelf geen bevredigende rook biedt, kan het nog wel nut hebben. Immers, zolang het nog wat cannabinoïden bevat, kun je er high van worden. Dit is wat je ermee kunt doen:

  • Gebruik het om een voorraad goede wiet mee aan te vullen, zodat je stash langer meegaat.
Wat is 'reggie weed' en kun je het roken?
  • Maak er edibles of tincturen van.
Wat is 'reggie weed' en kun je het roken?
  • Vermaal het, verzamel de trichomen, en maak hier hasj van.
Wat is 'reggie weed' en kun je het roken?
Wat is 'reggie weed' en kun je het roken?

Reggie weed: roken of niet roken?

En zo ben je opeens een expert op het gebied van reggie weed. Waarschijnlijk wil je na het lezen van dit artikel graag uit de buurt van deze laagwaardige toppen blijven. Hun geringe kracht, gebrek aan smaak en aroma en mogelijk schadelijke stoffen: het is allemaal niet echt aantrekkelijk. Maar als je niks anders kunt krijgen, of gewoon houdt van mildere cannabis, ga je gang. Zorg er in ieder voor dat wat je ook rookt, geen sporen van schimmel of vervelende chemicaliën bevat.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.