By Luke Sumpter

Natuurlijk is wiet roken in de natuur een stuk beter dan in een donkere en stoffige kamer. Er zijn talloze plaatsen te bedenken waar je kunt blowen en daarvan zijn stranden misschien wel een van de mooiste. Er gaat weinig boven het staren naar de zee terwijl je geniet van het geluid van kabbelende golven. Maar is dit ook echt een geschikte omgeving om te blowen?

Dat verschilt per land. Hieronder leggen we je wat meer uit over de legaliteit van blowen op het strand. Daarna volgt een uitgebreide lijst met tips om te zorgen dat je de best mogelijke tijd beleeft.


Kun je bekeurd worden als je op het strand betrapt wordt op blowen?

Het antwoord hangt af van waar je wilt roken. In landen met een streng wietbeleid kan het je makkelijk in de problemen brengen, denk aan de Verenigde Arabische Emiraten en Indonesië.

Maar ook in landen waar wiet gedecriminaliseerd is, zoals Spanje, gelden er strenge regels rond cannabisgebruik in de publieke ruimte. En dan zijn er nog landen als Colombia, waar ze misschien soepel omgaan met wietbezit, maar waar het gebruik ervan in het openbaar heel anders aangepakt wordt.

Als je naar het strand gaat in een land met coulante cannabiswetgeving, moet je er dus rekening mee houden dat je alsnog een boete riskeert. Zoek daarom een beschutte plaats waar je goed zicht hebt op naderende mensen. Wees je daarbij bewust van de risico's als je op het strand gaat blowen en verdiep je in de plaatselijke wetgeving voordat je er een dag op uittrekt.

Smoke Cannabis At the Beach

Is wiet roken op het strand een goed idee?

Absoluut! Los van de juridische risico's, wacht je een heerlijk dagje uit. Het strand heeft een hoop voordelen als plek om te blowen, maar ook enkele nadelen. Hieronder vertellen we er wat meer over.

De voordelen van blowen op het strand

Op het strand blowen biedt een aantal duidelijke voordelen. Om te beginnen een prachtige omgeving, frisse lucht en zonlicht. Maar dat zijn niet de enige voordelen.

 • Natuur: uit onderzoek[1] blijkt dat contact met de natuur talloze voordelen biedt, zoals een verbeterde stemming, een langere aandachtsspanne en lager stressniveau. Perfect in combinatie met wiet!
 • Sociale verbondenheid: stranden zijn een uitstekende plaats om samen te komen met vrienden en nieuwe mensen te ontmoeten. Sociale activiteiten hebben echter meer voordelen dan alleen het tegengaan van eenzaamheid[2]. Zo blijkt dat sociale mensen minder vaak aan bepaalde ziektes lijden en minder met angst en depressie kampen.
 • Stressvermindering: gebleken is dat slechts twintig minuten[3] in de natuur al kan helpen om de cortisolspiegel te verlagen, en cortisol is een belangrijk stresshormoon in het lichaam. Daarnaast helpt wiet sommigen ook om te ontspannen. Combineer deze twee en je hebt een perfecte formule voor (tijdelijke) gemoedsrust.
 • Blootstelling aan de zon: het is bekend dat blootstelling aan de zon de vorming van lichaamseigen vitamine D stimuleert. Dit leidt tot gezondere botten en een betere mentale gezondheid[4]. Toch is het belangrijk dat je niet overdrijft. Beperk het aantal uren dat je in de zon doorbrengt en smeer jezelf tussen 10.00 en 16.00 uur[5] goed in met zonnebrandcrème.
 • Aarden: gewoon je schoenen uittrekken en op blote voeten door het zand lopen, heeft een enorme impact op je gezondheid en fysiologie. Dit wordt ook wel 'aarden' genoemd en is een perfecte manier om vrije radicalen[6] in het lichaam te neutraliseren.
 • Beweging: een dagje naar het strand betekent meestal: wandelen, volleyballen, zwemmen of gooien met een frisbee. Al deze activiteiten zijn goed voor het lichaam en bevorderen de afgifte[7] van THC-achtige moleculen in de hersenen.
Smoke Cannabis At the Beach

De nadelen van blowen op het strand

Waarschijnlijk maak je in je hoofd nu al plannen om het strand te bezoeken met wat lekkere joints. Toch zijn er ook enkele nadelen waar je rekening mee moet houden.

 • Uitdroging: fysieke inspanning en blootstelling aan de zon zijn een recept voor uitdroging en kunnen zelfs tot een hitteberoerte leiden. Neem daarom genoeg drinken met veel elektrolyten mee om dorst[8], een droge huid, duizeligheid, verwardheid en vermoeidheid te voorkomen!
 • Zonnebrand: al na zo'n twintig minuten[9] zonblootstelling kan je huid verbranden. Beperk het risico op verbranding door te kijken naar de zonkrachtverwachting voor die dag en smeer onbedekte huid in met een SPF 30+ zonnebrandcrème.
 • Wiet en de bloeddruk: zowel blootstelling[10] aan zonlicht als wiet[11] kunnen je bloeddruk verlagen. Gecombineerd kan dit er mogelijk voor zorgen dat je flauwvalt. Laat de wiet even achterwege als je merkt dat je verbrand bent.

Zo geniet je optimaal van het roken van wiet op het strand

Nu je helemaal op de hoogte bent van de voor- en nadelen, leggen we je graag uit hoe je maximaal kunt ontspannen terwijl je languit op het zand ligt of gaat pootjebaden langs de kust!

 1. Blijf gehydrateerd: het spreekt voor zich dat je genoeg te drinken mee moet nemen als je naar het strand gaat. En dan bedoelen we een hoop drinken. Niet alleen om gehydrateerd te blijven met het warme weer, maar ook om een droge mond tegen te gaan.
 2. Eet goed: het is ook belangrijk dat je genoeg te snacken bij je hebt. Broodjes zijn een uitstekende keuze om je maag te vullen en energie te geven. Verder kunnen verschillende soorten sappig fruit helpen om gehydrateerd te blijven. Neem meer eten mee dan je verwacht nodig te hebben, zodat je bij een aanval van de munchies altijd goed voorbereid bent!
 3. Nodig je vrienden uit: dit is natuurlijk helemaal aan jezelf. Sommigen zitten liever alleen met een goed boek op het strand van een joint te genieten. Maar als je echt een onvergetelijke tijd wilt beleven, kun je het beste wat vrienden uitnodigen en samen gezellige activiteiten ondernemen.
 4. Maak verbinding met de natuur: neem de tijd om van de natuur om je heen te genieten. Voel het zand tussen je tenen door glijden, slenter door de kabbelende golfjes en struin de kustlijn af op zoek naar een rotspoel die barst van het leven. Dit wordt allemaal nog intenser na een joint!
 5. Neem luidsprekers of instrumenten mee: zon? Check. Eten? Check. Wiet? Check. Nu heb je alleen nog wat opzwepende beats nodig! Neem daarom een goede luidspreker mee, of nog beter: een akoestische gitaar en handdrums.
Smoke Cannabis At the Beach

Wat zijn je plichten als je op het strand gaat blowen?

Je bent helemaal klaar voor een geweldige tijd. Maar vergeet niet om met je medemens rekening te houden. Laat je behoefte aan genot niet ten koste van anderen gaan, maar geef het goede voorbeeld. Er zijn namelijk al genoeg stereotypen waar wietgebruikers mee te maken hebben!

 • Draai geen harde muziek in de nabijheid van anderen: als je muziek meeneemt, is het wel belangrijk dat je dit op een aanvaardbaar volume zet. Om lekkere beats te draaien, kun je het beste een afgelegen plek op het strand zoeken. Respecteer het ook als anderen vragen om het volume omlaag te draaien.
 • Rook niet in de buurt van groepen mensen: neem de gangbare cannabis etiquette in acht. Ga dus niet tussen families met kinderen een enorme bong zitten roken. Kies een plek waar anderen geen last van je rook hebben en zorg dat je gebruik niet al te veel opvalt.
 • Laat geen rotzooi achter: de oceanen zijn al oververzadigd met allerlei troep, dus laat niets achter, hoe klein ook. Rotzooi achterlaten ziet er niet alleen vies uit, maar is ook schadelijk voor het milieu.
 • Neem geen risico's: na een aantal biertjes en een stevige joint lijkt het misschien een goed idee om een duik vanaf een rots te nemen of te gaan surfen terwijl er storm op komst is. Toch kun je maar beter geen riskante activiteiten ondernemen. Zeker niet als je gedronken of geblowd hebt, hoe goed je er in nuchtere toestand ook in bent!

Waar moet je op letten als je een geschikt strand zoekt om te blowen?

Je bent klaar voor een memorabele dag. Nu moet je alleen nog bepalen naar wat voor strand je gaat. Er is genoeg keuze, maar let op de volgende dingen.

 1. Afgezonderde plaats: als je ergens met vrienden in relatieve privacy wilt chillen, moet je die plaats eerst vinden. Het beste kun je alle toeristische trekpleisters vermijden, vooral in het hoogseizoen. Gebruik Google Maps om te zoeken naar een afgelegen, weinig bezocht pareltje aan de kust. Pak je auto in en maak er een gezellig uitje van.
 2. Uitzicht: wat voor uitzicht heeft je voorkeur? Zit je liever te blowen tussen grote rotsen, hoge zandduinen of in een vlakke, open omgeving?
 3. Ambiance: als je zin hebt in een feestje, kun je naar een druk strand gaan (natuurlijk altijd met de etiquette in gedachten). Afhankelijk van de locatie vind je misschien ook anderen die aan het blowen en feesten zijn. Als je juist het tegenovergestelde wilt, kun je beter buiten de gebaande paden gaan.
Smoke Cannabis At the Beach

Wees voorbereid en neem de beste gadgets mee

Na het kiezen van de locatie, moet je alles inpakken wat je nodig hebt voor een dagje naar het strand. Vergeet niet om de volgende belangrijke dingen mee te nemen.

 • Rolling tray: je hebt een stevig oppervlak nodig om je wiet boven te kunnen malen en joints op te draaien. Om alles netjes bij elkaar te houden, is een stabiele rolling tray uitstekend. Natuurlijk moet je wel opletten dat er geen zand op komt! 
 • Rolling box: een rolling box biedt genoeg ruimte om je vloei, grinder, filters en aanstekers op te bergen. Bovendien kun je hem bij het draaien van joints als windscherm voor je rolling tray gebruiken.
 • Voorraadpot: bewaar je wiet afgesloten in een glazen of propyleen voorraadpot, zodat er geen zand bij kan komen.
 • Portable asbak: neem een portable asbak mee naar het strand en laat geen rotzooi achter. Hier kun je de as en resten van je joints in doen.
 • Saverette: gebruik een saverette om voorgedraaide joints mee te nemen, zodat ze onderweg niet geplet worden. Bovendien kun je er ook een half gerookte joint in bewaren. Op die manier kun je er later nog van genieten!

Het strand: de perfecte plek om te blowen

Heb je zin om je wanderlust aan te wakkeren? Ontdek hieronder enkele van de mooiste stranden ter wereld. Hang een wereldkaart aan je muur en streep af op welke stranden je allemaal hebt geblowd!

 • Lanikai Beach, Hawaii: bekend als een van de mooiste stranden van de hele wereld. Voel het witte zand tussen je tenen terwijl je over het turquoise water tuurt. Ook de zonsondergangen zijn hier legendarisch.
 • Brandon Beach, Oregon: deze ongelooflijke locatie combineert vlakke stranden met ruige rotspartijen en eilanden. Na enkele joints geniet je helemaal van het geweldige uitzicht.
 • Railay Beach, Krabi: tussen de kalksteengrotten en bossen vind je dit prachtige strand. Als je Thailand bezoekt om de groeiende cannabis scene te ontdekken, is dit echt een plaats die je niet mag missen. Overdag bieden passagiersschepen de mogelijkheid om nabijgelegen stranden te bezoeken.
 • Maya Bay, Phi Phi-eilanden: deze iconische, onbeschrijfelijk mooie plek is in de film 'The Beach' te zien. Maar onthoud dat schoonheid ook toeristen aantrekt, dus probeer het strand zo vroeg mogelijk op de dag te bezoeken. Dan heb je nog kans om een wake and bake-sessie te houden, voordat de grote massa's eraan komen.
 • Whitehaven Beach, Whitsundayeilanden: dit strand is echt hemels. Als je een reis naar Australië maakt, moet je dit strand zeker niet overslaan. Het is meer dan 7km lang en heeft prachtig wit zand. Draai een dikke joint en geniet van het fraaie uitzicht op Tongue Point.
 • Cala Goloritzé, Sardinië: bezoek dit UNESCO-werelderfgoed om de natuur in haar volle glorie te aanschouwen. Tussen de rotsachtige kliffen en bergachtige skyline kun je jezelf uitstekend vermaken met allerlei activiteiten, zoals snorkelen, klimmen en vogelspotten.
 • Elafonissi Beach, Kreta: deze prachtige plek is gelegen aan de zuidwestelijke kust van Kreta. Je vindt er een schitterend roze strand en cederbos. Een magische omgeving die je niet snel vergeet!
Lanikai Beach
Lanikai Beach

Nu ben je helemaal klaar om wiet te roken op het strand

Heb je er al zin in? Bijna alles aan blowen op het strand is positief, maar wees je altijd bewust van de risico's en hoe je deze kunt beperken. Nadat je hebt besloten welk strand je wilt bezoeken en alle benodigdheden hebt ingepakt, is het tijd om je vrienden op te trommelen en je klaar te maken voor een onvergetelijke tijd.

DisclaimerHet is geen geheim dat we als mens een enorme impact op de aarde hebben. Hoewel blowen ons vaak wat dichter bij de natuur brengt, kan het er ook voor zorgen dat we per ongeluk (of opzettelijk) bijdragen aan een slechter milieu.

Bij Royal Queen Seeds moedigen we je aan om geen sporen achter te laten. Of je nu in het bos kampeert, op het strand ligt of in het park gaat barbecueën: ruim altijd je afval op.

Houd ook rekening met brandgevaar. Gooi nooit brandende as in het droge gras.

Stay Cultivated.

External Resources:
 1. Nurtured by nature https://www.apa.org
 2. Socialization: How does it benefit mental and physical health? https://www.medicalnewstoday.com
 3. 7 ways to reduce your stress by enjoying nature - BHF https://www.bhf.org.uk
 4. What are the health benefits of sunlight? https://www.medicalnewstoday.com
 5. Sun and Skin | NIH News in Health https://newsinhealth.nih.gov
 6. The effects of grounding (earthing) on inflammation, the immune response, wound healing, and prevention and treatment of chronic inflammatory and autoimmune diseases - PMC https://www.ncbi.nlm.nih.gov
 7. Exercise-induced increases in Anandamide and BDNF during extinction consolidation contribute to reduced threat following reinstatement: Preliminary evidence from a randomized controlled trial - PubMed https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov
 8. Dehydration and Heat Stroke | Johns Hopkins Medicine https://www.hopkinsmedicine.org
 9. Sunburn - Better Health Channel https://www.betterhealth.vic.gov.au
 10. https://www.ahajournals.org/doi/full/10.1161/JAHA.119.013837
 11. Association between cannabis use and blood pressure levels according to comorbidities and socioeconomic status | Scientific Reports https://www.nature.com
Disclaimer:
Deze content is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. De verstrekte informatie is afkomstig uit onderzoek dat is verzameld vanuit externe bronnen.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.