By Luke Sumpter

Inhoud:

 1. Shining silver haze 
 2. Chocolate haze 
 3. Haze berry
 4. Haze Berry
  23_genetic background_1 Blueberry x Shining Silver Haze
  33_Yield indoors_1 525 - 575 gr/m2
  31_plant height outdoor_1 60 - 100 cm
  25_flowering time_1 9 - 11 Weken
  29_THC_1 THC: 20
  28_Type Blend_1 Sativa 60% Indica 40%
  34_yield outdoor_1 600-650 gr/plant
  32_plant height outdoors_1 160 - 180 cm
  27_harvest period_1 Eind oktober
  22_Effect_1 Fysiek Ontspannend, Krachtig, Langdurig

  Koop Haze Berry

 5. Amnesia haze
 6. Sour diesel
 7. Hittebestendige wiet: doe je voordeel met de zinderende zomer

Veel telers zijn jaloers op mensen die in een warm land met zinderende zomers wonen. Als je in zo'n land wiet kweekt, zullen de wietplanten geweldig floreren in het sterke zonlicht en de ongelooflijke hitte; twee factoren die snelle, weelderige groei veroorzaken. Er kleven echter ook uitdagingen aan het telen van cannabis in warme klimaten!

Niet alle strains kunnen de stress van hittegolven, droogte en veel uv-licht behappen. Wil je dus de best mogelijke resultaten behalen, dan zul je soorten moeten selecteren die deze omstandigheden aankunnen. Hieronder bespreken we de allerbeste wietplanten die goed tegen hitte kunnen. Deze soorten zijn genetisch uitgerust om hete temperaturen te weerstaan, maar hun lange bloei betekent ook dat ze op andere plekken juist minder goed presteren. Ze zijn dus echt gemaakt voor lange, zinderende zomers.

Als je de verschillende soorten bekijkt, zul je een rode draad zien: de meeste behoren tot de Haze-familie. En eigenlijk is dat volkomen logisch. Breeders in Santa Cruz, Californië, hebben deze lijn namelijk in de jaren 60 onder de felle zon ontwikkeld. Met Zuid-Amerikaanse, Thaise, Mexicaanse en Zuid-Indiase genen legden ze de basis voor talloze Haze-soorten die de zon aanbidden.

1. Shining Silver Haze 

Hoe ziet jouw zomer er vaak uit? Als intense hitte, droge aarde en veel zonlicht op jouw omgeving van toepassing is, moet je echt Shining Silver Haze-wietzaadjes kopen. Onze breeders maakten deze sativa-dominante hybride met Haze, Skunk en Northern Light, een legendarisch trio dat welbekend is onder de meeste wietliefhebbers.

Deze soort behoudt een klein, gemakkelijk te beheersen formaat. Toch produceert ze dikke cola's met verbluffende groene, paarse en oranje tinten. Shining Silver Haze floreert geweldig in de hitte en maakt optimaal gebruik van de blootstelling aan uv-licht door de productie van secundaire metabolieten aan te drijven. Dit zijn de chemicaliën die het kweken van wiet de moeite waard maken. Met een THC-gehalte van 21% en een gemiddelde hoeveelheid CBD wekt Shining Silver Haze een heldere high op die de geest verwikt, maar je lichaam in een zware deken hult. De verleidelijke smaken van citrus, aarde, fruit en dennen vergezellen deze aangename effecten.

Je kunt Shining Silver Haze in een pot, tuinbed of in de volle grond telen. Ze bereikt hoe dan ook een hoogte van ongeveer 180-220cm. Is ruimte een probleem of wil je graag discreet blijven? Dan kun je haar vroeg toppen om het formaat wat te beperken. Eind oktober moet je voldoende voorraadpotten klaarzetten, zodat je de opbrengst van 600–650g/plant kwijt kunt. Om in een warm klimaat de beste resultaten te behalen, is het verstandig om een dikke laag mulch aan te brengen om de bodem koel en vochtig te houden. Als je ook nog een druppelirrigatiesysteem installeert, blijven je wietplanten echt goed gehydrateerd. Dit vertaalt zich uiteindelijk in een consistente, gezonde groei.

Shining Silver Haze

Shining Silver Haze
23_genetic background_1 Haze x (Skunk x Northern Light)
33_Yield indoors_1 600 - 650 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 120 cm
25_flowering time_1 9 - 11 Weken
29_THC_1 THC: 21%
28_Type Blend_1 Sativa 75% Indica 25%
34_yield outdoor_1 600-650 gr/plant
32_plant height outdoors_1 180 - 220 cm
27_harvest period_1 Eind oktober
22_Effect_1 Zwaar

Koop Shining Silver Haze

2. Chocolate Haze 

Als je op zoek bent naar hittebestendige soorten wiet, onthoud dan dit: je hoeft niet in te leveren op geuren, smaken en effecten! Chocolate Haze biedt telers in warme regio's iets heel exotisch. Deze nakomeling van OG Chocolate Thai en Cannalope Haze verwijst met haar naam al naar haar chocoladeachtige aard. De cola's pronken met bruingroene tinten naarmate ze rijpen en de terpenen stralen diepe, zoete geuren uit. Veel cannabis chefs en makers van concentraten telen deze strain dan ook voor edibles en extracten.

Met 20% THC en fruitige, aardse en, jawel, chocoladeachtige terpenen wekt deze wiet een verkwikte gemoedstoestand op. Dit is ongelooflijk lekker in combinatie met je kopje koffie in de morgen. Maar hoe presteert ze onder de felle zon? Chocolate Haze voelt zich helemaal thuis in een warm klimaat. Sterker nog, ze vereist een lange zomer om haar grote cola's volledig te ontwikkelen. Zoals wel vaker het geval is met Haze, bereikt ook Chocolate Haze een maximale hoogte van 200cm als je geen trainingstechnieken gebruikt. Met wat toppen en LST kun je haar formaat tot 150cm beperken.

Deze strain kan de intense zon goed behappen, maar er zijn ook diverse strategieën om haar echt gezond en gelukkig te houden. Zo maakt druppelirrigatie je leven veel gemakkelijker en houdt dit de wortelzone vochtig. Als je de ruimte hebt, kun je ook pompoenen planten als levend dekgewas. Dit geeft de aarde extra schaduw en voorkomt verdamping. Aan het einde van het seizoen oogst je dan ook nog heerlijke groente naast je wiet. Eind oktober kun je oogsten; reken op ongeveer 500g/plant.

Chocolate Haze

Chocolate Haze
23_genetic background_1 OG Chocolate Thai x Cannalope Haze
33_Yield indoors_1 475 - 525 gr/m2
31_plant height outdoor_1 90 - 160 cm
25_flowering time_1 9 - 11 Weken
29_THC_1 THC: 20
28_Type Blend_1 Sativa 95% Indica 5%
34_yield outdoor_1 450 - 500 gr/plant
32_plant height outdoors_1 150 - 200 cm
27_harvest period_1 Eind oktober
22_Effect_1 Zwaar

Koop Chocolate Haze

 

3. Haze Berry

En jawel, daar is het volgende lid van de Haze-familie die dol op hitte is! In een poging om een strain te maken die zowel fruitig als sterk is, kruiste ons team twee legendes: Blueberry en Shining Silver Haze. Het resultaat? Haze Berry, een sativa-dominante strain die je smaakpapillen met de smaak van bosbessen, aarde, fruit en peper verwent. Met 20% THC en een gemiddeld CBD-niveau produceert ze een langdurige, fysiek ontspannende high.

Het fruitige en peperige terpenenprofiel van Haze Berry zal onder de stralen van de zon alleen maar intenser worden. Zet deze strain in een verhoogd plantenbed of in een pot met biologische aarde om haar prestaties te stimuleren. Na het planten, dek je de grond toe met wat stro en geef je voldoende water. Ze stretcht vervolgens behoorlijk en aan het einde van de bloei is ze ongeveer 160-180cm hoog. Daarmee is deze hittebestendige strain aan de kleinere kant, in elk geval vergeleken met de andere soorten op deze lijst. De bloei duurt ongeveer 9-11 weken, een periode waarin Haze Berry behoorlijk veel vette, krachtige wiet ontwikkelt: reken op maximaal 650g/plant.

Hoewel deze soort in de warmte floreert, kan een intense hittegolf juist weer teveel zijn. Als dit gebeurt, geef haar dan voldoende water. Probeer haar ook in de schaduw te zetten tot het ergste voorbij is. Als bovendien de luchtvochtigheid tijdens de bloei erg hoog is, kan wat ontbladeren nodig zijn om schimmel te voorkomen.

Haze Berry

Haze Berry
23_genetic background_1 Blueberry x Shining Silver Haze
33_Yield indoors_1 525 - 575 gr/m2
31_plant height outdoor_1 60 - 100 cm
25_flowering time_1 9 - 11 Weken
29_THC_1 THC: 20
28_Type Blend_1 Sativa 60% Indica 40%
34_yield outdoor_1 600-650 gr/plant
32_plant height outdoors_1 160 - 180 cm
27_harvest period_1 Eind oktober
22_Effect_1 Fysiek Ontspannend, Krachtig, Langdurig

Koop Haze Berry

4. Amnesia Haze

Denk je eens in: je komt thuis na een lange dag ploeteren. De avond is warm en zwoel. Je wandelt de tuin in, gooit je schoenen in het gras, haalt eens diep adem en ziet harsrijke toppen glinsteren in het licht van de ondergaande zon. Maar dit zijn niet zomaar toppen; ze hebben zich de hele dag goed gehouden bij een temperatuur van 30°C. Ze stralen je tegemoet, terwijl de geuren van citrus, aarde, kruiden en peper je verleiden.

Als je de plant van dichterbij bekijkt, vallen de trichomen op. Deze klierachtige structuren bevatten maar liefst 22% THC. Na gebruik, ervaar je hierdoor een high die je spieren ontspant en je geest verkwikt. Klinkt goed, toch? Nou, dat is de standaard als je Amnesia Haze teelt. Deze soort heeft het vermogen fantastische resultaten te leveren, maar ze kan het niet alleen: bereid je plantenbed voor met biologische aarde, zodat ze tijdens haar levenscyclus voldoende voedingsstoffen krijgt.

We raden ook aan de kracht van aanvullende micro-organismen te benutten. Denk hierbij aan rhizobacteriën en mycorrhiza-schimmels. Hiermee start je de kringloop van voedingsstoffen op, voorkom je pathogenen bij de wortels en verbeter je de bodemstructuur. Voeg hier wat organisch materiaal aan toe, zoals goed verteerde mest, stro en compost, zodat de bodemorganismen deze materialen kunnen afbreken tot voor de wietplant beschikbare ionische nutriënten. Als je Amnesia Haze goed behandelt, kan ze wel 210cm hoog worden. Eind oktober beloont ze je daarbij met een opbrengst van wel 700g/plant.

Amnesia Haze

Amnesia Haze
23_genetic background_1 Origineel Amnesia Haze
33_Yield indoors_1 600 - 650 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 140 cm
25_flowering time_1 10 - 11 Weken
29_THC_1 THC: 22%
28_Type Blend_1 Sativa 70% Indica 30%
34_yield outdoor_1 650 - 700 gr/plant
32_plant height outdoors_1 175 - 210 cm
27_harvest period_1 Eind oktober
22_Effect_1 Fysiek Ontspannend, Krachtig, Langdurig

Koop Amnesia Haze

5. Sour Diesel

Nou, kijk eens aan! Je hoeft niet voor een Haze te kiezen als het gaat om hittebestendige wietplanten! Ook Sour Diesel is een van de beste soorten die je in de hitte kunt telen. Deze sativa-dominante krachtpatser stamt van Original Diesel, Northern Light, Shiva en Hawaiian af.

Sour Diesel staat erom bekend dichte en compacte cola's te produceren. In een warm klimaat voert deze wietplant de productie van hars daarbij op om zichzelf tegen de UV stralen te beschermen. Al met al ontwikkelt Sour Diesel 19% THC en een terpenenprofiel dat zich kenmerkt door de geuren van citrus, vruchten, kruiden en peper. Rook deze wiet overdag voor meer focus, lichamelijke ontspanning en mentale stimulatie.

Om buiten goede resultaten te behalen, kun je Sour Diesel het beste naar een 'no-till' plantenbed verplanten, gevuld met combinatieplanten. Hitteminnende planten als basilicum trekken gunstige insecten aan, en witte klaver fungeert als levende mulch, wat de bodem helpt stabiliseren, vocht vasthoudt en de bodem tegen de zon beschermt. Met deze technieken, zul je zien dat Sour Diesel goed met de warme weersomstandigheden omgaat. Het oogstmoment valt aan het eind van oktober. Je inspanningen worden dan beloond met 550–600g/plant.

Sour Diesel

Sour Diesel
23_genetic background_1 Original Diesel x (Northern light x Shiva x Hawaiian)
33_Yield indoors_1 475 - 525 gr/m2
31_plant height outdoor_1 90 - 160 cm
25_flowering time_1 10 - 11 Weken
29_THC_1 THC: 19%
28_Type Blend_1 Sativa 70% Indica 30%
34_yield outdoor_1 550 - 600 gr/plant
32_plant height outdoors_1 150 - 200 cm
27_harvest period_1 Eind oktober
22_Effect_1 Fysiek Ontspannend, Helder

Koop Sour Diesel

Hittebestendige wiet: doe je voordeel met de zinderende zomer

Dat waren ze dan, de allerbeste soorten voor als je in een heet klimaat wietplanten wilt telen. Deze soorten presteren niet alleen goed onder de zinderende zomerzon, maar hebben ook allemaal unieke eigenschappen, smaken en effecten.

Maar ondanks hun robuuste aard voor wat betreft hoge temperaturen, zal elke strain ook van een helpende hand en liefde en aandacht profiteren. Kies dus vooral voor combinatieplanten, hoogwaardige aarde met veel organisch materiaal en microben, druppelirrigatie en verschillende snoei- en trainingstechnieken. Zo haal je echt het allerbeste in je wietplanten naar boven. Daardoor zullen ze niet slechts overleven, maar werkelijk floreren!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.