By Luke Sumpter

Het technologische tijdperk verwent ons met verschillende gadgets en hulpmiddelen die het dagelijks leven verbeteren. Je vergemakkelijkt, volgt en registreert er allerlei activiteiten mee. Smartphone-applicaties of apps maken onderdeel uit van deze technologie. Deze stukjes software zijn speciaal ontwikkeld voor verschillende doeleinden. Denk aan winkelen, sporten, routes plannen en communiceren. En cannabisgebruikers zijn zeker niet vergeten, want ook voor hen zijn er speciale apps beschikbaar. Deze applicaties variëren van het kweken van wiet tot het koken met cannabis en alles daartussenin.

1. WEEDMAPS

Weedmaps is de beste vriend van elke cannabisgebruiker. Dit geavanceerde stukje software is ontwikkeld om cannabisgebruikers te assisteren bij het vinden van coffeeshops en andere verkooppunten.

De app werkt internationaal en je vindt er de beste dispensaria in Californië mee, maar ook populaire cannabisclubs in het Spaanse Barcelona.

De applicatie maakt gebruik van navigatie in de stijl van Google Maps en wijst alle belangrijke locaties aan in je buurt en daarbuiten.

Je vindt dus gemakkelijk de beste verkooppunten in de buurt. Maar Weedmaps helpt je ook aan alle menu's en de prijzen van elke winkel. Zo ben je in staat je opties te bekijken voordat je het huis verlaat om een aankoop te doen. De app voorziet je ook van uitgebreide beoordelingen van soorten over hun kracht, effect en smaak. Zo doe je voor je aankoop inspiratie op voor planten met de door jou gewenste eigenschappen.

Weedmaps beschikt ook over een grote community. Gebruikers plaatsen daarbij beoordelingen en foto's met betrekking tot een breed scala aan producten. Dit helpt de beslissing over een soort vereenvoudigen. De app is ook te gebruiken om bezorgservices van cannabis te vinden, mocht je in een regio wonen waar dit legaal is. Weedmaps is beschikbaar voor zowel iOS- als Android-toestellen.

WeedMaps

2. LEAFLY

Leafly is een mediaplatform dat je voorziet van diepgaande informatie over bijna elke cannabisplant die er bestaat. Voer in de zoekbalk de soort in waar je vragen over hebt en ontdek alles wat je weten wilt. De app biedt een schat aan informatie over genen, de plaats van oorsprong en een heleboel andere belangrijke eigenschappen.

Je vindt er ook details over cannabinoïden en effecten, waarbij je inzicht krijgt in recreatieve en medicinale kenmerken.

Elke pagina bevat bovendien een smaakprofiel, prachtig uitgelicht met heldere afbeeldingen.

De app komt ook van pas als je van plan bent te kweken. Je vindt er handige informatie over bloeiperiodes, verwachte opbrengsten en de voorkeuren van een plant als het gaat om de omgeving. Op de meeste pagina's lees je ook beoordelingen van gebruikers. Dit over de effecten, smaken en kweekeigenschappen van een soort. Leafly is beschikbaar voor zowel iOS- als Android-toestellen.

Leafly

3. GROWTRONIX

Dankzij technologische vooruitgang zijn veel industrieën in staat hun processen te automatiseren. Dit betekent dat taken die eens uren duurden, nu met een klik uit te voeren zijn. De cannabisindustrie heeft deze tech ook geadopteerd; met apps als Growtronix zijn kwekers in staat dergelijke technologie in hun eigen huis te implementeren. De app werkt met diverse hardware, waarmee je elk aspect van het kweekproces automatiseert. Het systeem behelst een serie sensoren en controllers. Je beheert en controleert er onder meer verlichting, pompen, airconditioning, luchtbevochtigers, ventielen, deursloten, verwarming, CO₂-systemen, uitlaatsystemen, rookmelders, overstromingsdetectoren, pH-waarden en bodemtemperaturen mee. Veel van deze systemen zijn ook te beheren op afstand, zolang je een internetverbinding hebt. Zo ben je in staat zelf de omgeving aan te passen, ook als je niet thuis bent.

Growtronix biedt ook regelmatig diepgaande informatie over je kweekproject. Dit in de vorm van grafieken en cirkeldiagrammen. De app biedt ook analytics, zoals elektriciteitskosten, afbeeldingen en timelapse-video's.

Growtronic is niet beschikbaar op iOS- of Android-toestellen. Klanten dienen contact op te nemen met de onderneming om deze software aan te schaffen.

Growtronix

4. EAZE

De thuisbezorging van cannabis is de ware droom van stoners die middenin de nacht zonder wiet zitten of geen leverancier hebben. Deze droom is nu werkelijkheid (in Amerika). Eaze is een app voor de levering van cannabis. Het is te vergelijken met Uber en Lyft. Het bedrijf is een soort tussenpersoon tussen dispensaria en klanten en bezorgt extracten, toppen, edibles en nog veel meer bij mensen thuis. Elk cannabisproduct is te bestellen met een simpele klik. Snuffel door de menu's van dispensaria, ontdek waar je zin in hebt en wacht op de bank tot de bel gaat.

Eaze biedt ook een service waarmee gebruikers in staat zijn een arts te vinden die medicinale cannabis voorschrijft. Zo is het gemakkelijk en legaal om aan producten te komen.

De app informeert ook over de geschatte levertijd en het is mogelijk de bestelling te volgen, zodat je altijd weet wanneer je groene vriendjes arriveren. Eaze is beschikbaar voor zowel iOS- als Android-gebruikers.

Eaze

5. MASSROOTS

MassRoots is een social media-app. Deze is exclusief ontworpen om cannabis-gerelateerde content te delen. De app stelt gebruikers in staat cannabisnieuws, -foto's, -video's en -blogs te delen. Soms lijkt het niet gepast je passie voor cannabis te delen met je vrienden en familie op social media. MassRoots biedt uitkomst. Deel foto's van je laatste project en je laatst gerolde joint met meer dan 1 miljoen andere liefhebbers van cannabis. Tegelijkertijd laat je je inspireren door wat anderen delen. Het belangrijkste idee achter het platform is dat gebruikers in staat zijn medische informatie te delen over cannabis. Het strakke, Instagram-achtige uiterlijk maakt daarbij navigeren gemakkelijk. Gebruikers vinden eenvoudig de gewenste informatie met de zoektools. MassRoots is beschikbaar voor zowel iOS- als Android-gebruikers.

Massroots

6. CANNABIS LEGENDZ COOKBOOK

Het Cannabis Legendz Cookbook is een geweldige smartphone-app voor alle ontluikende cannabiskoks. Creatief kokkerellen met cannabis is altijd leuk, maar het is soms niet gemakkelijk om inspiratie te vinden. Deze app houdt je creatief. Je vindt er zowel zoete als hartige gerechten. Gebruik de app om zoetigheden te maken, zoals brownies of cakes, of maak er een driegangenmenu van en nodig je vrienden uit. Het kookboek bevat recepten voor thee, pizza, spaghetti en nog meer. Cannabis Legendz Cookbook is te downloaden via Google Play.

Cookbook

7. SIMLEAF

Wil je zelf cannabisplanten kweken, maar durf je de sprong in het diepe niet te wagen? Probeer de app SimLEAF en ontdek er alles over. Dit is een teeltsimulator waarmee de gebruiker aan elke behoefte van de cannabisplant moet voldoen. Denk aan water, verlichting en voedingsstoffen. Als je genoeg tijd, moeite en aandacht investeert, ontvang je een virtuele oogst. Zo bouw je zelfvertrouwen op voordat je je aan een echte cannabisplant waagt. Met de app kom je steeds iets verder, waarbij je steeds meer geavanceerde kweektechnieken test en meer ingewikkelde planten kweekt. SimLEAF is verkrijgbaar op iOS.

Simleaf

8. EZGROW

EZGrow van EZGro Inc. is in feite een dagelijks kweekdagboek dat je helpt om data over je teelt te verzamelen, zodat je deze kunt verbeteren. De app werkt voor slechts één tuin of voor meerdere teelten. Geschikt dus voor zowel beginnende als commerciële kwekers. Met deze app kun je middels foto's en video's je teelt monitoren, een voedingsschema opzetten, de luchtvochtigheid, temperatuur, CO₂-, pH- en ppm-waarde bekijken en gebruikmaken van de propriëtaire voedingscalculator. Commerciële telers kunnen ook taken toewijzen en verschillende gebruikers beheren. EZGrow biedt tevens een behandeloptie om allerlei plagen te elimineren. Klinkt als een handige tool, niet? EZGrow is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

EZ Grow

9. GROW JOURNAL

Zoals de naam al doet vermoeden, is Grow journal van Life Plus Studios een kweekdagboek voor de beginnende en kleinschalige hobbykweker. Net zoals de bovengenoemde app, kun je hiermee je kweek volgen met behulp van herinneringen, inzicht in voeding, foto’s en notities. De verzamelde data kun je tevens exporteren naar tekstvorm. Op die manier kun je bijvoorbeeld een archief aanleggen. Grow journal heeft een simpel, maar intuïtief design. Hierbij volg je elke week met een specifieke kleurcode, die de fase van de plant (groei, bloei of oogst) aangeeft. Bovendien kun je temperaturen en de pH- en ppm-waarde bijhouden met deze tool. Grow journal biedt daarnaast een ‘hydroponics setting’ voor pH en ppm.

Grow Journal

10. GROWBUDDY

Met GrowBuddy kun je groter, beter en slimmer kweken. Het is namelijk gebouwd _door_ kwekers, _voor_ kwekers. Deze app is de ultieme tool voor elke kweker. Het biedt namelijk niet alleen een kweekdagboek en de functies van bovenstaande apps, maar heeft tevens een eigen forum waarop je kunt inloggen. Ook is er een marktplaats voor allerlei kweekmaterialen. Zorg wel allereerst dat je gegevens veilig zijn en dat je anoniem werkt.

De app is geschikt voor zowel de hobbykweker met 2 planten, als voor grote operaties met 2000 cannabisplanten of meer.

Case Files is het Q&A-forum voor alles inzake het kweken. Daar vind je informatie voor jouw kweek, voeg je gemakkelijk je kweekdata toe voor hulp en deel je informatie met andere kwekers. Met de Grower’s Marketplace vind je de nieuwste producten en recensies in de categorieën voeding, licht, pesticiden, kweekmediums en nog veel meer.

Helaas is GrowBuddy momenteel niet beschikbaar voor gebruikers van iOS en Android. De programmeurs werken er echter hard aan om dit te fiksen. Het goede nieuws is dat ze inmiddels de bijgewerkte versie GrowBuddy 2.0 ontwikkelen, met nog meer functies en een fris uiterlijk.

Grow Buddy

Hieronder vind je de 10 beste wiet-gerelateerde apps die je helpen bij het verbeteren van je wietervaring. Ook bespreken we een extra app waarmee je je volgende kweek nog efficiënter kunt maken.

Extra App: SuperGreenLab

SuperGreenLab is beschikbaar op zowel Android als iOS en stelt je in staat om kartonnen dozen, kasten en ander meubilair om te toveren tot geheime kweekruimtes. SuperGreenLab maakt grote tenten en complexe hardware overbodig en vervangt deze door goedkope, maar effectieve alternatieven.

De app werkt in combinatie met kweekapparatuurkits en stelt je in staat je teelt op afstand in de gaten te houden.

Gebruik de app van SuperGreenLab om diverse zaken te monitoren, zoals de temperatuur, luchtvochtigheid en ventilatie. Bovendien kun je notificaties instellen die je helpen eraan te herinneren wanneer het tijd is om je planten voeding en water te geven.

De app stelt gebruikers ook in staat om een kweek te delen met de gemeenschap. Bovendien kun je hulp vragen aan andere gebruikers en heb je toegang tot in-app kweektips. Je hebt daarnaast de mogelijkheid om je setup te automatiseren met de controller van SuperGreenLab. Automatiseer de verlichting en ventilatie volledig en het kweken van wiet is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Super Green Lab

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.