By Luke Sumpter

In veel gebieden op de wereld is cannabis gelegaliseerd en geaccepteerd. Maar er zijn nog steeds regio's waar de teelt en het gebruik niet zo gewaardeerd wordt. In deze gebieden zoeken kwekers naar discrete soorten. Denk aan een compact formaat of een razendsnelle bloeiperiode. Er bestaan gelukkig nog andere soorten naast de enorme sativa-wolkenkrabbers. Deze zijn speciaal ontwikkeld om hun kleine postuur, waardoor je ze gemakkelijk verbergt en beheert. Dankzij dit kleine formaat zijn kwekers in staat dwergsoorten te kweken op bijzonder verborgen plekken. Prachtige voorbeelden zijn keukenkastjes of kartonnen dozen.

Deze kweekmethode staat bekend als microkweek en is een kunstvorm op zich. De techniek is ontwikkeld om goede resultaten te behalen op onverwachte plekken. Micro-kwekers zijn zeer creatief als het gaat om de locatie van hun project. Er is echter een plek die overal bovenuit springt als het om discretie gaat: de computertoren!

Bij een computerkweektoren gebruik je alleen de buitenste behuizing. Alle bedrading en hardware is verwijderd. In de toren installeer je een lamp, een pot of hydroponic-container, een ventilator en eventueel een systeem om de luchtvochtigheid en temperatuur te meten.

COMPUTERTORENS VOOR ULTIEME DISCRETIE

Het opzetten van een microkweek in een computertoren is zeer discreet. Visite heeft waarschijnlijk geen interesse in een standaard computer op je bureau. Bezoekers stellen vaak geen vragen, wat wel het geval is als ze een grote kweektent zien staan met een ventilatiebuis. Als je je kweekbox-computer naast je daadwerkelijke computerspullen zet, dus je monitor, muis en speakers, valt deze echt niet op.

Een computertoren is maar klein. Het is dus logisch dat je slechts één of twee minuscule planten kweekt in zo'n omgeving. Dit betekent ook dat de opbrengst relatief laag is. Maar als geheimhouding van het grootste belang is, heb je eigenlijk geen andere optie. Daarnaast is de opbrengst genoeg voor een kleine, persoonlijke stash.

Het is mogelijk aangepaste computertorens te kopen die al klaar zijn voor gebruik. Maar zelf bouwen is ook heel gemakkelijk.

Geurbeheersing Bij Gebruik Van Micro-groei In Een Computertoren

VERLICHTING

Adequate verlichting is een van de belangrijkste factoren van een kweekproject. Dit bepaalt namelijk grotendeels de kwaliteit van de opbrengst. Omdat het oppervlaktegebied van computertorens klein is, is het het beste om te kiezen voor LED-verlichting. Vergeleken met andere lichtbronnen geeft LED weinig warmte af. Dit verkleint de kans op opbouw van hitte, wat nadelig is voor planten. Daarnaast verminder je het risico op brand.

LED-verlichting is ook relatief goedkoop in gebruik en je schrikt niet van je elektriciteitsrekening. Daarnaast is LED verkrijgbaar in verschillende, handige formaten, wat het ideaal maakt voor gebruik in een computertoren. Hang een lamp aan de bovenkant of bevestig LED-strips aan de bovenkant en de zijwanden.

GEURBEHEERSING

Het is geen geheim dat cannabis een geurige plant is. De geur van dit aromatische kruid is waarschijnlijk een van de meest herkenbare uit het plantenrijk. Als je setup niet verzegeld en geurdicht is, valt het altijd op. Het maakt dan niet uit hoe discreet je kweekproject verder is. Om deze reden is het belangrijk koolstoffilters of gelsystemen te gebruiken voor absorptie dan wel verdoezeling van de geur.

Verzegel de binnenkant van je computertoren met ducttape. Dit helpt de geur minimaliseren. Bekleed de binnenkant ook met reflecterend materiaal, zoals folie. Dit helpt lichtlekken voorkomen, wat mogelijk de aandacht trekt. Doe er ook gel-deodorant in tegen de sterke geur. Kleine, muisstille computerventilatoren helpen bovendien de luchtstroom verbeteren.

Led-lampjes Genereren Veel Minder Warmte

KIES JE SOORT VERSTANDIG

Cannabissoorten variëren enorm. Sommige zijn speciaal ontwikkeld om wel 3m groot te worden. Andere zijn juist gecreëerd vanwege hun kleine formaat. Uiteraard zoek je een kleine, discrete plant voor je computertoren.

Easy Bud is een uitmuntende keuze om te kweken in een computertoren. Ze wordt niet hoger dan 50-60cm, maar produceert nog steeds een vrij indrukwekkende opbrengst van 275–325g/m². Deze kleine autoflowering dame bestaat voornamelijk uit indicagenetica. Ze voorziet je van een kalme, maar heldere high in je bol, aangedreven door 12% THC. Deze toppen zijn 8-9 weken na de ontkieming al te oogsten.

Easy Bud

Easy Bud

Easy Bud Royal Queen Seeds

Genetic background White Indica x Ruderalis
Yield indoor 275 - 325 g/m2
Height indoor 50 - 60 cm
Flowering time 5 - 7 weeks
THC strength THC: 12% (aprox.) / CBD: Low
Blend 15% Sativa, 55% Indica, 30% Ruderalis
Yield outdoor 30 - 80 g/per plant (dried)
Height outdoor 60 - 110 cm
Harvest time 8- 9 weeks after germination
Effect Physical
 

Buy Easy Bud

 

Quick One is een andere geweldige optie voor je computertoren. Dit minimonster bevat ongeveer 13% THC. De opgewekte high ontspant het lichaam en kalmeert de geest. Ze produceert een goede oogst, ongeveer 275–325g/m². Omdat ze de gehele groeicyclus een hoogte behoudt van 50-60cm, is ze ideaal voor een kleine ruimte. Daarnaast herken je haar toppen aan de verrukkelijke smaken van citrusvruchten. Je oogst je buit al 8-9 weken na de ontkieming.

Quick One

Quick One

Quick One Royal Queen Seeds

Genetic background Strong Indica x Ruderalis
Yield indoor 275 - 325 g/m2
Height indoor 50 - 60 cm
Flowering time 5 - 6 weeks
THC strength THC: 13% (aprox.) / CBD: Low
Blend 10% Sativa, 60% Indica, 30% Ruderalis
Yield outdoor 100 - 150 g/per plant (dried)
Height outdoor 60 - 100 cm
Harvest time 8 - 9 weeks after germination
Effect Physical
 

Buy Quick One

 

Royal Critical Automatic is ook een kleine, maar dappere soort. Ze is perfect voor microkweek. De maximale hoogte is 65cm, maar meestal schommelt ze rond de 55cm. De high is voornamelijk indica-achtig, met een stimulerend toefje sativa. Elk trekje is verrijkt met zoete en kruidige vleugjes. Ze is in staat tot 400g/m² te produceren en 8-9 weken na de ontkieming mag je de schaar pakken.

Royal Critical Auto

Royal Critical Automatic

Royal Critical Automatic Royal Queen Seeds

Genetic background Critical x Ruderalis
Yield indoor 350 - 400 g/m2
Height indoor 55 - 65 cm
Flowering time 6 - 7 weeks
THC strength THC: 14% (aprox.) / CBD: Low
Blend 15% Sativa, 50% Indica, 35% Ruderalis
Yield outdoor 115 - 165 g/per plant (dried)
Height outdoor 90 - 140 cm
Harvest time 8 - 9 weeks after germination
Effect Relaxing and full of flavour
 

Buy Royal Critical Automatic

 

LST VOOR MEER CONTROLE EN EEN VERBETERDE OPBRENGST

LST, of low stress training, is een perfecte techniek om het meeste uit deze kleine schatjes te halen. Met deze methode vorm je de plant door de scheuten te buigen en vast te binden. Hiermee heb je meer controle over het uiterlijk. De hoofdsteel bind je onderaan vast, tegen de aarde. Zo groeien de takken in een meer struikachtige vorm. De toppen ontvangen daarbij meer licht. Het ontbladeren van planten tijdens de groeicyclus verbetert ook de lichtpenetratie, wat resulteert in grotere toppen en meer gewicht.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.