WAAROM INDOOR CANNABISKWEKERS REFLECTERENDE MATERIALEN MOETEN GEBRUIKEN

Bijna alle indoor cannabiskwekers zullen beamen dat reflecterende materialen van essentieel belang zijn voor een geavanceerde kweek. Vanzelfsprekend is zonlicht de meeste geschikte lichtbron. Als je echter binnen cannabis wilt kweken, ontkom je niet aan kunstlicht. Natuurlijk wil je niet dat die kostbare lichtenergie verloren gaat. Daarom doe je er verstandig aan om wat geld te investeren in reflecterende materialen. Met de meest geschikte materialen kun je het oogstgewicht met 30% verhogen. Daar maken broodkwekers dan ook dankbaar gebruik van. Ongeschikte materialen kunnen gaatjes in je planten branden. Bovendien zou het je oogst kunnen verminderen. Lees hieronder wat je moet weten.

KWEEKTENTEN

Voor de binnenkant van commerciële kweektenten gebruiken producenten extreem reflecterend materiaal. Je kunt direct met kweken beginnen. De meeste kweektenten worden gemaakt van verschillende kwaliteitsklassen mylar folie. Onlangs hebben sommige producenten, zoals GreenQube, een speciale witte mylar folie ontwikkeld. Dat heet Spectrax en is op de markt gebracht voor maximale reflectie van LED-verlichting. Ook Secret Jardin heeft het assortiment uitgebreid met kweektenten die aan de binnenkant bekleed zijn met Orca kweekfolie.

Kweektenten die aan de binnenkant bekleed zijn met wit plastic zijn uit de gratie geraakt. Slechts weinig producenten gebruiken dit materiaal nog. Kweektenten met een glimmende, zilverkleurige binnenkant worden het meest gebruikt. Bovendien zijn ze voordelig. Voor de gewone thuiskweker zijn kweektenten met de standaard zilverkleurige mylar folie eigenlijk voldoende.

Hamerslag Motief

REFLECTOREN VOOR KWEEKLAMPEN

Voor HID lampen worden reflecterende kappen met kuiltjes of een hamerslag motief als meest geschikt beschouwd. De glimmende reflectoren met een glad oppervlak presteren niet zo goed. Het hamerslag motief verstrooit het licht gelijkmatiger. Voorheen werd dergelijk aluminiumfolie vaak gebruikt bij DIY kweek.

Wat reflectoren betreft, kun je stellen dat groter altijd beter is. Smalle, kleine buizen reflecteren lang niet zoveel licht als een reflector met lange vleugels. Tegenwoordig kun je zelfs extra onderdelen kopen om sommige modellen te verbreden. Die heb je echter alleen nodig als je het groot wilt aanpakken.

LED systemen hebben geen reflectoren nodig. De diodes zijn immers gemaakt van extreem reflecterend materiaal. De meeste kappen voor HID lampen kun je ook gewoon voor CFL lampen met een E40 schroeffitting gebruiken. Deze lampen wegen echter meer en daarom zijn ze eigenlijk alleen te gebruiken met stevige en zware HID kappen.

MYLAR FOLIE

Een rolletje mylar folie is waarschijnlijk de beste optie voor het bekleden van de binnenkant van je zelfgebouwde kweekruimte. Het is tegenwoordig niet zo duur meer en reflecteert 90% van het licht. In iedere gerenommeerde growshop kun je wel een rol mylar folie scoren. Dit materiaal is ooit door NASA ontwikkeld. Hoeveel bewijs heb je nog meer nodig? Zorg er wel voor dat het plat blijft, zonder bellen of bobbels, anders kunnen er ongewild "hot spots" ontstaan.

ORCA KWEEKFOLIE

Orca kweekfolie is reflectiefolie die pas onlangs op de markt gebracht is en daarom is dit doorgaans een kostbare investering. Bovendien is het lastig een growshop te vinden die het in rollen verkoopt. In Europa is het nog niet zo populair. Toch is het technisch geavanceerde folie waarin kristallijne microfiber verwerkt is. De reflectie bedraagt ongeveer 90% of meer. Nogmaals, bellen en bubbels moet je vermijden als je er wanden mee bekleedt. De meeste kwekers kiezen voor Velcro om het goed op zijn plek te houden.

Wit Plasticfolie

WIT PLASTICFOLIE

Goedkope en eenvoudige rollen wit plasticfolie kunnen tot 80-90% lichtreflectie opleveren. Het nadeel van dit materiaal is dat het kan smelten en het van de wanden afzakt als het te heet is in je kweekruimte. Daarom is het niet het beste materiaal, maar voor de kleine beurs is het een uitstekende oplossing. Vooral als je er een grote kweekruimte mee moet behangen. Deze reflecterende folie kun je vandaag de dag bij bijna iedere growshop kopen. De rollen zijn vaak nog in de aanbieding ook.

WITTE MUURVERF

Witte muurverf is waarschijnlijk de beste optie als je weinig te besteden hebt en een grote kweekruimte moet bedekken. Het werkt bijna net zo goed als bovenstaande suggesties en reflecteert 80-90% van het licht. Het nadeel is dat het een flinke schildersklus is. Je moet verfrollers kopen en een witkwast. Bovendien kun je het best twee lagen aanbrengen om te zorgen dat het overal goed dekt. Laat de boel goed drogen als je klaar bent en laat de deur een paar dagen openstaan zodat de verflucht eruit kan.

Witte Muurverf

ALUMINIUMFOLIE

Ricky uit de serie Trailer Park Boys is er verantwoordelijk voor dat dit materiaal populair is geworden. Toch kun je het beter niet gebruiken. Als je aluminiumfolie met de matte kant zichtbaar op je wanden aanbrengt, is het reflecterend vermogen maar 50%. Bovendien scheurt het hartstikke snel en kan het hot spots veroorzaken, ongeacht hoe strak je het op de wanden aanbrengt. Dit is dus reflecterend materiaal dat je niet moet gebruiken.

SPIEGELS

Ook een slecht idee: spiegels om licht te reflecteren. Vergeet het alsjeblieft. Het lijkt handig om spiegels in te zetten, maar het levert geen positief resultaat op. Ook veroorzaken ze gegarandeerd hot spots. En scherven brengen helemaal geen geluk, zoals ze wel beweren. Nee, niemand wil een kwade geest in de kweekruimte.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.