By Luke Sumpter


Binnen wiet kweken heeft unieke voor- en nadelen. Kwekers hebben bijvoorbeeld bijna volledig controle over de omgeving en kunnen zelf het licht, water en de voeding bepalen. De ruimte kan echter ook al gauw een probleem worden. Dat geldt met name bij soorten die geneigd zijn om in hoog tempo naar de lichtbron groeien.

Gelukkig hebben breeders ook cannabissoorten ontwikkeld die voor binnenteelt ideaal zijn. Deze planten blijven klein en zijn bijzonder gemakkelijk in toom te houden en te trainen. Ze zijn daarmee geschikt voor kleine kweektenten, maar sommige kwekers gaan ook zo ver dat ze voor extra discretie omgebouwde computerbehuizingen en kasten gebruiken.

Waarom Zou Je Binnen Cannabis Kweken?

Binnen kweken maakt het leven voor veel wietkwekers makkelijker. Als je in een koud klimaat leeft of je tuin te weinig direct zonlicht krijgt, zijn indoor kweektenten een goed alternatief. Met de mogelijkheid om het lichtschema, de luchtvochtigheid en voeding aan te passen, kunnen kwekers zo op hun eigen manier wiet kweken.

Binnen cannabis kweken stelt wietliefhebbers bovendien in staat om hun plantenliefde voor zichzelf te houden. Indoor kweektenten met koolstoffilters nemen namelijk de geur weg en verkleinen zo de kans dat je betrapt wordt.

Zijn Alle Soorten Wiet Geschikt om Binnen te Kweken?

Technisch gezien wel. Alle soorten kunnen binnen gekweekt worden, maar sommige variëteiten zijn hier wel geschikter voor dan andere. Bossige indica's en autoflowers worden bijvoorbeeld zelden hoger dan 120cm en zijn daarom heel geschikt voor kleine ruimtes.

Binnen kweken biedt de kweker ook controle over de tijd (tot op zekere hoogte in elk geval). Fotoperiode cannabisvariëteiten gaan buiten namelijk pas bloeien als het aantal lichturen tegen de herfst begint af te nemen. Binnen kunnen kwekers de lichtcyclus echter zelf aanpassen om de bloei op te wekken. Ook kunnen ze met een lichtschema voor de vegetatieve groei ervoor kiezen de plantengroei te verlengen.

Torenhoge sativa-soorten kunnen hoogtes van wel 300cm bereiken. Kwekers kunnen de verticale groei wel beperken door ze in kleine potten te plaatsen, maar ze zullen dan niet zulke goede opbrengsten opleveren als soorten die specifiek voor binnenteelt veredeld zijn.

Ben jij van plan om binnen te gaan kweken? Bekijk dan zeker de onderstaande soorten eens. Deze zijn ideaal voor kleine ruimtes en leveren fantastische opbrengsten op.

Zijn Alle Soorten Wiet Geschikt om Binnen te Kweken?

Superheld onder de sinsemilla: HulkBerry

Wat maakt de perfecte indoor strain? Dit was wat onze getalenteerde kwekers zich afvroegen toen ze Hulkberry creëerden. Na enig beraad waren ze het erover eens: een gemiddelde grootte, uitstekende productiviteit en een torenhoog THC-niveau. Om dit resultaat te bereiken, kruisten ze OG Kush en Strawberry Diesel. De daaruit ontstane polyhybride, genaamd 'HulkBerry', scoort op alle drie de fronten en heeft nog veel meer te bieden!

HulkBerry bevat 65% sativa- en 35% indica-genetica. Ze produceert slanke, compacte toppen met levendige tinten groen, geel en oranje. Maar het opvallendste is dat haar wiettoppen doordrenkt zijn met stroperige hars die door de overvloed aan trichomen wordt afgescheiden. Deze kleverige substantie bevat allerlei waardevolle fytochemicaliën, waaronder maar liefst 27% THC. Zowel beginnende als ervaren rokers doen er verstandig aan het rustig aan te doen als ze deze toppen voor het eerst proberen. Je hebt maar een paar hijsen nodig om een geweldige high te voelen. Daar komt nog bij dat haar terpenenprofiel vleugjes citrus, diesel, kruiden en peper afgeeft, wat elke hijs een feestje maakt.

Maar hoe presteert HulkBerry precies binnenshuis? Je mag verwachten dat de plant een maximale hoogte van 140cm bereikt. Maar mocht je weinig ruimte hebben, dan kun je met LST de planten op zo'n 80cm houden. Zorg ervoor dat je na de bloeifase van 9-11 weken genoeg voorraadpotten in huis hebt voor de 400-450g/m² aan toppen.

Sinsemilla Superhero — HulkBerry

HulkBerry
23_genetic background_1 OG Kush x Strawberry Diesel
33_Yield indoors_1 400 - 450 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 140 cm
25_flowering time_1 9 - 11 Weken
29_THC_1 THC: 27%
28_Type Blend_1 Sativa 65% Indica 35%
34_yield outdoor_1 650 - 700 gr/plant
32_plant height outdoors_1 160 - 200 cm
27_harvest period_1 Eind September
22_Effect_1 Helder, Stimulerend

Koop HulkBerry

De strain die je de ruimte in schiet — Royal Skywalker

Met Royal Skywalker worden je hersenen meegevoerd naar de hyperruimte en je smaakpapillen geprikkeld. Al voel je je misschien nog een Padawan als het gaat om binnenkweek, met Royal Skywalker heb je het zo onder de knie; in een mum van tijd ben je een Jedi Master met groene vingers. Deze indica-dominante cultivar bezit 60% indica-genetica en 40% sativa-genetica. In een poging om een tijdloze cultivar voor binnen te creëren, kruisten onze kwekers de legendarische Blueberry met Mazar.

Royal Skywalker trekt om verschillende redenen veel telers aan. Zo voelen velen zich aangetrokken tot haar unieke toppen; de donkergroene tinten, bijna aan zwart grenzend, zijn onweerstaanbaar uniek. Maar de meeste kwekers kiezen voor deze plant vanwege haar hoge THC-gehalte. Een gehalte van 25% betekent dat er niet veel nodig is om een opzwepend effect te voelen. Het resultaat? Krachtige stash die erg lang meegaat, zeker vergeleken met zwakkere wiet. De kers op de taart is het terpenenprofiel, met geuren van bosbes, citrus en peper.

Als je op zoek bent naar een gemakkelijke strain voor binnen, dan is Royal Skywalker de juiste keuze. Zodra je je lampen op een bloeischema hebt gezet, zal deze plant hard aan het werk gaan om in 9-10 weken superveel toppen te vormen. Aan het einde van deze periode kun je tot wel 600 g/m² aan ijzige wiettoppen trimmen en drogen!

Shoot for the Stars — Royal Skywalker

Royal Skywalker
23_genetic background_1 Blueberry x Mazar
33_Yield indoors_1 550 - 600 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 130 cm
25_flowering time_1 9 - 10 weken
29_THC_1 THC: 25%
28_Type Blend_1 Sativa 40% Indica 60%
34_yield outdoor_1 500 - 600 gr/plant
32_plant height outdoors_1 150 - 200 cm
27_harvest period_1 Oktober
22_Effect_1 Fysiek Ontspannend, Helder

Koop Royal Skywalker

De smaak van de natuur — AMG

AMG, oftewel 'Amnesia Mac Ganja', hoort om verschillende redenen in je kweektent thuis. Onze telers hebben deze soort speciaal ontwikkeld voor kweek tussen vier muren. Door de combinatie van legendarische en wereldberoemde genetica, in de vorm van Amnesia en Mexican Haze, vertoont AMG een sativa-dominant profiel (80%), waarmee ze een van de weinige sativa-soorten is die het onder kweeklampen goed doet.

AMG heeft naast goede kweekeigenschappen voor binnen nog meer te bieden; deze sativa hybride heeft ook een indrukwekkend THC-gehalte van 22%, dus wanneer de tijd aanbreekt om haar toppen te roken of te vaporizen, kun je een sterk psychoactief effect verwachten. Al zal ze je hersenen niet helemaal doen 'smelten', ze zal je zeker niet teleurstellen. Bereid je voor op een langdurige cerebrale ervaring die je een creatieve bui geeft en ervoor zorgt dat je oude vrienden wilt opbellen. De terpenen werken samen met deze psychoactieve cannabinoïde om je een aardend gevoel te geven, om nog maar te zwijgen van de aantrekkelijke smaken van citrus en aarde.

Kenmerkend voor een sativa, heeft AMG een lange bloeitijd van 10-11 weken. Hoewel ze wat meer tijd nodig heeft om te bloeien, levert deze productieve dame aan het einde tot wel 500g/m² op. Ondanks dit worden de planten zelden hoger dan 120cm. Als je minder ruimte hebt, overweeg dan mainlinen en LST om haar op een hanteerbare hoogte van 80cm te houden.

Tastes of Nature — AMG

AMG - Amnesia Mac Ganja
23_genetic background_1 Amnesia x Mexican Haze
33_Yield indoors_1 450 - 500 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 120 cm
25_flowering time_1 10 - 11 Weken
29_THC_1 THC: 22%
28_Type Blend_1 Sativa 80% Indica 20%
34_yield outdoor_1 550 - 600 gr/plant
32_plant height outdoors_1 140 - 200 cm
27_harvest period_1 Oktober
22_Effect_1 Gebalanceerd, Helder, Stoned

Koop AMG - Amnesia Mac Ganja

Zeer productief — Mother Gorilla

Mother Gorilla zorgt voor zulke euforische effecten dat ze zelfs de meest ervaren gebruikers tot bedaren kan brengen. Afgezien van het feit dat je je de koning te rijk voelt, voldoet deze soort aan alle eisen van een uitstekende binnenplant. Zo is ze supercompact, zeer productief en bloeit ze relatief snel. Over het algemeen biedt ze alles wat je nodig hebt als je op zoek bent naar iets wat je stash-potten vult zonder al te veel ruimte in beslag te nemen.

Mother Gorilla heeft een sativa-dominant genetisch profiel (70%) en stamt af van Gorilla Glue 4 (GG4), een soort uit de VS die bekendstaat om haar krachtige effect. Om Mother Gorilla te creëren, hebben onze breeders GG4 met Reina Madre gekruist. Het nageslacht heeft prachtige groen-paarse bloemen, een THC-gehalte van 23% en een complex terpenenprofiel met vleugjes chocolade, aarde, kruiden, Skunk en zuur.

Veel mensen kiezen ervoor om binnenshuis te kweken, omdat dat minder opvalt. Dan is het logisch om voor planten te kiezen die gemakkelijk te verbergen en onder controle te houden zijn. Met LST en andere trainingstechnieken kunnen telers Mother Gorilla op een clandestiene hoogte van slechts 60cm houden. En bij deze grootte zijn de planten nog steeds in staat om tot wel 500g/m² te produceren gedurende een bloeitijd van 9-10 weken.

Mother Gorilla

Mother Gorilla (Voorheen Royal Madre)
23_genetic background_1 Gorilla Glue 4 x Reina Madre
33_Yield indoors_1 450 - 500 gr/m2
31_plant height outdoor_1 60 - 100 cm
25_flowering time_1 9 - 10 weken
29_THC_1 THC: 23%
28_Type Blend_1 Sativa 70% Indica 30%
34_yield outdoor_1 500 - 550 gr/plant
32_plant height outdoors_1 140-180 cm
27_harvest period_1 Begin Oktober
22_Effect_1 Euforisch, Rustgevend

Koop Mother Gorilla (Voorheen Royal Madre)

De prikkelende koningin — Mimosa

Je kunt vast wel raden waar deze plant haar naam vandaan heeft. Als je iemand bent die tijdens de brunch graag geniet van een alcoholisch drankje, weet je precies wat een slokje mimosa met de smaakpapillen doet. De synergie van champagne en sinaasappel prikkelt de zenuwuiteinden van je tong, terwijl de bubbels de geest stimuleren.

Elke hijs van een bong of joint met Mimosa heeft vrijwel hetzelfde effect. Als nakomeling van de citrusachtige Clementine en de zoete en fruitige Purple Punch, heeft deze sativa-dominante polyhybride een verfrissend terpenenprofiel dat wordt gekenmerkt door aardse en zure tonen. Ondertussen weet een THC-gehalte van 22% de geest te verheffen en het lichaam te ontspannen. Of je nu 's ochtends of vroeg in de middag van haar geniet, ze zal je in de perfecte stemming brengen om te socializen, dingen te creëren of huishoudelijke klusjes te doen.

Gelukkig kost het weinig moeite om een voorraad van deze krachtige toppen in handen te krijgen. Binnen bereikt Mimosa een maximale hoogte van 80cm; maar pas je wat lichte training toe en gebruik je een kleinere pot, dan kun je haar onder de 60cm houden. Hoewel de planten klein zijn, zullen ze je na een bloei van 9-10 weken met wel 350–450g/m² belonen!

Mimosa
23_genetic background_1 Clementine x Purple Punch
33_Yield indoors_1 350 - 400 gr/m2
31_plant height outdoor_1 60 - 80 cm
25_flowering time_1 9 - 10 weken
29_THC_1 THC: 22%
28_Type Blend_1 Sativa 70% Indica 30%
34_yield outdoor_1 500 - 550 gr/plant
32_plant height outdoors_1 80 - 100 cm
27_harvest period_1 Half Oktober
22_Effect_1 Creatief, Vrolijk

Koop Mimosa

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.