USA DAYS — Tot 50% korting op USA strains Koop Nu

By Miguel Ordoñez

Je hebt misschien gehoord dat cannabis kan helpen de symptomen van glaucoom te behandelen. Het wordt al lange tijd effectief voor dit doel gebruikt, ondanks dat er nog steeds artsen zijn die twijfelen aan het vermogen. Wat zijn de redenen hiervoor? Is de rest van je leven joints roken het antwoord op je glaucoom aandoening?

WAT IS GLAUCOOM?

Glaucoom is een groep oogaandoeningen die de zenuw kan beschadigen die verantwoordelijk is voor het verzenden van visuele informatie naar de hersenen. Als deze aandoening niet behandeld wordt, zal deze informatie niet meer bij je hersenen komen, wat leidt tot blindheid.

Om de sferische vorm te behouden, moet je oog voldoende drukniveau handhaven, wat gedaan wordt door het balanceren van de vloeistof productie en drainage. Wanneer de productiesnelheid van deze vloeistof de drainage overschrijdt, zal de vloeistof ophopen en dit leidt tot een toename in de intraoculaire druk (IOP). Het resultaat van deze verhoogde druk is een compressie van het oog, die de bloedvaten en zenuwvezels beschadigt. Dit is de belangrijkste oorzaak van glaucoom.

Er zijn twee voornaamste types van Glaucoom: Open-kamerhoek of gesloten-kamerhoek Glaucoom.

We spreken over het eerste type wanneer de vloeistof niet in staat is de oog te verlaten bij het weefsel die verantwoordelijk is voor de drainage, waardoor vloeistof ophoopt.

Bij het tweede type, wordt de afvoer verstopt voordat het drainagegebied wordt bereikt, vanwege een nauwe afstand tussen de lens en de iris. In het geval dat de twee in contact komen, kan de vloeistof helemaal niet meer passeren, wat leidt tot een razendsnelle verhoging van de druk; een zeer serieuze aandoening.

glaucoom iris lens pupil hoornvlies afwateringskanaal cannabis voorkomen

VOORKOMT CANNABIS BLINDHEID?

Omdat er op dit moment geen genezing is, moeten patiënten medicatie gebruiken of zich laten opereren. Beiden zijn geen permanente oplossingen en brengen risico's met zich mee. De huidige strategie om Glaucoom te behandelen, bestaat uit het verlagen van de oogdruk en cannabis is in staat om dit te doen. Gedacht wordt dat dit komt vanwege de hoge concentratie CB1-type cannabinoïden receptoren op locaties die verantwoordelijk zijn voor de vloeistofproductie en -afscheiding, wat leidt tot een verbeterde uitstroom en verminderde instroom van oogvloeistof bij activering.

Cannabis kan je neuronen beschermen!

Een andere manier waarop cannabis Glaucoom kan verbeteren, is het voorkomen van de celdood van neuronen. Dit komt omdat cannabis de afgifte van glutamaat, een molecuul, kan remmen. Glutamaat beïnvloedt de manier waarop je neuronen werken en de opbouw ervan kan neuronale schade veroorzaken. Patiënten met Glaucoom hebben vaak een verhoogd niveau glutamaat en daarom kan cannabis je neuronen effectief beschermen.

Zal het gebruik van cannabis de verergering van mijn Glaucoom voorkomen?

Aangenomen wordt dat het gebruik van cannabis het verloop van glaucoom kan vertragen door tijdelijk de symptomen te verlichten. Het effect zal echter ongeveer 3 uur aanhouden, waarna je opnieuw cannabis moet gebruiken. Het gebruik van cannabis is dus ietwat onpraktisch, maar personen die het willen gebruiken, kunnen wel degelijk verlichting ervaren.

DE ALTERNATIEVE MANIEREN OM CANNABIS TE GEBRUIKEN

Het roken van cannabis is niet de enige methode om je lichaam te voorzien van cannabinoïden. Alternatieven zijn vaporizen, innemen en aanbrengen. Daarnaast bezit een cannabis plant meer dan 100 cannabinoïden die variërende effecten en synergetische eigenschappen bezitten. Dit betekent dat de effecten kunnen variëren volgens het cannabinoïdenprofiel van elke soort (of zelfs elke lading).

Vaporizen of innemen kan voordelen bieden boven roken, omdat de giftige bijproducten van de verbranding worden vermeden, wat op de lange termijn veel meer gezondheidsvoordelen biedt.

Voor een meer gelokaliseerd effect om Glaucoom te behandelen, kan een plaatselijke toediening (bijvoorbeeld oogdruppels) een ideale oplossing zijn, omdat het de kans op het activeren van andere cannabinoïde receptoren in het lichaam kan verminderen, wat zou leiden tot mogelijk ongewenste bijwerkingen.

Cannabis wordt al lang gebruikt om Glaucoom te verlichten en de ontdekking van diverse cannabinoïdenreceptoren in de weefsels die verantwoordelijk zijn voor het behoud van de oogdruk, betekent goed nieuws voor de mogelijkheden van de plant. Uiteindelijk komt het allemaal aan op persoonlijke voorkeur. Er is nog veel meer onderzoek nodig om te beoordelen hoe nuttig cannabis is in het bestrijden van Glaucoom en hoe dit het beste kan worden toegediend. Een ding is echter zeker: Cannabis heeft potentie.

 

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.