By Luke Sholl

Er is tegenwoordig een hoop te doen over cannabiswijn. Met cannabis verrijkte wijn (cannawijn, wietwijn) verovert de cannabiswereld stormenderhand. Het lijkt wel of iedereen het over de voordelen van cannabiswijn heeft. Supersterren, zoals Melissa Etheridge (die haar eigen wijnlabel heeft), promoot het bijvoorbeeld vol enthousiasme in de media. Als je zelf wilt vaststellen waar die gekte over gaat, verrijk dan zelf eens wijn met cannabis. Wij helpen je graag op weg!

Het is interessant om even te vermelden dat met cannabis verrijkte wijn niets nieuws onder de zon is. Al sinds de oudheid verrijken mensen wijn met wiet. Destijds was het heel gebruikelijk allerlei kruiden en supplementen in wijn te laten trekken. En natuurlijk was cannabis eveneens al een topfavoriet als ingrediënt. Een voorbeeld is ook glühwein die "verrijkt" is met kruiden en andere ingrediënten. Vooral rond de kerst is deze wijn favoriet.

WAT ZIJN DE VOORUITZICHTEN ALS JE CANNABISWIJN DRINKT?

Een aantal zaken maakt het bereiden van cannabiswijn interessant als je het vergelijkt met andere methoden om cannabis te consumeren. Om te beginnen, is dat de smaak. Zowel cannabis als de druiven waar de wijn van gemaakt is, bevatten aromatische verbindingen die we terpenen noemen. Deze geven de wiet en de wijn de uiteindelijke smaak en aroma's. Als je deze terpenen in cannawijn samenbrengt, krijg je een unieke en aparte melange van onontdekte smaken. Dus als je een keer iets bijzonders wilt proberen, cannabiswijn is een aangename afwisseling voor je smaakpapillen!

Nog een reden waarom wietwijn zo populair is, is het effect. Door de alcohol in de wijn zijn de effecten van de THC uit de cannabis krachtiger, maar een tikkeltje anders. "Je voelt niet meteen een roes, maar zodra het effect voelbaar is, voel je je echt jolig. Bovendien slaap je er uitstekend op". Tenminste, zo beschrijft Melissa Etheridge de effecten.

Tenslotte biedt cannabiswijn een alternatief voor mensen die niet van roken houden en openstaan voor andere methodes om cannabis te consumeren, zoals edibles. Vervang je hasjbrownies eens door cannabiswijn. Bovendien, waarmee smaakt een uitgebreid diner nu lekkerder dan met "gekruide" wijn?

We hebben zojuist de voordelen van met cannabis verrijkte wijn besproken en waarom iedereen zo enthousiast is. Nu dat achter de rug is, komen we bij de interessante wetenswaardigheden; hoe bereid je zelf cannabiswijn?

Glas Wijn En Cannabis

ZELF MET CANNABIS VERRIJKTE WIJN MAKEN

Cannawijn die door Amerikaanse celebs op de markt is gebracht, is behoorlijk prijzig. Gelukkig is het ook mogelijk om het zelf te maken en dat scheelt nogal wat geld. Het goede is dat de wijn, of liever de alcohol die het bevat, een excellente extractor is voor cannabinoïden. Met andere woorden, wijn is perfect om te verrijken met de weldaad van cannabis. Bovendien is dit hartstikke makkelijk.

Wijn is op verschillende manieren met cannabis te verrijken. Voor de eerste methode maak je gebruik van een zelfgemaakt "kruidenzakje". Bij de tweede optie moet je de wijn en de wiet rustig verwarmen en krijg je een extra krachtig brouwsel. Probeer beide methoden een keer uit en kijk welke cannawijn het beste uit de bus komt!

METHODE 1: JE WIJN VERRIJKEN MET EEN "KRUIDENZAKJE"

Als je deze methode probeert, verrijk je de wijn in de fles zelf met een kruidenzakje van kaasdoek. Met deze simpele manier is het mogelijk diverse wijnsoorten te verrijken; je hoeft alleen maar van tevoren je wiet te decarboxyleren. We komen daar zo op terug.

INGREDIËNTEN

 • 1 fles rode of witte wijn
 • 20-25 gram wiet naar keus, toppen of knipafval

BENODIGDHEDEN

 • Bakplaat om je wiet op te decarboxyleren (activeren)
 • Aluminiumfolie
 • Kaasdoek

WERKWIJZE

 1. Voor het verrijken moet je je wiet decarboxyleren. Dit proces activeert de "gewenste verbindingen" die voor de welbekende effecten zorgen. Je doet dit door je toppen te verkruimelen en ze in aluminiumfolie te verpakken. Vervolgens leg je de pakketjes op de bakplaat. Schuif deze in de oven op 110°C en wacht 45-60 minuten. Dit is de temperatuur waarbij cannabis begint te decarboxyleren. De inactieve THCA wordt omgezet in THC.
 2. Vervolgens haal je de bakplaat eruit en maak je direct alle pakketjes open. Op die manier verdampt het laatste vocht. Gebruik een grinder of een vijzel om je toppen te vermalen. Hoe fijner je je wiet vermaalt, des te makkelijker het extractieproces verloopt.
 3. Maak van het stuk kaasdoek of een nylonkous een zakje waar je de gedecarboxyleerde toppen in stopt. Een paar keer draaien en dan afbinden. Frummel het zakje in de wijnfles en zorg dat het volledig onderdompelt. Probeer de kurk weer in de flessenhals te krijgen.
 4. Zet de fles met het zakje weg in de koelkast en laat het een dagje trekken. De alcohol in de wijn doet de rest en extraheert al het goede uit je wiet. Zolang het in de koelkast staat, is het handig om de fles soms even te schudden voor een betere extractie.
 5. Als je besluit van een glaasje cannabiswijn te genieten, verwijder je het zakje met wiet weer uit de fles. Als je die er hupsakee uittrekt, is de wijn niet erg krachtig. Maar als je de inhoud ervan uitwringt in de fles, heb je absoluut een sterk drankje.
 6. Schenk een glas gekoelde cannabiswijn in! Genieten maar!

Cannabis Theezakje Voor Het Infunderen Van Wijn

ALTERNATIEVE METHODE VOOR HET MAKEN VAN CANNABISWIJN

Dit is een alternatieve methode voor het maken van cannabiswijn met een lekker "winters gevoel" dankzij de kerstaroma's. Ook dit is een fluitje van een cent. Omdat je de wiet in de wijn kookt, hoeft je het niet eerst te decarboxyleren, zoals bij de eerste methode.

INGREDIËNTEN

 • 1 fles rode wijn
 • 28 gram knipafval of restjes
 • 4 kruidnagels
 • 1 sinaasappel
 • ¼ theelepel kardemom
 • ¼ theelepel nootmuskaat
 • ½ theelepel kaneelpoeder

BENODIGDHEDEN

 • Flinke steelpan of een gewone pan
 • Zeef of kaasdoek

WERKWIJZE

 1. Giet de wijn in de pan en zet die op het vuur.
 2. Verbrokkel je wiet en voeg het toe aan de wijn in de pan.
 3. Voeg de kruiden toe. De kruidnagels, sinaasappel, kardemom, kaneel en nootmuskaat geven een heerlijk winters tintje en verbeteren zowel de smaak van de wijn als van de wiet. De sinaasappel met de vitamine C zou in harmonie staan met de andere verbindingen uit cannabis en de effecten versterken - het zogenaamde entourage-effect.
 4. Breng het mengsel aan de kook. Laat het vervolgens twee uur zachtjes trekken met een deksel op de pan. Blijf wel goed opletten en roer regelmatig. Kijk af en toe even of er niet teveel vocht verdampt.
 5. Als de tijd erop zit, zeef je de wijn en de kruiden door een kaasdoek.
 6. Inschenken en genieten maar!

Deze bereidingswijze maakt de wijn hartstikke krachtig. Houd daar rekening mee als je een glaasje neemt.

ZELF MET CANNABIS VERRIJKTE WIJN MAKEN - TOT SLOT

Houd er rekening mee dat de alcohol in combinatie met de cannabis zeer uiteenlopende effecten veroorzaakt. Als je de twee dus combineert, is het beter om op safe te spelen. Voor sommigen is het gecombineerde effect bijzonder aangenaam, anderen vinden dat minder. Luister naar je lichaam als je van cannabiswijn geniet; dat helpt je ook om de optimale dosis te vinden voor het gewenste effect!

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.