By Luke Sumpter

WAT IS THC-O-ACETAAT?

Met extracten als THCA kristallen die zuiverheidsniveaus van 99,997% halen, is het moeilijk te geloven dat er iets bestaat wat nog krachtiger is. THC-O-acetaat dus. Dit is wat bekend staat als “prodrug”; in feite is het iets wat psychoactief wordt nadat het is omgezet. Naast dat het psychoactief is, wordt er gezegd dat het drie maal sterker is dan THC. Er is ook gemeld dat het een unieke, intense, psychedelische high opwekt. Hoewel het kan lijken alsof de substantie een nieuwe ontdekking is, zijn er studies naar gedaan die ons terugvoeren naar de jaren ’40.

Deze stof kan worden gesynthetiseerd uit THC of THCA. Er wordt gesteld dat het 25% meer gewicht heeft zodra de acetaat-structuur is toegevoegd. Het ziet eruit als een bruine olie en is oplosbaar in ethanol.

Het Verenigd Koninkrijk heeft het als Klasse A drug gecategoriseerd toen men de sterkte ontdekte. Zodoende is het een "underground" substantie die geen populariteit onder de massa heeft verworven. Maar de eigenschappen wekken, op zijn minst, nieuwsgierigheid op. Iets wat zo krachtig is, zou tenminste een bepaalde niche moeten aanspreken. Laten we eens bekijken hoe dit “acetaat ester” iets meer bekendheid heeft verworven in het publieke domein.

GESCHIEDENIS

Er is een aantal onderzoeken gedaan naar THC-O-acetaat tussen 1948 en 1975. Deze werden verricht door het Amerikaanse leger. Ze testten de substantie op honden met als doel om te beoordelen of het als wapen te gebruiken was. Er werd getest in hoeverre de cannabinoïde kon dienen als niet-dodelijk, verdovend middel. De studies werden uiteindelijk afgebroken, maar het onderzoek liet wel zien dat de honden tweemaal zo verdoofd waren dan door THC.

De enige confrontatie die de DEA had met deze cannabinoïde was in 1978. Een man uit Jacksonville, Florida, maakte het op dezelfde wijze als hoe heroïne van morfine wordt gemaakt. Maar het werd gezien als incident, waarmee de suggestie om het een gereguleerde substantie te maken, naar de achtergrond verdween.

Pas in 1986 maakte de federale overheid van de VS elke analoog van THC illegaal. Tot die tijd was THC-O-acetaat legaal om te maken. Hoewel het strikt genomen geen THC analoog betreft, blijven door deze wet mogelijk nog wel straffen staan op de productie en verkoop ervan. Het is een vraag die onbeantwoord blijft. Tot voor kort werd er niet veel tijd of energie gestoken in het potentieel van THC-O-acetaat.

Deze cannabinoïde is niet gerepliceerd door mainstream chemici en heeft geen populariteit gewonnen onder consumenten. Alleen de toekomst kan ons vertellen welke functie THC-O-acetaat de mensheid kan bieden, als dat al het geval is.

THC-O Acetaatextractie Cannabis

DE EFFECTEN

Anders dan LSD of psilocybine paddenstoelen, is de consumptie van cannabis in “volledige plant”-vorm niet bepaald psychedelisch. Echter, bij gebruik van THC-O-acetaat zijn de effecten vergelijkbaar met deze meer psychedelische middelen. De effecten worden als zeer spiritueel en introspectief omschreven. Hoewel het kan werken als een verdovend middel voor honden, is dat bij mensen verre van het geval. Een beperkt aantal mensen heeft het geprobeerd, maar toch moet het iets speciaals zijn.

In zijn boek Marijuana Chemistry: Genetics, Processing, Potency classificeert Michael Stark THC-O-acetaat als 300% krachtiger dan de THC die we allemaal kennen. Dit kan ons helpen begrijpen waarom de high ervan de psychedelische effecten opwekt waar men het over heeft. Maar we kunnen deze uitkomsten niet zo uitgebreid beschrijven als we zouden willen. Wegens het beperkte aantal gedetailleerde verslagen over deze substantie, is de informatie schaars.

Wat we wel weten, is dat het langer duurt voordat het effect intreedt dan bij THC. THC-O-acetaat dient gedeacetyleerd te worden door enzymen in het lichaam voordat het geactiveerd kan worden. Pas dan worden de effecten merkbaar. Je kunt de high van een joint wellicht direct na de eerste paar trekjes voelen. Maar met deze cannabinoïde, duurt het rond de dertig minuten voordat je enig effect ervaart.

Het wordt lastig om deze prodrug in de winkel te vinden, of zelfs bij je lokale verkoper. En je zou het waarschijnlijk niet thuis moeten proberen te maken. THC-O-acetaat produceren is een zeer gecompliceerd en gevaarlijk proces dat in een zuurkast moet worden uitgevoerd. Mocht je benieuwd zijn naar de werking, dan kun je het beste wachten tot het verschijnt in de winkel waar je altijd komt.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.