By Miguel Ordoñez

De maatschappij brandmerkt  al heel lang ouders en opvoeders die cannabis gebruiken, maar gelukkig is die houding aan het veranderen. Net als de wetgeving in veel landen. Voor het in evenwicht brengen van de opvoedkundige verplichtingen en momenten voor zichzelf kiezen steeds meer ouders voor cannabis.

Ouders zouden in de gelegenheid moeten zijn om een plekje en tijd te vinden om cannabis te roken als de dagelijkse ouderlijke taken erop zitten. Afgezien van juridische kwesties, moet je kinderen nooit in contact laten komen met wiet. Het is echter wel makkelijk als je een voorraadje in huis hebt. Maar kleine kinderen en tieners snuffelen altijd rond, op zoek naar spannende zaken. Als je zeker wilt weten dat je stash onvindbaar is; we hebben wat tips voor je waarmee je wiet goed verborgen blijft.

TOP TIPS VOOR MISLEIDING

Mochten je kids op zoek gaan naar je cannabis, bereid je hier dan op voor door de meest voor de hand liggende plekjes te vermijden. De keuken is een gewild jachtterrein voor ze. Daar vinden ze namelijk ook altijd andere verwennerijen; koekjes, snoepjes, etc. Zet aas uit. Denk aan een blik achterin een keukenkastje waarin alleen losse thee zit. Maar er zijn natuurlijk meer blikken en voorraadbussen in de keuken die kinderen aantrekkelijk vinden. Als je toch je cannabis in de keuken of bijkeuken wilt verstoppen, denk dan aan een misleidend etiket; van oploskoffie of iets verschrikkelijk saais, zoals gedroogde pruimen of havermout.

Kies iets waar je kinderen niet meteen op afvliegen. Ga echter ook niet voor iets waar ze een hekel aan hebben, want dan speelt mogelijk de omgekeerde psychologie op. Als je het niet in de keuken kunt verstoppen; elke kamer in huis biedt goede verbergplekjes. Wanneer je iets op een hoge plek verstopt, komen kinderen er bovendien nog moeilijker bij.

Als je een kast met boeken hebt, hol dan een oersaai boek uit. Tegenwoordig is het ook mogelijk een mini-kluisje in je muur te laten vastschroeven. Dit dek je af met wat lijkt op een stopcontact. Deze afsluitbare, verborgen muursafe gaat op in de muur en is groot genoeg voor je wietvoorraad. Theoretisch gezien werkt dit, zolang je zeker weet dat het kluisje de geur afsluit. Of bedenk een andere manier om de geurtjes te maskeren, zoals een voorraadpot met iets erin wat doordringend ruikt. Als je twijfelt, zoek dan een plekje buitenshuis, zoals in je garage of tuinhuisje.

Houd cannabis buiten het bereik van kinderen

BEVEILIG JE STASH

Je stash buitenshuis bewaren lijkt misschien riskant. Maar of het nu buiten of binnen is, de moderne techniek biedt tal van manieren om te monitoren wat er met je cannabis gebeurt. Er bestaan goedkope webcams die op Wi-Fi werken en aangeven wanneer er iets beweegt. Gooi je oude smartphone niet weg, maar gebruik die op dezelfde manier als een beveiligingscamera. Niet alleen camera's zijn aansluitbaar op het internet en in staat je berichten te sturen. Het "Internet der Dingen" behelst diverse apparaten die gegevens kunnen vastleggen en informatie naar je kunnen verzenden. Als je een dergelijk apparaat hebt, zijn er relatief goedkope bewegingssensoren op de markt die je waarschuwen bij inbraak.

Als je eenmaal een goede verstopplaats en een manier om die te monitoren hebt, is het nog beter meer voorzorgsmaatregelen te nemen. Drie maatregelen zijn immers beter dan twee. Wellicht is het belangrijkste waarmee je moet beginnen wel een slot. Veel kluisjes hebben sleuteltjes of een combinatieslot. Duurdere modellen werken met vingerafdruk identificatie. Dus zelfs als je kinderen je stash vinden, komen ze er niet bij.

Bepaalde vaporizers bieden dit ook, zoals die uit het assortiment van Pax. Als je graag je cannabis vapet, is het mogelijk je vaporizer gewoon te laten rondslingeren, want de wiet zit veilig binnenin. Dergelijke apparaten zijn alleen te bedienen als ze aangezet worden door een app op je mobiel, die via Bluetooth verbonden is met je vaporizer.

LICHT JE KINDEREN VOOR

Behalve dit alles, is het op een gegeven moment nodig om met je kinderen over cannabis te praten. Hoewel er een hoop technische voorzorgsmaatregelen zijn om ervoor te zorgen dat je kids je wiet niet bereiken, vinden kinderen respect ook belangrijk. Leer ze grenzen kennen, maar wees tegelijkertijd open en eerlijk. Kinderen vinden het fijn als je ze bejegent alsof ze slim genoeg zijn om met je in gesprek te gaan. En soms zijn ze dat ook.

Maak jonge kinderen duidelijk dat medicijnen voor volwassenen verboden terrein zijn en dat er grenzen zijn ten behoeve van hun eigen gezondheid. Als ze wat ouder zijn, is de kans groot dat ze ergens anders aan cannabis blootgesteld worden. Dat is reden temeer om open te zijn en je kids uit te leggen waarom oudere mensen wiet roken. Maak ze duidelijk dat het beter voor ze is nog even te wachten tot ze de wettelijke leeftijd hebben bereikt voordat ze het zelf proberen.

Geef het goede voorbeeld door je gebruik te beperken. Beantwoord vragen naar eer en geweten. Er komt een dag dat ze volwassen zijn en hun eigen beslissingen nemen. Vergewis je ervan dat alle voorlichting over cannabis die je geeft, gebaseerd is op betrouwbaar wetenschappelijk onderzoek en de principes van verantwoord gebruik.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.